5 המלצות מתוקות במיוחד לט"ו באב

מרמלדות מסוכרות, סוכריות מבריקות, קצפות מושלגות ומוסים מתולתלים הם המרכיבים מהם עשוי חץ האהבה של קופידון ■ לרגל החג - המלצות המדור, באהבה

בראש מצעד המתוקים עומד כמובן השוקולד, האפרודיזיאק האולטימטיבי. כבר במאה ה-16 מסופר אודות מונטסומה, מלך האצטקים, שנהג לשתות כמויות גדולות של משקה על בסיס פולי קקאו בטרם ביקר בהרמון הנשים שלו. וגם אצלנו, במדינת היהודים, פרחו בשנים האחרונות השוקולטיירים, הבוטיקים והמפעלים לייצור ולייבוא שוקולד, כאילו לפחות היינו שוויץ.

בוטיק השוקולד של סיגל קרפל חבוי כמו סוכרייה מרשרשת בליבה המנומנם של שכונת רמת החיל בתל אביב. כבר בכניסה תתמכרו לקרירות הנעימה, הראויה לפרלינים המפונקים שמכינה קרפל, שוקלטיירית מדופלמת, במטבח הקטן שבירכתי החנות.

קרפל, שדווקא רכשה את השכלתה הקולינרית בלונדון, שבה לארץ והחלה לרקוח מגוון מרתק של שוקולדים, עוגות ועוגיות, עד שפתחה את בוטיק השוקולד המתוק שלה. זה מנפיק מידי יום עשרות רבות של חפיסות שחומות ולבנות משובצות אגוזים, סוכריות על מקל משוקולד, פרלינים וגנאשים מופלאים (אל תפספסו את אלה בטעמי סיגליות, לימון, מנדרינות, אספרסו-הל וקרמל לבנדר).

עוד היא מייצרת פרחים ענוגים משוקולד, ביצי הפתעות ממולאות בסוכריות מרשרשות, ואפילו קופסאות אכילות משוקולד, בהן תוכלו להטמין משירים ומלמולי אהבה ועד יהלומים וטבעות. במקרה הגרוע, אם היא תסרב - תאכלו את הקופסא במקום את הלב.

סיגל קרפל, רחוב מרכוס 16, רמת החיל. 03-5299984. מחירים: פרלינים - 5 שקלים, חפיסות שוקולד - 15-30 שקל, קופסאות משוקולד - 150-350 שקל. |הקפקייקס של קרי

ישחק אותה זה שיערוך מחקר מעמיק הבודק כיצד צצות להן בבת אחת האופנות הקולינריות. כמו זו של הפרוזן-יוגורט בגלגולה השני ועד לשיגעון הטורטיות, שחלף באותה מהירות שבה הגיח. ועוד יותר מכך יהיה מרתק לבחון, כיצד ביום בהיר אחד קמים בזה אחר זה ובסמיכות מגוחכת זה לזה, בתי עסק המוכרים את בדיוק את אותם פריטי אופנה עכשווית.

אז אם טרם הבחנתם, הטרנד של הקיץ בתחום המתוקים הוא שיגעון הקפקייקס. מדובר בעוגות קטנות הנתונות בגביעי נייר. הן מתוקות, מעוצבות, מקושטות (שלא לומר מקושקשות) להפליא. מוצאן בארצות הברית, שם הן חלק ממסורת קינוחים רבת שנים.

העוגות, יפות ומגונדרות ככל שתהיינה, מטעמן (גם של אחיותיהן האמריקניות המקוריות) אנחנו לא ממש משתגעים. אחרי הכול מדובר במיני עוגות בחושות בציפוי סכריני מצועצע.

אבל מי אנחנו שנלין מול אופנה נשית מובהקת, שנקלטה בין השאר בזכות הבנות השוות של "סקס והעיר הגדולה". אלה נצפו ביותר מסצנה אחת, עטורות שפם ורוד מסוכר מחוץ לקונדיטוריית "מגנוליה" המפורסמת ברחוב בליקר שבמנהטן, מטביעות את יגונן בציפוי הדביק של קפקייקס מקומי.

