כדי לחזק את החשיפה של הקניון לסקטור הבריאות החזרנו לתיק את חברת מדטרוניק (MDT), שגם מצבה הטכני הוא חיובי, והיא אף זוכה להמלצת 5 כוכבים ממורנינגסטאר. למרבה השמחה, הגיעה לחברה גם המלצת "תשואת יתר" מבית ההשקעות אופנהיימר, שהחל לסקר את תחום הטכנולוגיה הרפואית, שם נותנים ל-MDT מחיר יעד של 48 דולר.
סרגיי וסצ'ונוק מאופנהיימר מעדכן ששוק הציוד הרפואי מושפע מהשקעות מערכת הבריאות (בעיקר מצד בתי חולים), ולכן סבל בשנה שעברה קשות כתוצאה מירידה בהשקעות בציוד לנוכח מצבם התקציבי הבעייתי של בתי חולים והקליניקות הפרטיות, המלווה בחוסר ודאות בנוגע לרפורמת הבריאות בארה"ב.
חשוב לציין כי תחומי קוצבי הלב והסטנטים נמצאים כבר במצב רוויה מסוימת, והושפעו לרעה מתקלות בייצור (שהעיקו בצורה קשה במיוחד על BSX). לעומת זאת, תחומי ה-AF, עמוד השדרה ומערכת העצבית, נמצאים עדיין בשיעורי חדירה נמוכים יחסית, ומהווים מנועי צמיחה עבור שחקניות הענף.
מדטרוניק, המקבלת כאמור המלצת תשואת יתר עם מחיר יעד של 48 דולר (גבוה בכ-26% ממחירה הנוכחי), "ממוצבת להערכתנו בצורה הטובה ביותר על מנת ליהנות ממגמות הצמיחה העתידיות, כאשר היא נסחרת בתמחור אטרקטיבי, מכפילי רווח של 11 ו-10 לשנים 2010 ו-2011 בהתאמה, וגם מספקת תשואת דיווידנד של כ-2.4%", כותב וסצ'ונוק. למי שמעוניין להרחיב את ההשקעה בסקטור, באופנהיימר ממליצים גם על LIFE.
אינטל הפתיעה לטובה
באופנהיימר ניתחו גם את הדו"חות של אינטל (INTC), ו-וסצ'ונוק מביע התלהבות גם ממה שהוא רואה שם. "אינטל הציגה הכנסות של כ-10.8 מיליארד דולר עם רווח נקי של 0.51 דולר למניה, מעל תחזיות הקונצנזוס של 10.25 מיליארד דולר ו-0.43 דולר למניה. עיקר ההפתעה הגיע מכיוון שיעורי הרווח הגולמי, שקפצו לרמה יוצאת דופן של 67.1%, וזאת לעומת הרף העליון של תחזית החברה שכיוונה לטווח של 62%-66% (נזכיר כי כל אחוז עליה בשיעורי הרווחיות משקף תרומה של כ-100 מ' דולר לשורת הרווח של אינטל)".
מבחינת מנועי הצמיחה שהובילו להפתעה בשורת ההכנסות בלטו לטובה שתי פעילויות, כותב וסצ'ונוק. פעילות בתחום השרתים שצמחה כ-13% רבעונית ופעילות מעבדי Atom שהציגה צמיחה רבעונית של כ-16%. מעבדי Atom מיועדים למחשבי הנטבוק, מחשבים ניידים בסיסיים הנמכרים כמו לחמניות חמות בשווקים המתפתחים לאור מחיריהם הנמוכים.
מבחינה גיאוגרפית, תמהיל מכירות אינטל משקף את מגמות המאקרו הגלובאליות: נתח המכירות לשוקי המזרח הרחוק ויפן נשמר על כ-57% ו-11% בהתאמה, בדומה לרבעון הקודם, כאשר נתח המכירות בארה"ב עלה מ-18% ל-20%, כנגד ירידה דומה בנתח המכירות באירופה. החברה רשמה תזרים חיובי של כ-3.5 מיליארד דולר מפעילות שוטפת ולאחר השקעות ההון ותשלומי הדיווידנד הגדילה את מצבת מזומניה בכ-1.4 מיליארד דולר לרמה של כ-17.8 מיליארד דולר - כ-15% משווי השוק. נציין כי המניה מניבה למשקיעים תשואת דיווידנד שנתית נאה של כ-3%, לא רע לחברת צמיחה מובילה בתחומה.
מלבד ההפתעה בדו"חות הרבעון, גם תחזית אינטל הפתיעה לטובה לעומת הקונצנזוס. החברה צופה ברבעון הבא הכנסות בטווח של 11.2-12 מיליארד דולר, צמיחה רבעונית של כ-8% לפי אמצע הטווח, מעל תחזית הקונצנזוס שעומדת של כ-10.9 מיליארד דולר. הרווח הגולמי צפוי להישאר ברמה של 67%, מעל תחזית הקונצנזוס של כ-64.2%.
