נתוני מאקרו חזקים הקפיצו את אירופה: פריז זינקה ביותר מ-3%

גם לונדון וברלין הוסיפו יותר מ-2% ■ מחר צפויים להתפרסם תוצאות מבחני הלחץ שנערכו לבנקים ביבשת ■ נוקיה פירסמה דו"חות מאכזבים: הרווח ירד ב-40% ■ מדד הניקיי בטוקיו סגר בירידה של 0.6%

מגמה מעורבת עם נטייה לירידות שערים אפיינה את המסחר בבורסות אירופה בבוקר , לאחר מסחר מעורב באסיה וסגירה שלילית בניו-יורק. לאחר מכן, בעקבות פרסום נתוני מאקרו חזקים, עברו הבורסות המובילות ביבשת לעליות שהתחזקו לקראת סיום - במקביל לפתיחה חיובית במיוחד למסחר בניו יורק.

בזירת המאקרו, פורסמו היום נתונים מפתיעים לטובה באירופה: מדד מנהלי הרכש, ה-PMI , של גוש האירו לתעשיה והשירותים רשם ביולי רמה של 56.7 נק' לעומת 56 נק' ביוני וצפי כלכלנים לרמה של 55.5 נק' בלבד. האירו מתחזק ב-0.7% לרמה של 1.284 דולרים לאירו.

"הדו"ח של היום מהווה פתיחה ברגל ימין לחצי השני של השנה ולכן הוא מעודד. ככל הנראה החלשות האירו מול המטבעות המרכזיים תרמה לפעילות הכלכלית ביבשת, כפי שניתן היה לצפות", אמר לבלומברג Chris Williamson, כלכלן ראשי ב-Markit.

המסחר הושפע גם מדו"חות כספיים של חברות מובילות. ענק הבנקאות השוויצרי, קרדיט סוויס , בו מחזיקה גם כור הישראלית בכ-3.2% מהון המניות, דיווח היום כי רווחיו לרבעון השני של השנה הסתכמו ב-1.59 מיליארד פרנק שוויצרי (או 1.51 מיליארד דולר), בהשוואה לרווח של 1.57 מיליארד פרנק שוויצרי ברבעון המקביל של שנת 2009. אנליסטים ציפו כי קרדיט סוויס ידווח על רווח נקי של 1.23 מיליארד פרנק שוויצרי.

הכנסותיו של קרדיט סוויס הסתכמו ב-8.42 מיליארד פרנק שוויצרי, ירידה של 2% לעומת הרבעון המקביל. קונצנזוס השוק היה להכנסות של 7.9 מיליארד פרנק שוויצרי. הכנסות חטיבת המסחר של הבנק, בדומה למגמה דומה בבנקים האמריקניים שכבר דיווחו בעונה הנוכחית, ירדו בכ-27% לעומת הרבעון הראשון, בין היתר בעקבות משבר החובות באירופה והאטת פעילות הלקוחות.

גם ענקית הסלולר הפינית, נוקיה , פירסמה היום את תוצאותיה שהצביעו על ירידה חדה של 40% ברווחים לאור התחרות העזה בשוק הטלפונים החכמים - זאת על אף גידול במספר הטלפונים שנמכר ברבעון.

במהלך היום נפוצו שמועות בשוק האירופי לפיהן יוקדם פירסום תוצאות מבחני הלחץ שנערכו לבנקים ביבשת - תוצאות אשר אמורות להתפרסם מחר בשעות הצהרים ומרכזות עניין רב בשל הבדיקה המדוקדקת שעומדת מאחוריהן ואשר מקיפה 65% מהבנקים ביבשת.

באסיה התנהל היום (ה') במגמה מעורבת ברקע הנעילה השלילית בניו יורק, לאחר שאמש הצהיר נגיד ה'פדרל ריזרב' בן ברננקי בפני ועדת הבנקאות של הקונגרס כי "הבנק הפדרלי מוכן לנקוט בצעדים נוספים במידה והכלכלה האמריקאית תראה סימנים של האטה משמעותית או תיפול חזרה למצב של מיתון", וטען עוד כי העתיד הוא "לא-ודאי באופן לא-שגרתי". ברננקי הודה עוד כי "התנאים הכלכליים שסביבנו נעשו תומכים פחות במצב של צמיחה בחודשים האחרונים".

"זה די ברור לפי התבנית בה נסחרו השווקים לאחרונה שיש המון חוסר וודאות בנוגע לתחזית הצמיחה הכלכלית, אבל העובדה שברננקי הודה בזה בגלוי לא נוטעת ביטחון בלב המשקיעים", ציין הבוקר קון גו (Khoon Goh), כלכלן ב-ANZ bank.

מגזר הטכנולוגיה בלט לשלילה ביפן - נציין את סוני , קאנון , טושיבה ושארפ . גם מקומו של מגזר הרכב לא נפקד ומניותיו רשמו ירידות שערים - נציין את ניסן ואת הונדה .

ענקית ההשקעות האמריקנית בלקסטון עשויה לרכוש תיק חובות נדל"ן יפני ממורגן סטנלי תמורת סכום המוערך ב-100 מיליארד ין (1.15 מיליארד דולר), כך מדווח ה-Nikkei business daily. על פי הדיווח, אם תצא העסקה לפועל, זו תהיה ההשקעה הראשונה של בלקסטון ביפן ו"יכולה לעזור להפיח חיים בשוק הנדל"ן המקומי".