בסיכום החלק של ת"א- 25 בטור האחרון כתבתי שסביר להניח ירידות שערים משמעותיות. זאת מכיוון שהממוצע ארוך הטווח, ל-200 יום, נחצה כלפי מטה. המדד אכן המשיך לרדת ואף ירד מתחת ל-1,072, רמת השפל האחרונה שהייתה גם רמת תמיכה מהעבר.
איתות דובי נוסף התקבל כשהממוצע הנע ל-21 יום המשיך לרדת מתחת לממוצע הנע ל-200 יום. התמיכה הבאה על הגרף היא ב-1040 ויעד פיבונאצ'י הקרוב לירידה הוא 1,010. ירידה ל-1,040 היא עניין של מה בכך. מהלך מתחת ל-1,040 ייתן אישור נוסף למגמת הירידה.
על שינוי מגמה לעליה קשה כרגע לדבר אבל תמיד צריך להיערך להפתעות. נראה שמהלך מעל 1,097 יחשב סימן שורי משמעותי. כל עליה עד השער הזה תיחשב תיקון למגמת הירידה, המגמה שכאמור אני מניח שתימשך.
מבין מניות תל אביב, אלביט הדמיה , שזוכה לכותרות על רקע כניסתה לשוק האמריקני, נראית לי מעניינת גם על בסיס טכני וגם על בסיס כלכלי. מי שמשקיע במניות הנסחרות בוול סטריט יכול למצוא עוד אפשרויות דומות/מקבילות אבל למשקיע הישראלי השקעה באלביט הדמיה היא דרך טובה להיחשף לנדל"ן עולמי כאשר הנהלת החברה מבצעת את הבחירה הגיאוגרפית וכמובן את בחירת ההשקעות.
טכנית, התמיכה ב-5,540 היא מאוד חשובה וממנה המניה אמורה לעלות. מהלך מתחת ל-5,540 יחשב סימן מכר כך שהסיכון בפוזיציית רכש, אם אכן תמומש מתחת ל-5,540 הוא לא גדול.
הולכים לדיפנס
גם בוול סטריט נמשכת מגמת הירידה אחרי שגם התמיכה ב-1,050 של ה-S&P 500 נפרצה כלפי מטה. יעד פיבונאצ'י הקרוב לירידה הוא 1,010. אחריו, 945, רמה שאם נגיע אליה, על גבי חדשות רעות כמובן, יכולה להיות נקודת קניה טובה. תיק קניון המניות מוגן כרגע ואת ההגנה אסגור או לקראת 1,010 או מעל 1,050. גם הנאסד"ק 100 חצה כלפי מטה את הממוצע הנע ל-200 יום ונתן סימן מכר.
הסקטורים המומלצים כעת להשקעה על בסיס טכני הם: נדל"ן, תחבורה, תקשורת, תשתיות ציבוריות, צריכה קבועה ובריאות. 4 האחרונים נחשבים סקטורים דפנסיביים ולא פלא שהם צפים כרגע מעל פני השטח. התעשיה והצריכה המחזורית שהובילו את הראלי בוול סטריט ממשיכים להיחלש.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.