ויולה גורן, שפית קונדיטורית מדופלמת ובעלת בית הקפה "ויולה" בגבעתיים, כתבה ספר לשוק האמריקני ובו מתכונים ליותר מ-50 סוגי קפקייקס. ומאחר שמה שטוב לאמריקה טוב גם לנו, הישראלים, החליטה גורן לפתוח בוטיק לעוגות המיניאטוריות.

את הקפקייקס, העשויות במקרה שלה מחומרי גלם משובחים, אופה ויולה מידי יום טריים במקום, והם מוצגים לראווה כמו תכשיטים קטנים ויפים בוויטרינה שקופה, עטורים במגוון ציפויים, צבעים וטעמים. מה שכמובן מחלץ קריאות התפעלות מכול הנכנסים לבוטיק, ואם נדייק הנכנסות.

מבחר הטעמים מסחרר ומשתנה וכולל , בין השאר, בסיס עוגה בטעמי וניל, גזר, לימון, שוקולד ועוד. אל כל בסיס משודכים ציפויים כמו שוקולד וקרם גבינה, ריבת חלב וציפוי קוקוס, בוטנים, קרם וניל ועוד.

VIOLA'S CUPCAKES, דיזנגוף 154, תל אביב. 03-5735574 מחירים: 8 שקלים לקפקייק מיני, 15 שקלים לרגיל. יש גם מארזי מתנה מקסימים.

דברים טובים באים באריזות קטנות

גם רוני ויתקון הקימה עסק ביתי ומתוק של קינוחים מיוחדים, עוגות ועוגיות, שהיא מפיקה מתנור ביתה שבשרון. ויתקון, צעירונת מוכשרת שרכשה את השכלתה הקונדיטורית בבית הספר "פראנדי" שבצרפת, עבדה בקייטרינג היוקרתי של "מגי ותולי" וכקונדיטורית במסעדות ברחבי הארץ. כיום היא מכינה מגדנות מתוקות לפי הזמנה בלבד, בדגש על ייצור ידני של מבחר קינוחים, עוגות ועוגיות נהדרים.

הקינוחים של ויתקון הינם מהז'אנר המפואר והפעוט, כזה שנותנים בו ביס קטן והטעם נשאר בפה לעוד הרבה זמן. בין סדרות הקינוחים טעמנו "כוסיות" קטנטנות, בהן מטמינה רוני שכבות של הפתעות מקסימות כמו קרם ברולה עם פולי שוקולד, מוס קפה וצנימי דבש או מוס ריבת חלב עם בננות מקורמלות, קראמבל פירורי פריך וטוויל קוקוס וגם כוסית של פירות קיץ בתבלינים עם קרם ג'ינג'ר מוקצף, ועוד המון דברים טובים המפגינים יצירתיות וטעם משובח.

מלבד כוסיות הקינוחים יש גם פטיפורים זערוריים, שנמסים בפה. אלה מגיעים בטעמים כמו לימון ולמון גראס, שקדים ונקטרינות וגם מבחר מצטיין של עוגיות, עוגות שמרים, בראוניז מענגים וטראפלס שוקולד מצוינים.

BERKO, רוני ויתקון. בהזמנה מראש בלבד. 052-3644178 מחירים: כוסיות - 10 שקלים, פטיפורים - 5 שקלים, עוגות ועוגיות - 27-40 שקל.

טעמי ילדות נשכחת

בשכונה הכי יפואית שיש החליטו הקונדיטור לירון גרודה והשף ניר צוק לרקוח ממתקים של פעם. כאלה שכבר שכחנו את טעם מתיקותם הילדותי בפה, את צבעיהם העזים ואת הגעגוע שהם מעוררים לילדות.

את הממתקים רוקח גרודה מידי יום בעבודת פרך, שעיקרה סביב שיחזור המתכונים שכמעט ופסו מן העולם. גליל הקוקוס הדחוס והוורוד, מתכון עדין ומבושם של רחת-לוקום, סהרוני מרמלדה צבעוניים, בזוקי סוכר ומרשמלו בטעם של ענן סגול.

