אלקונטה 2008 Aleconte. התווית הפשוטה יותר של היקב מציגה יין מגפנים צעירות, שעוד לא יכולות לתרום ליין היוקרתי יותר. יין בדרגת "קריאנזה" - מה שאומר לפחות שנת יישון בחבית ועוד שנת יישון בבקבוק ביקב לפני השחרור לשוק, 100% ענבי טמפרניו. היין, למרות שהוא מאוד ספרדי, גברי ומוצק, לא מתוק מדי, בהשוואה למה שאני תמיד חושש ממנו ביין ספרדי אדום יבש. 100 שקלים
מונטקסטרו Montecastro 2008 ו-2007. שני יינות שעדיין לא שוחררו לשוק. ה-2008 עשוי כמעט כולו מ-95% ענבי טמפרניו עם תוספת קטנה של ענבי קברנה סוביניון, גראנש ומרלו. עוצמתי מאוד, אבל לא ריבתי עם אלגנטיות מפתיעה יחסית לגילו הצעיר. בזה של 2007 מרגישים כבר הבדל גדול מבציר 2008. מאחורי טעמי הפרי צצים כבר טעמי אדמה ובאופן נפלא כמעט ולא מרגישים עץ. גם כאן שולבו מעט ענבי מרלו וקברנה. שניהם 150 שקלים
מונטקסטרו 2005 ו-2006. זה הבציר שנמכר כעת בשוק. נגיש מאוד, קצת ריבתי, המון פרי, לא מספיק אדמה. 14.5% אלכוהול. זוהי השנה הראשונה שבה שילב היינן את ענבי הקברנה והמרלו בבלנד הסופי. במונטקסטרו 2005 לעומתו יש 100% טמפרניו. יופי של יין. מאוזן, טעמי שזיפים ודובדבנים בולטים. הסתייגות קטנה: קצת משעמם לקראת הסוף.
2005 - 150 שקלים, 2006 - 160 שקלים
מונטקסטרו 2004. לא רק היין המבוגר ביותר בטעימה, אלא גם המוצלח שבהם, ולא במקרה כמובן. היין הראשון, והיחידי בטעימה הקצרה הזו, שהציג לא רק טעמי פרי וקצת אדמה, אלא גם ריחות "מסריחים" משהו, מה שמכונה בעגה המקצועית ריחות שניוניים של התבגרות והתפתחות. מקסים לטעמי. אי אפשר להשיגו בישראל
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.