הממשל האמריקני אישר: iPhone פרוץ - מעכשיו חוקי

‏ההחלטה מאפשרת למשתמשים להוריד ל-iPhone שלהם אפליקציות שלא אושרו ע"י חנות האפליקציות של אפל או לבחור בעצמם את המפעילה הסלולרית שלהם - וזאת מבלי להיחשב כעוברים על החוק

‎‎הממשל האמריקני קבע אמש (ב') כי הליך פריצת מכשירי סלולר חכמים כדוגמת ה-iPhone (הליך המכונה ‏Jailbreaking‏) אינו מהווה עבירה על החוק.

החלטה זו משקפת פטור אחד במסגרת חוק זכויות היוצרים הדיגיטלי, שבבסיסו אוסר על משתמשים לעקוף מגבלות שימוש שהוכנסו למוצרים טכנולוגיים.

‏ההחלטה מאפשרת למשתמשים להוריד ל-iPhone שלהם אפליקציות שלא אושרו על-ידי חנות האפליקציות של אפל, או לבחור בעצמם את המפעילה הסלולרית שלהם - זאת מבלי להיחשב כעוברים על החוק.

‏אפל מכרה עד כה קרוב ל-60 מיליון מכשירי iPhone (על-פי הערכות, בין 8%-9% מהמכשירים פרוצים), ובחנות האפליקציות שלה מוצעות כ-225 אלף אפליקציות להורדה. אולם, הליך אישור האפליקציות של החברה ידוע לשמצה, הן בזמן האישור הארוך והן בהחלטות השרירותיות שלה שחוסמות חלק מהאפליקציות.

כך, לדוגמה, אפל מנעה מגוגל מלהציע את אפליקציית ‏Google Voice‏, שמאפשרת למשתמשים לבצע שיחות מקומיות בארה"ב בחינם ושיחות בינלאומיות במחירים מוזלים, שכן זו היתה יכולה לפגוע במערכת היחסים של החברה עם ספקיות הסלולר.

ההחלטה החדשה תאפשר למשתמשים להוריד אפליקציות מחנויות אלטרנטיביות או מגורמי צד שלישי, מבלי שזה ייחשב כהפרת זכויות יוצרים של יצרנית הסלולר.

עבור יצרניות הסלולר כדוגמת אפל, לא מדובר בהחלטה הטומנת בחובה השלכות עסקיות, שכן ביכולתן להמשיך ולעדכן את הגירסאות של מערכות ההפעלה בניסיון למנוע פריצות של המכשיר. ‏

דוברת של אפל אמרה בתגובה לסוכנות בלומברג כי "המטרה של אפל היא להבטיח כי ללקוחות שלנו תהיה חוויה טובה עם ה-iPhone שלהם, ואנחנו יודעים שפריצה יכולה לפגוע בצורה משמעותית בחוויה הזו".

כך, משתמשים שיבחרו לפרוץ את המכשיר שלהם וייתקלו בבעיות טכניות, לא יהיו זכאים ליהנות מהאחריות שניתנת למכשיר.