אחת המניות החזקות בתיק שלנו היא EMC. כשאני אומר מניה חזקה הכוונה היא שמדד העוצמה ההשוואתית שלה, RS, עולה. המשמעות היא תשואה עודפת בהשוואה ל-S&P 500. כעקרון זה הקריטריון לבחירה של כל אחת ממניות הקניון, אבל לא תמיד המציאות שמתקיימת בזמן בחירת מניה לתיק נמשכת. אז עומדת למבחן מידת הסבלנות.
לאחרונה קיבלנו חיזוק להשקעה ב-EMC מסרגיי וסצ'ונוק, אנליסט בכיר באופנהיימר ישראל. אלה עיקרי הדברים שיש לו לומר ביחס לחברה: העלנו דירוג למניית חברת EMC Corp, שחקנית מובילה בתחום אחסון מידע בארגונים, מ"תשואת שוק" ל"תשואת יתר", עם הצבת מחיר יעד של 22 דולר. העלאת הדירוג מתבססת על בדיקת ערוצי הפצה של החברה, המעידה על צפי חיובי לדו"חותיה שיפרסמו בעוד שבועיים, ב-21 ביולי, ולתחזיות לרבעון הבא.
חברת EMC כבר זכתה לאזכור בין השורות במארס 2010, בשל השוואה בין תמחורה לבין תמחור חברת הבת, VMW, הנסחרת בשווי גבוה משמעותית בהשוואה אליה. אז בחר צוות המחקר של אופנהיימר להמתין עם שדרוג ההמלצה, נוכח אי הוודאות לגבי המשך המגמה בהשקעות הארגונים במערכות מידע. אך כעת, בעקבות סבב שיחות עם 26 מפיצים (הן בארה"ב והן באירופה), קיבלנו פידבקים חזקים לגבי פעילות EMC. הלקוחות הנשאלים ציינו את החברה בתור ספק פתרונות האחסון הטוב ביותר, לצד דיווח על ביקושים נאים למוצריה. הלקוחות אינם צופים עיכובים מהותיים בהזמנות.
חברת EMC נוסדה ב-1979 ונמנית כעת בין השחקניות המובילות בתחום אחסון מידע. החברה מעסיקה כ-40 אלף עובדים וצפויה להציג השנה מחזור הכנסות שנתי של כ-17 מיליארד דולר עם רווח תפעולי של כ-21% מהמחזור ורווח נקי של כ-16%. בנוסף לקווי מוצריה המסורתיים, צפויה EMC להשיק פתרונות חדשים למגוון תחומים נוספים, ובכך היא עשויה להגדיל את נתח השוק ולהגביר את שיעורי הצמיחה.
מלבד פעילותה בתחום האחסון, מחזיקה EMC בנכס חשוב: החזקה של כ-81% בחברת VMWare. חברת VMW היא חלוצת תחום הווירטואליזציה עם טכנולוגיה חדשנית המאפשרת חלוקה וירטואלית של שרתים בארגון לצורך בניית תחנות עבודה רבות נפרדות בתוך שרת אחד.
שווי השוק של VMW עומד כעת על כ-27 מיליארד דולר, כאשר החזקת EMC בחברה משקפת שווי של כ-22 מיליארד דולר, כ-60% משוויה הכולל של EMC. נטרול שווי ההחזקה ב-VMW משקף לפעילות הליבה של EMC מכפיל רווח של 6-8 על תחזית 2011, אך גם ללא נטרול ההחזקה, נסחרת מניית EMC בתמחור סביר: מכפיל 13 לתחזית רווח 2011.
אחד מהנושאים החמים בשוק הטכנולוגיה כעת הוא "מחשוב עננים" (cloud computing) - שימוש במשאבים מבוזרים של רשתות תקשורת. הדבר מחייב את הגברת קיבולת אחסון המידע בשרתים מרוחקים, ועשוי להביא, בין השאר, לביקושים גדלים לפתרונות של EMC.
השקעה במניית EMC, אם כן, נותנת חשיפה בתמחור הוגן לשוק בעל פוטנציאל צמיחה משמעותי בעתיד. וכמובן, גם דו"חותיה הקרובים של החברה עשויים לייצר עניין של משקיעים במניה.
GPK חוזרת לקניון
GPK, יצרנית מוצרי האריזה, נכנסת שוב לתיק שלנו. המניה עדיין מומלצת על ידי אופנהיימר, נמצאת במצב טכני מעניין נכון ליום כניסתה ומחזקת את משבצת סקטור הצריכה הבסיסית שמתחזק על בסיס טכני.
גם אמיר ארגמן, הכלכלן של אופנהיימר ישראל, מחזק את ההחלטה להגדיל את ההשקעה בסקטור הצריכה הבסיסית. ארגמן מציין שהסקטור לא נהנה מהילה ומציע סיפורים "משעממים" ללא מודלים עסקיים של צמיחה. ובכל זאת ניתן לראות כי בכל חתך זמן הוא נתן ערך ראוי למשקיעים.
