הזדמנויות בתחום הסולארי

מה למדנו מהכנס הסולארי הגדול בו השתתפו 1,800 חברות, מה מחזק את רציונאל ההשקעה במניות סיניות, והאם אפשר להירגע ביחס ל-CRBC / זיו סגל

לתיק קניון המניות אין כרגע חשיפה גדולה לסקטור האנרגיה ואחת הנציגות שיושבת על המשבצת היא SOLF - חברה מתחום האנרגיה הסולארית. ההמלצה עליה הגיעה מאופנהיימר ובשבוע שעבר קבלנו מהם המלצת חיזוק.

להלן הדברים שכתב לנו סרגיי וסצ'ונוק, אנליסט בכיר ודירקטור בקניון המניות: בשבוע שעבר התקיים בגרמניה כנס Intersolar 2010 של חברות אנרגיה חלופית המתמחות בתחום אנרגיית השמש (אנרגיה סולארית). הכנס מהווה אחד מהאירועים הגדולים בענף הסולארי, והשנה השתתפו בו כ-1,800 חברות מכ-40 מדינות ברחבי העולם - עלייה בהשוואה לכ-1,400 מציגים בשנה שעברה. זאת, למרות מצבה המאתגר של התעשייה לנוכח המשבר באירופה, המהווה את שוק היעד העיקרי לפתרונות האנרגיה החלופית.

האנליסט של אופנהיימר המסקר את תחום האנרגיה הסולארית ביקר בתערוכה ופרסם בעקבותיה עדכון העדכון מתמקד בשתי מניות מומלצות בענף. הראשונה היא YGE שמדורגת Outperform עם מחיר יעד של 14 דולר (אוהדי הכדורגל שבינינו אולי הבחינו בשם החברה על שלטי הפרסום במשחקי המונדיאל הנוכחי). המניה השנייה היא Solarfun Power (SOLF), שמדורגת Outperform עם מחיר יעד של 12 דולר.

מניות מגזר האנרגיה הסולארית סבלו מירידות חדות מתחילת השנה והשילו כ-35%-40% מערכן, על רקע חששות המשקיעים מהתפתחות המשבר באירופה, ומגמת החלשות האירו שעלולה לפגוע ברווחיות החברות בתחום, שהוצאותיהן נקובות בדרך כלל בדולרים. זאת, בנוסף לחששות מצמצום פעילות האשראי בסין, מדינה בה ממוקמות יצרניות רבות של פתרונות אנרגיה סולארית (וביניהן גם שתי החברות המומלצות על ידינו).

הירידות שנרשמו במגזר עשויות להוות הזדמנות עבור המשקיעים, נוכח התמחור הנמוך במיוחד, בנוסף לחסינות מסוימת ממגמות החלשות האירו עקב צעדי גידור המטבע שננקטו על ידי החברות. כך, מניית YGE לדוגמה נסחרת במכפיל הון עצמי של 1.1, ואילו תמחור מניית SOLF מגלם מכפיל הון עצמי של 0.9 לנתוני סוף 2009.

גורם חיובי נוסף שהוא תוצאה של המשבר הוא פיזור פעילותן העתידית של החברות מחוץ לגוש האירו, בעיקר לארה"ב ולסין. אנו אומנם מורידים את תחזיותינו לשנת 2010, בהתאם לירידה בשער האירו, אך מעריכים כי ירידה זו תקוזז חלקית על ידי פעילות הגידור. חשוב להדגיש כי גם אם נשקלל את הפגיעה ברווחיותן כתוצאה מהחלשות האירו, שתי החברות צפויות להציג רווחים נאים ב-2010, ואינן מתאפיינות ברמת מינוף פיננסי גבוהה.

בסיכומו של דבר, התמחור הנמוך של YGE ו-SOLF, הנסחרות במכפילי רווח של 13 ו-7.5 אחרי ההתאמה לתחזיותינו המעודכנות כלפי מטה, והתקדמות הצפויה בפעילותן במחצית השנייה של 2010 לאור קשיחות הביקושים, תומכים בהשקעה במניות.

המנוע של סין

שתי מניות האנרגיה הסולארית שהזכרנו הן, כאמור, חברות סיניות. לפני מספר שבועות כתבתי כאן כי למרות מה שכותבים ואומרים, אני נשאר עם השקעות בסין בשל העובדה הבסיסית שסין היא מנוע כלכלי מרכזי בעולם. אמיר ארגמן, אנליסט המאקרו של אופנהיימר, ניתח את המידע החיובי שזרם משם ושתומך, לדעתי, בהשקעה במניות סיניות.

נזכיר שדווח על צמיחה של 50% בייצוא הסיני, צמיחה שביחד עם צמיחה של מדינות מתפתחות אחרות יכולה לחפות על אובדן ביקושים בעולם המפותח. ניתוח של גרף הייצוא הסיני בהחלט מלמד על סיכוי לעלייה בצמיחה. יתרה מכך, ארגמן מציין שלא רק שמחירי הנדל"ן במדינה עלו ב-12.4% לעומת השנה שעברה, הנתון אף מוטה כלפי מטה לעומת הנתונים בפועל.