במקביל, צופה החברה הגדלת השקעות הון בשנה הנוכחית לטווח של 5-5.4 מיליארד דולר, מעל הערכותיה הקודמות לטווח של 4.7-4.9 מיליארד דולר. הדבר אמור להטיב במיוחד עם חברות הציוד לשבבים, שנמצאות כבר במצב של ביקושי יתר, ואמורות ליהנות גם מעבר לכך מהגדלת ההזמנות של אינטל, שהיא הגורם המוביל בתעשיית השבבים.
בתור פידבק חיובי נוסף עבור חברות הציוד נציין את ההודעה שפורסמה לאחרונה על תחילת בניית Fab5 לייצור שבבי הפלאש בהשקעה משותפת של חברות טושיבה וסנדיסק. תוצאות השיא של אינטל הפתיעו את המשקיעים והאנליסטים, במיוחד על רקע החששות מהאטה גלובאלית שגברו לאחרונה, וכן על רקע זהירות משיעורי הרווח הגולמי הגבוהים, שלכאורה אינם אמורים להישמר לאורך זמן. לשם גילוי נאות נציין כי גם האנליסטים של אופנהיימר טעו הפעם בהערכותיהם, כאשר בחרו, דווקא רגע לפני הדו"חות, לעבור לנימה שמרנית ולהוריד המלצתם על המניה - תזמון שלא הסתבר כמוצלח במיוחד (המניה קפצה לאחר הסגירה בכ-7%).
זהירות האנליסטים של אופנהיימר (יחד עם אנליסטים רבים אחרים) התמקדה בסוגיית המלאים, אשר גדלו ברבעון בכ-12% רבעונית, ובמספר ימי המלאי שעלו מ-72 ל-86 יום - קרוב לרמות הגבוהות היסטורית. גם אנחנו בקניון הקדמנו למכור את אינטל לפני הדו"חות, מסיבות של ניתוח טכני והעובדה שהמניה לא תרמה לעוצמת התיק, אם כי תרמה ליציבותו. נכון שבסך הכל המכירה לא הייתה מהלך מבריק, אבל היא גם לא גרמה נזק משמעותי.
ייתכן שהשמרנות אכן מוצדקת בנוגע לטווח הארוך, בו יעבור הענף מהמצב הנוכחי של עודף ביקוש ומלאים נמוכים למצב הפוך, ובכך נראה את סיום המחזור בענף השבבים. יחד עם זאת, אנו מדגישים כי תזמון ההשקעה הוא בעל חשיבות מרבית, במיוחד במקרה של מגזר כה תנודתי כמו מגזר השבבים.
בנוסף, חשוב לזכור כי בשנה האחרונה ישנו גורם חדש המשפיע חיובית על מצב הענף והוא ביקוש ער למוצרי האלקטרוניקה במדינות המתפתחות (בעיקר בסין, לאור תכנית התמריצים הממשלתיים). אסור לזלזל בגורם הזה, אשר עשוי להאריך את המחזור הנוכחי, ובכך להמשיך את המומנטום החיובי של ענף השבבים.
למרות שמכרנו את מניית אינטל מצאתי לנכון להביא את דבריו של וסצ'ונוק משום שמדובר במניה שמעניינת קוראים רבים, ומכיוון שאינטל וענף השבבים מהווים ברומטר כלכלי: כשמצבה של אינטל טוב, טוב לנו כמשקיעים.
הגיע זמן וול מארט
את הפוזיציה בוול מארט (WMT)פתחנו בעקבות כתבה בבארונ'ס, וההחלטה הטכנית להגדיל חשיפה לסקטור הצריכה הקבועה. עד עכשיו וול מארט לא התאימה למודל הקניון שכן לא ראיתי בה משהו מעבר לחברה יעילה שמוכרת מוצרים סטנדרטיים בחנויות סטנדרטיות, ותוך הפעלת כוחניות רבה כלפי היצרנים והספקים.
אבל בבארונ'ס הדגישו את המחיר הזול במיוחד של המניה, את כניסתה לתיק השקעות של משקיעי ערך קלאסיים, את הגדלת הפוזיציה של באפט בה ואת קנית המניות מהציבור שהחברה מבצעת.
זאת, במקביל לפיתוח הפעילות המקוונת, הרחבת הפעילות העירונית ופיתוח תחום האופנה שמעניקים למניה מעוף. מחיר זול, מצב טכני נוח, קנייה של משקיעים חשובים ודמיון הם הדברים שאנחנו מחפשים במניות. לפיכך, הגיע הזמן להשקיע בוול מארט, ושהצרכן האמריקאי יהיה לצידנו.
הגנה על תיק הקניון: נפתחה ביום שישי מתחת ל-1080.
זיו סגל -A level 2 Chartered Market Technician- CMT . יועץ ניתוח טכני לאקסיומה בית השקעות.
אין לראות בטור המלצה לרכישה/מכירה של ניירות ערך ו/או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם. זיו ו/או לקוחותיו עשויים להחזיק בניירות ערך או נגזרי ניירות ערך המוזכרים כאן
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.