מאז השיא של שנת 2007 ירד סקטור הצריכה הבסיסית רק בכ-9.5%, ומתחילת הראלי הוא עלה כ-32%. בחודשיים האחרונים הוא הגיב בצורה טובה יותר ביחס לשוק. בחרנו להחזיר את GPK לקניון מכיוון שלה יש סיפור ייחודי ופוטנציאל צמיחה.
הכה את המומחה
מי המומחה שלך? מי הגורו שמה שהוא אומר הוא בטון יצוק מבחינתך? יש כמה כאלה? מצוין. או שבעצם לא כל כך. ומה זה בעצם מומחה? מיד נראה שזה לא ממש ברור.
במדיה הפיננסית ניתן לקרוא מספר רב של תחזיות מטעם מומחים וגורואים בעלי שם עולמי. לכל אחד מהם יש קהל מאמינים שרואים בהם את המומחה בה' הידיעה. אבל מה המשמעות של העובדה שמומחה אחד אומר דבר ומומחה אחר אומר את היפוכו? ברור שאחד מהם יטעה. ובסך הכל, אולי קצת פחות מ-50% מהמומחים ואולי קצת יותר - יטעו.
מכיוון שאף אתר כלכלי לא מציג מידע מצרפי ומעודכן של תחזיות המומחים, אנחנו לא יודעים בכל רגע נתון מה רוב המומחים חושבים, כך שגם אם נניח שהרוב הזה צודק, אין דרך לקבל נתון כזה ולהשתמש בו. מה שמקבלים מהמדיה הפיננסית זה בדרך כלל מומחה בראי הבורסה. אם הוא צופה שהיא תעלה, יש לנו מומחה אופטימי, אם הוא צופה שיהא תרד - המומחה פסימי.
ההצעה שלי היא עזבו את המומחים. חבל על הזמן. אין מומחה בעירו וכמו שאתם חושבים שמומחה אחד הוא תותח, אחרים בטוחים באותה מידה שזה שחושב הפוך הוא תותח על. אל תקדישו להם זמן, אל תיבהלו מנביאי זעם ואל תתרגשו מנביאי בית שלישי. פשוט הסתכלו על הגרף ותנסו להבין לאיזה כיוון זורם השוק או זורמת המניה. פשוט כך. יעיל, מגן מפני אמוציות ומתמקד במה שיקבע בסופו של דבר אם נרוויח או נפסיד.
תנסו את הגישה הזאת כמה חודשים ותראו שאחר כך, גם אם יענו אתכם, לא תזכרו מי הם רוביני, רוג'רס, גרוס וחבריהם.
אבל, בטח אתם אומרים כעת ובצדק, מה עם המומחים לניתוח טכני? למשל, ביום שלישי שעבר התפרסמו ב"גלובס" שתי תחזיות של מומחים בעלי שם עולמי בניתוח טכני. רוברט פרשטר, מומחה לגלי אליוט יצא בתחזית "חורבן שוק המניות" ודיבר על קריסה של 90% והלם שלא נראה מזה 300 שנה. ראלף אקמפורה, בעבר הגורו של עולם הניתוח הטכני, שמשתמש אף הוא בשיטת גלי אליוט, מדבר על ירידה של 10%-15% עד אוקטובר ואחריה ראלי משמעותי.
למי להתייחס? ומה עם האפשרות של עלייה כאן ועכשיו? מנתח טכני הוא מומחה לזיהוי דפוסי התנהגות של משקיעים, כפי שהם באים ליד ביטוי בתרשימים, ובפרשנות שלהם. אם אתם לא עושים את זה לבד, בחרו את מי שלשיפוטכם עושה את עבודתו נאמנה לאורך זמן, ושגישתו תואמת את תפיסת עולמכם.
הגישה שלי ידועה לקוראי טור זה ואוסיף לה עוד ממד: היא זורמת עם השוק, לא דעתנית ולא מתיימרת לחזות מראש ולטווח ארוך. אני הולך צעד אחרי צעד עם השוק, למשל בעבודה עם ההגנות. אני מנסה להתיימר לדעת פחות מה יהיה, ויותר מה לעשות בכל מצב. לפיכך, אני שם בצד תחזית כמו של פרשטר ומשתדל שלא לתת לה להשפיע עלי. תחזית כמו זאת של אקמפורה אני לוקח כסוג של חוות דעת שנייה ובוחן באמצעותה את תפיסת המציאות שלי. תוצאות, אם יהיו, יבואו לידי ביטוי בטור הניתוח הטכני השוטף.
הגנה על תיק הקניון: מוקמה ביום שישי מתחת ל-1050.
זיו סגל - A level 2 Chartered Market Technician(CMT). יועץ ניתוח טכני לאקסיומה בית השקעות. אין לראות בטור המלצה לרכישה/מכירה של ניירות ערך ו/או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם. זיו ו/או לקוחותיו עשויים להחזיק בניירות ערך או נגזרי ניירות ערך המוזכרים כאן.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.