השבוע הקרוב יעמיד למבחן את העליות האחרונות בוול סטריט, כאשר תחילתה של עונת הדו"חות לרבעון השני, בשילוב עם מבול נתוני מאקרו, עשויים לחבל בתקוות להתאוששות כלכלית.
בעוד שרווחי הרבעון השני של החברות הנסחרות במדד ה-S&P 500 צפויים לצמוח בקצב נאה, הרי שסביר יותר כי נימת התחזיות שיספקו החברות - היא שתקבע את כיוון המסחר. "באופן כללי, תחזיותיהן של החברות תהיינה שמרניות, בשל היעדר ראות. תצטרך להיות הורדת ציפיות. אנשים באמת חשבו שתהיה לנו התאוששות איתנה", אמר שון קראוס, סמנכ"ל השקעות ב-CitizensTrust. "בטווח הקרוב, בקיץ הנוכחי, אנו צריכים להיות זהירים למדי, ובעונת הדו"חות קרובה, להיות זהירים מאד", אמר קראוס.
החברות ב-S&P 500 צפויות להציג בממוצע שיפור של כ-26.5% ברווח הנקי בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, ואם זה אכן יקרה, תיווצר קרקע נוחה למניות לחזור למגמה עולה. חוץ מאלקואה, שכמיטב המסורת - תיתן מחר את בעיטת הפתיחה לעונה זו, ידווחו השבוע גם אינטל, גוגל, JP מורגן, GE, סיטיגרופ ועוד כמה חברות מובילות, כך שכבר השבוע תתקבל תמונה התחלתית על הכיוון בדו"חות.
אמיר כהנוביץ', כלכלו המאקרו של כלל פיננסים, מזהיר: "אני לא רוצה להרוס את המסיבה, אבל תיקחו בחשבון כי ייתכן שחברות שקשורות לתחומי השקעות - ולא למשל לצרכנות - נפגעו כבר ברבעון השני בשל אי הוודאות הכלכלית, ותוצאותיהן יאכזבו. ולכן, אל תצפו לראות את הרווחים מפתיעים בשיעורים גבוהים כמו שהורגלנו בתוצאות הרבעון הראשון".
רון אייכל, אסטרטג וכלכלן המאקרו של מיטב, אומר בסקירתו השבועית כי "על רקע התחזיות המאקרו כלכליות וההערכות לרווחי החברות, שוק המניות הוא עדיין אטרקטיבי והמגמה המרכזית תקבע לאור התוצאות הכספיות. השבוע הנוכחי עשוי להיות קריטי למדי לעונת הדו"חות הכספיים ואף עשוי לקבוע, במידה רבה, את מגמות המסחר בשבועות הקרובים".
לו"ז עמוס בזירת המאקרו
■ ביום ג' יפורסם המאזן המסחרי של ארה"ב לחודש מאי. הגרעון צפוי להצטמצם ל-39.5 מיליארד דולר מ-40.3 מיליארד באפריל.
■ ביום ד' יפורסמו המכירות הקמעונאיות לחודש יוני, כשהן צפויות לקטון ב-0.2%, לאחר ירידה של 1.2% במאי. להוציא מכוניות, כלכלנים צופים קיפאון בחודש זה, לעומת ירידה של 0.8% בחודש לפני כן.
■ במקביל יפורסם מדד היבוא והיצוא לחודש יוני.
■ בהמשך יפורסמו המלאים העסקיים לחודש מאי, הצפויים לעלות ב-0.2%, בהמשך לגידול של 0.4% בחודש אפריל.
■ לקראת תום יום המסחר יפורסם הפרוטוקול מישיבת הריבית האחרונה של ה'פד'.
■ כמדי שבוע, ביום ה' יפורסם הדו"ח השבועי בדבר מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה, אשר צפויות לרדת ל-449 אלף, מ-454 אלף תביעות בשבוע שלפני כן.ף
■ במקביל יפורסם מדד המחירים ליצרן לחודש יוני, והוא צפוי להצביע על ירידה של 0.1%, בהמשך לקיטון של 0.3% בחודש מאי. מדד הליבה, שאינו כולל מחירי מזון ואנרגיה, צפוי להצביע על עלייה של 9.1%, לאחר גידול של 0.2% במאי.
■ באותה שעה יפורסם גם מדד הניו-יורק אמפייר סטייט לחודש יולי, הצפוי לרדת ל-18 נקודות, מרמה של 19.57 נקודות בחודש יוני.
■ בהמשך תפורסם התפוקה התעשייתית לחודש יוני שצפויה היוותר ללא שינוי לאחר עלייה של 1.3% בחודש מאי. מדד ניצולת הייצור צפוי לעלות מ-74.1% ל-74.2%.
■ כמו כן יפורסם מדד הפילדלפיה פד לחודש יולי, הצפוי לעלות ל-10 נקודות, מרמה של 8 נקודות בחודש יוני.
■ ביום ו' יפורסם מדד המחירים לצרכן לחודש יוני, הצפוי להיוותר ללא שינוי, לאחר ירידה של 0.2% בחודש מאי. מדד הליבה צפוי לעלות ב-0.1%, בדומה למאי.
■ בהמשך יפורסם מדד הסנטימנט של אוניברסיטת מישיגן, נתונים מקדימים, לחודש יולי. הצפי הינו לירידה ל-74.5 נקודות מ-76 נקודות בחודש יוני.
מחר, לאחר נעילת המסחר, צפויה אלקואה לדווח על מעבר לרווח של 19 סנט למניה ברבעון השני.
לפי הצפי, אינטל תדווח ביום ג' על מעבר לרווח של 43 סנט למניה ברבעון השני של 2010.
JP מורגן ידווח ביום ה', לפני הפתיחה, כשרווחיו ברבעון השני צפויים לגדול ל-82 סנט למניה, לעומת 28 סנט למניה ברבעון המקביל אשתקד.
לאחר המסחר צפויה גוגל להציג רווח של 6.59 דולר למניה ברבעון השני, אל מול 5.39 דולר למניה ברבעון המקביל אשתקד. AMD , שתדווח גם כן לאחר המסחר, צפויה לעבור ברבעון השני לרווח של 6 סנט למניה.
לפני המסחר ביום ו' יציג סיטיגרופ את דו"חות הרבעון השני. לפי אנליסטים, הבנק הרוויח ברבעון זה 6 סנט למניה, לעומת 49 סנט ברבעון המקביל אשתקד. רווחיו של בנק אוף אמריקה , שידווח גם הוא, צפויים להסתכם ל-22 סנט למניה, ביחס ל-33 סנט למניה ברבעון המקביל.
תאגיד ג'נרל אלקטריק ידווח ביום ו', כשרווחיו ברבעון השני צפויים לגדול בסנט אחד ל-27 סנט למניה.
לבלוג הגאדג'טים Boy Genius Report נודע על תקרית בה מכשיר ה-iPhone 4 של אפל התלקח בזמן שהיה מחובר למחשב באמצעות כאבל USB של אפל.
טאואר הודיעה היום כי חתמה על הסכם מחייב עם בעלי אגרות החוב המוסדיים בארה"ב, לפיו כ-80 מיליון דולר של אגרות החוב להמרה הנוכחיות שלה שאמורות היו להיפרע בשנה הבאה יוחלפו באגרות חוב חדשות, לא-המירות למניות, לטווח ארוך, שיעמדו לפירעון לא לפני אמצע שנת 2015.
[לארביטראז][לטבלת ישראליות בעולם]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.