בשקט בשקט, תופסת מניית ארית תעשיות את תואר המניה עם התשואה השנייה הטובה ביותר במדד מניות היתר 120 בשנה האחרונה. החברה, שעוסקת בייצור ושיווק מוצרים אלקטרוניים ואלקטרו-אופטיים לשוק הצבאי, זינקה ב-220% מתחילת השנה.
בכך היא שנייה בביצועיה מבין מניות המדד רק לשותפות חיפושי הגז והנפט מודיעין . בנוסף לעליות החדות, נסחרת המניה במחזורי מסחר גבוהים ביחס לגודלה, שעמדו בממוצע בשלושת החודשים האחרונים ביותר ממיליון שקל ביום.
ארית נסחרת בבורסה כבר שנים רבות, אבל נראה כי לאחרונה היא מעוררת במיוחד את תשומת לב המשקיעים. בתחילת מאי מספר גופים מוסדיים זיהו את הפוטנציאל הגלום בה, וארית ביצעה ל-4 קופות גמל מגופים שונים הנפקה פרטית, במסגרתה גייסה כ-10 מיליון שקל, לפי מחיר של 90 אגורות למניה. בשלב זה אותם גופים רושמים תשואה של כ-20% על ההשקעה, כשהבוקר מחיר המניה עמד על 1.1 שקל ומשקף לה שווי של כ-90 מיליון שקל.
עד כה, הנהנה העיקרי מעליית הערך במניה, הוא בעל השליטה בחברה, צבי לוי. לוי, איש עסקים שבעברו היה קבלן חשמל ויצרן לוחות חשמל מהגדולים בארץ, החל להיות בעל עניין בארית כבר בתחילת 2006. במהלך הזמן לוי הגדיל את החזקותיו ומונה ליו"ר החברה בספטמבר באותה שנה.
את השליטה בחברה רכש לוי במהלך 2007 בהשקעה של כ-5 מיליון שקל, ובסך-הכול השקעותיו משקפות לו רווח על הנייר של יותר מ-40 מיליון שקל, כמעט פי 9 על ההשקעה, בזכות עליית השווי של החברה מאז. בנוסף לארית, בה הוא מחזיק היום 47.4%, ללוי פעילויות פרטיות גם בתחום הנדל"ן.
צבי לוי, מה קרה לארית, שהפך אותה לפופולארית כל-כך בתקופה האחרונה?
לוי: "זה עסק ש-30 שנה השקיע בטכנולוגיות, בשנתיים האחרונות הוא פורץ וממשיך ללכת בכיוון הנכון. אנחנו מחוזרים על-ידי החברות הגדולות בשנה האחרונה, שגילו את המניה. אני מקווה שהשותפות שלנו בהודו זה הדבר הגדול הבא לחברה".
צבר הזמנות גדול
הסנטימנט החיובי בארית התגבר על רקע מספר עדכונים על עסקאות שהיא מקדמת מול מספר לקוחות והגדלת צבר ההזמנות שלה בהיקף ניכר. האחרון מבין אלה הגיע אתמול, אז הודיעה כי חתמה על מספר הסכמים עם חברות ישראליות לאספקת מרעומים לרקטות ארטילריות ומרעומים לפגזי ארטילריה לחו"ל בהיקף של כ-10 מיליון שקל. כמחצית מהסכום צפוי להגיע אליה עד סוף השנה והיתרה בתחילת השנה הבאה.
עסקה זו מצטרפת להודעות שפרסמה ארית בחודשים האחרונים: בסוף אפריל עדכנה ארית כי חתמה על הסכם עם חברה מבולגריה לאספקת מרעומים בהיקף של 4 מיליון שקל, כשהיא צופה כי ההזמנה תגדל ל-11 מיליון שקל.
שבועות ספורים קודם לכן היא עדכנה על הזמנות ותוספת להזמנה קיימת מגורם ביטחוני בשוק המקומי בהיקף של 8 מיליון שקל, שהצטרפה לדיווח החברה מתחילת מארס על הזמנות בהיקף של כ-18 מיליון שקל. את מרבית ההזמנות מבצעת ארית באמצעות החברה-בת רשף טכנולוגיות, עוסקת בייצור מרעומים אלקטרוניים לשוק הצבאי.
עם גל ההזמנות המוזכר, הצליחה ארית להגיע למצב בו צבר ההזמנות שלה נושק כיום לסכום של 90 מיליון שקל, שמיועד לאספקה החל מהתקופה הנוכחית ועד סוף 2012.
כעת המשקיעים ממתינים לחדשות מהגזרה ההודית, שעשויות לתרום לקפיצת מדרגה נוספת בפעילותה.
ההכנסות צנחו
בשנתיים האחרונות שומרת החברה על יציבות בהיקף הכנסותיה, שהסתכמו בכ-35 מיליון שקל כל שנה. בזכות שיפור בשיעורי הרווחיות, בשורה התחתונה הציגה ארית ב-2009 עלייה של 20% ברווח השנתי, שהגיע ל-12 מיליון שקל.
אולם ברבעון הראשון של 2010 הכנסותיה קרסו כמעט ב-90% ל-1.1 מיליון שקל בלבד, בשל ירידה בהזמנות בעיקר במגזר ייצור המרעומים, ובהתאם לכך היא עברה מרווח להפסד של 700 אלף שקל.
אורי וולדיגר, מנהל הפיתוח העסקי בארית, התייחס היום לכך באמרו כי "כחלק מתהליך ההבראה שבו החל לוי עם כניסתו לחברה, אחד הדברים שנמצאים בטיפול זה נושא האספקה שעדיין לא מסודרת בצורה שיטתית, ולכן הכנסות החברה לא יציבות", הוא אומר. "אנחנו שמים דגש על נושא זה. מהרבעון השלישי של השנה נוכל לראות רבעונים עם הכנסות מסודרות וב-2011 הן יהיו פרוסות בצורה יותר מסודרת. מתוך צבר ההזמנות, האספקה של קרוב ל-50 מיליון שקל היא כבר ב-2010".
מה השתנה בחברה מאז נכנס צבי לוי?
"עד שלוי נכנס לחברה, כמעט שלא היה בה שיווק, אבל לוי הוא יו"ר מאוד פעיל שיודע לנהל עסקים כאלה. עד עכשיו אנחנו בדרך הנכונה ולקראת שנת שיא".
ומה לגבי התרחבות הפעילות בחו"ל?
"ראינו שמספר המתחרים בעולם קטן מאוד, ושצבאות בעולם מוכנים יותר לקלוט ולאמץ טכנולוגיה חדשה. כך, לאן שאנחנו פונים, מוכנים לדבר איתנו ורוצים לראות את המוצרים שלנו. להערכתנו, שיתוף הפעולה שיצרנו בהודו הוא אולטימטיבי, כי זה שוק הקנייה הגדול בעולם. אנחנו רואים שם פוטנציאל אדיר מעבר למכרז הספציפי, כי אנחנו שומעים מהשותף על התפתחות השוק ההודי בתחום המרעומים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.