ארגמן מציין עוד כי סין חזרה למצב של עודף סחר והצמיחה שלה חזקה מאוד (18.7% צמיחה שנתית במכירות הקמעונאיות ו-15.6% צמיחה שנתית בתפוקה התעשייתית). הנתונים הללו, אגב, מגבירים את החששות מהתחממות יתר של הכלכלה, שתוצאה אחת שלה היא אינפלציה שנתית של 7.1% - עלייה של 30% בכמות הכסף ועלייה של 100 מיליארד שקל באשראי הבנקאי בחודש האחרון.

אז נכון שלמטבע הסיני יש שני צדדים, אבל כאשר בונים תיק מניות ובוחרים מבין אפשרויות, אני עדיין סבור, כאמור, שצד הצמיחה הוא הרלוונטי לבחירה, שכן אם סין לא תצמח, קשה לי לראות איך מדינות אחרות יפגינו ביצועים משופרים.

בבית ההשקעות אופנהיימר פרסמו בשבוע שעבר גם את רשימת ההמלצות שלהם לחודש יוני, ומבין המניות הסיניות שמתי עין (מבחינה טכנית) על SVN (מלונאות), CAAS (מערכות לרכב) ו-CRIC (מידע לענף הנדל"ן).

שלוש מניות חדשות

ביום שישי נכנסו לקניון שלוש מניות כשהסיבה העיקרית להכנסתן היא התחזקות הסקטורים אליהם הן שייכות.

בסקטור האנרגיה נכנסה DO, המספקת שירותי קידוח בים, ונמצאת ברשימת 40 המניות של אופנהיימר לחודש יוני. מעבר להמלצה של אופנהיימר למניה ולענף בכלל, DO נראית לי אטרקטיבית מכיוון שהיא התחילה לעלות מרמת שפל, וחצתה סמוך למועד כניסתה לתיק את הממוצע הנע ל-21 יום כלפי מעלה.

בסקטור חומרי גלם/מתכות נכנסה GSM שמומלצת על ידי אופנהיימר ברשימת יוני תחת הכותרת "מצב מיוחד". בבית ההשקעות צופים גידול משמעותי לתוצר החברה.

בסקטור הנדל"ן הוספנו את JOE, חברת הנדל"ן מפלורידה שכבר הייתה בתיק הקניון, וחוזרת אליו לאחר שירדה הרבה הגיעה לתמיכה והתחילה לעלות. החברה מקבלת המלצות לאחרונה, למרות הטריטוריה של הפעילות, ויש לה פעילות נדל"ן מגוונת: מגורים, מסחר וקרקעות.

למרות הכל, בנקים

אחת המניות שמדאיגות את קוראי הטור היא CRBC. זהו, נזכיר, בנק מקומי קטן בארה"ב, והללו, יאמרו המודאגים, פושטים את הרגל אחד אחרי השני. זה נכון אבל כשהסיכון ידוע וגלום במחיר הסיכוי הוא שקורץ לי. הקנייה התחילה בהמלצה כלכלית של אופנהיימר ובניתוח טכני שהראה תמיכה ופוטנציאל לעלייה, והשבוע קיבלתי חיזוק נוסף להשקעה במניה מאתר The Street.

בסקירה שכותרתה "10 מניות בנקים שנסחרות מתחת לערכן בספרים" שמחתי למצוא את CRBC וגם את C שבקניון (שמופיעה גם ברשימה אחרת של האתר שעוסקת במניות שנסחרות בשער הנמוך מ-5 דולר, וכדאי לקנות). הבנק אמנם חייב עוד 300 מליון דולר כספי סיוע אבל ה-CEO ציין בשיחת הוועידה שלאחר פרסום דו"חות הרבעון הראשון כי יש לו מספיק נזילות בשביל לעבור את המשבר.

דרך אגב, ברשימה של The Street מופיע גם בנק BPOP שרציתי להכניס לקניון אבל לא היו לי המלצות עליו. הבנק כבר המיר את כספי הסיוע במניות וצפוי לעבור לרווח ב-2011. אז נכון, הבנקים האלו ואחרים הם סמל המשבר ותחושת הסיכון עדיין מלווה אותם. אבל בנקים יישארו איתנו גם בעתיד, ואם אפשר לקנות אותם בזול זה צעד הגיוני, לא?

זיו סגל -A level 2 Chartered Market Technician- CMT . יועץ ניתוח טכני לאקסיומה בית השקעות. דירקטורים: אביבית מנה קליל וסרגיי וסצ'ונוק (אופנהיימר), אלון גל (דאטה פרו), דיוויד סלומון ואלי אברמוביץ (PDM). יועצת להשקעות בסין: Jay Yang . לעדכונים בזמן אמת ולגרפים של מניות הקניון: אתר גלובס, מדור ניתוח טכני. הטור נכתב מספר ימים לפני פרסומו.

אין לראות בטור המלצה לרכישה/מכירה של ניירות ערך ו/או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם. זיו ו/או לקוחותיו עשויים להחזיק בניירות ערך או נגזרי ניירות ערך המוזכרים כאן