חוקר מיוחד מטעם מינהל התכנון שבמשרד הפנים ממליץ להטיל מגבלות חמורות על הקמת מתקנים סולאריים בשטחים חקלאיים, חלקן בניגוד לעמדת המועצה הארצית לתכנון ובנייה. להערכת גורמים בענף משמעות ההמלצות היא עיכוב של שנתיים נוספות בהקמת מתקנים סולאריים פוטו-וולטאיים קרקעיים לייצור חשמל.
יו"ר האיגוד לאנרגיות מתחדשות איתן פרנס ציין כי ההמלצות מתפרסמות דווקא בימים שבהם הרזרבה בחשמל מגיעה לאפס ובשעה שהמתקנים הסולאריים שהוקמו עד כה על הגגות מספקים כמות חשמל זניחה של 28 מגה ואט. לדבריו, "אף יזם לא ייכנס להליכי תכנון שלוקחים ארבע שנים. ההמלצות מעמידות באור מגוחך את החלטת הממשלה להקים 250 מגה ואט מ-2010".
החוקר, עו"ד בנג'י היימן, הגיש היום את המלצותיו לוועדה לנושאים תכנוניים עקרוניים של המועצה הארצית לתכנון ובנייה (הוולתנ"ע) המכינה את תוכנית המתאר הארצית למתקנים פוטו-וולטאיים (תמ"א 10/ג).
בין השאר ממליץ החוקר לחייב כל תוכנית להקמת מתקן בשטח חקלאי לקבל את אישור הוועדה לשמירה על שטחים פתוחים (ולקחש"פ) - ועדה שאמורה להתבטל במסגרת הרפורמה בהליכי התכנון והבנייה. העברת התוכניות לוולקחש"פ - שמשמעותה הארכת הליכי התכנון בשנתיים נוספות בממוצע - מנוגדת לעמדת עורכי התמ"א במינהל התכנון שהמליצו לפטור את התוכניות מאישורה. בנוסף ממליץ היימן לצמצם את שטח מחוז הדרום שבו יינתנו העדפות לתוכניות ולהוציא מתוכו את נפת אשקלון. דרישה נוספת שמעלה היימן היא לחייב את היזמים להקים שדות סולאריים בצמוד לבתי מגורים - דרישה שמעוררת התנגדות רבה מצד התושבים ביישובים שבהם מתוכננים המתקנים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.