בשל העבודה הרבה הכרוכה בהכנת הממתקים היפהפיים, מקציב גרודה לקונים רק כ-100 גרם לנפש. ראו הוזהרתם.

לקראת יום האהבה, יצטיידו צוק-את-גרודה במלאי גדול יותר של מרשמלו בטעמים של מנגו, סיגליות מסוכרות ומנטה בירוק עז, ולצידם מקרונים ממולאים בפטל ובקרם סיגליות מפרובנס. הם יציעו לאוהבים גם סוכריות קמח אדומות, דיסקיות עגולות של סוכריות corn candy מתוקות מאוד בצבעי לימון, פטל ומנטה זוהרים, ונשיקות קטנות של מרנג, שנמסות בפה.

בניגוד לז'אנר הקונדיטורים הנזעק למראה צבעי מאכל, גורס גרודה, שצבע בוהק הינו חלק מסיפורם של הממתקים, ואינו נרתע משימוש מפליג בצבעים. יצוין, שמדובר בחומרים טבעיים במרבית הממתקים.

גם אם לא רכשתם משלוח של ממתקים לזה/זו אשר אהבתם, מומלץ לשבת בבית הקפה הרומנטי להפליא של גרודה וצוק, לטעום ממתק אהבה אחד או שניים, לאחוז ידיים ולשלוח מבטים מצועפים אל מול נופי שקיעה אדומה של יפו העתיקה.

נפוליאון, ממתקים ובית קפה, כיכר קדומים 15 (סמוך למוזיאון אילנה גור) 077-4030258. מחירים: 10-30 שקל ל-100 גרם ממתקים. דבר אלי בזרים מתוקים

לאחר ששלחנו זה לזו זרים של אהבה מפרחים ומפירות טריים, הגיע תורם של זרי הממתקים. עשויים מסוכריות צבעוניות, לקקנים, פרחים ושוקולדים, נתונים בכלים יפים, הפכו הזרים המתוקים למתנה מקובלת לימי הולדת, להולדת תינוק וכמובן למשלוחי אהבה.

"זריק" הינה חברה המתמחה בזרים מתוקים שהקימה אשת ההיי-טק לשעבר יעל חיימובסקי. את העסק, כמו שקורה לא מעט, היא הקימה לגמרי במקרה וללא כוונה תחילה, עת שלחה להוריה זר מתוק משוקולדים מעשה ידיה ליום הנישואים. בהמשך הפיקה עוד ראשים מעוטרים בסוכריות ובממתקים לימי הולדת של חברים, מה שסחט קריאות התפעלות לצד הזמנות וכך צמח לו עסק מצליח היישר מביתה של חיימובסקי.

לצד ההקפדה על פרלינים משובחים, ממתקים תוצרת חוץ, סוכריות איכותיות ועוד מיני מתיקה טובים, מקדישה חיימובסקי תשומת לב רבה לבחירת הכלים בהם נתונים הזרים. כלים יפים מחמר, אדניות מעץ, עששיות, כוסות יפהפיות ועוד, שיישארו הרבה אחרי שיחוסלו הממתקים.

יותר מ-50 סוגי זרים מציעה חיימובסקי, ולרגל יום האהבה, היא מעצבת דגמים מיוחדים כמו" זר מהאגדות" ובו ממתקים נתונים בתוך עציץ עם גמד, "דובי מתוק" מקסים וקיטשי במיוחד, שישמח כל חובבת בובות וסוכריות. יש לה אפילו שילובים ייחודיים של שוקולד ובשמים המותאמים לפי מזלות אסטרולוגיים.

זריק, www.zerik.co.il. מבחר הזרים באתר. להזמנות: 077-5355577, משלוחים באזור השרון והמרכז. זרים ליום האהבה יש להזמין עד יום ראשון ה-25.7 מחירים: בין 89-189 שקל