מסתמן כי נוצרות נורמות חדשות עבור הכלכלה העולמית, זאת כאשר ארה"ב, אירופה וסין עוברות במקביל תהליכי האטה. לאחר שחבילות התמריצים הצליחו למשוך את הכלכלות הגדולות מהמיתון עם שיעורי צמיחה של 5% ברבעון הראשון, אנו רואים כעת סימנים לכך שהכלכלות שוב נחלשות ומעלות חשש למשבר כפול.
"תחזית הצמיחה העולמית שלנו עומדת על 3.25% עד 3.5% לשלוש עד חמש השנים הקרובות, הרבה מתחת לשיעור של 4.7% בחמש השנים שלפני המיתון של 2008", אמר סטיבן רואץ', מנהל במורגן סטנלי אסיה.
מאחורי תהליכי ההאטה בשיעורי הצמיחה לטווח הארוך, עומדים: צמצום הצריכה בארה"ב, קיצוצי התקציב באירופה והיקף הלוואות הבנקים ושיעורי התעסוקה חלשים.
"הרוחות הנגדיות שנושבות לאחר המשבר עלולות לרסן את הצמיחה העולמית ולחתוך ואת התוצר המקומי הגולמי בשיעור של 1% עד 1.15%", אמר רוצ'ניו יורקית, מרצה באוניברסיטת ייל.
"המשמעות של הנורמות החדשות היא שמשקיעים צריכים להתרגל לתשואות נמוכות יותר ותנודתיות גבוהה יותר בתיקי ההשקעות שלהם", אמר מוחמד אל-ריאן, מנכ"ל פימקו, קרן האג"ח הגדולה בעולם.
"המשקיעים יצטרכו לנהל את הסיכון על ידי גיוון מעבר לאסטרטגיות המסורתיות של פיצול התיקים בין מניות ואג"ח", אמר אל-אריאן. "הדבר יכול להתבצע תוך שימוש באסטרטגיות גידור נגד נפילות בשוק ואסטרטגיות ביטוח אחרות", הסביר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.