פעילות של חברות הסטארט-אפ ישראליות בסין, כבר אינה דבר יוצא דופן, חלקן לפחות גם די מצליח. אבל התפתחות תשתיות התקשורת במזרח בשנה האחרונה יכולה להיות פוטנציאל גדול עבור סטארט-אפים מישראל, שמחפשים לחדור לשוק בהיקפים גדולים יחסית, עם טכנולוגיות חדשות.
על הישג מסוג זה מדווחת היום חברת Celeno, שתספק את שבבי התקשורת האלחוטית ברשתות הביתיות במסגרת פרויקט הטלוויזיה מבוססת האינטרנט (IPTV) של ענקית התקשורת הסינית צ'יינה טלקום, בניהולו של וואנג שיאצ'ו.
המשמעות של עסקה כזו מהבחינה הפיננסית, היא קפיצת מדרגה משמעותית לחברה. לדברי המנכ"ל והמייסד, גלעד רוזן, "עסקה זו תניב הכנסות של עשרות מיליוני דולרים לסלנו בשנים הקרובות", ולפי הערכות מדובר בכ-50 מיליון דולר ב-4 שנים.
דה-ז'וו מקופרגייט
ההסכם עליו הודיעה סלנו מעורר תחושת דה-ז'וו קטנה. אכן שמענו בעבר הלא רחוק על חברת סטארט-אפ ישראלית אחרת, שנבחרה על-ידי ענקית טלקום לאספקת שבבי התקשורת הביתית בפרויקט IPTV גדול.
הייתה זו קופרגייט. במסגרת פרויקט שירות ה-U-verse של חברת AT&T, שיצא לדרך לפני ארבע שנים בארה"ב, החברה הישראלית סיפקה את השבבים שהיו אחראיים על התקשורת המהירה בתוך הבית, בהתבסס על קווי הטלפון וחוטי החשמל.
יש הבדל משמעותי בין שני המיזמים, ולא רק מבחינה גיאוגרפית. אותו ההסכם היה הבסיס לרכישתה של קופרגייט לפני כשנה בידי סיגמא-דיזיין תמורת כ-180 מיליון דולר.
מרשתים את העיר
סלנו, שהוקמה ב-2005, מפתחת שבבי תקשורת אלחוטית, שתומכים בתקן ה-WiFi עם ביצועים מוצלחים יותר, כך שמתאימים להעברת תכני וידיאו ומולטימדיה בפורמט של איכות גבוהה יחסית (HD).
במסגרת המיזם של צ'יינה מובייל, שבו שותפה סלנו, תרושת העיר שנחאי ברשת אופטית למשתמש הסופי (FTTH). הגישה של התקשורת האופטית לבית, תבוצע באמצעות התקן תקשורת של חברת FiberHome (EPON Gateway), שבו ישתלב שבב התקשורת האלחוטית של סלנו. לצד זה, צפויים להשתלב גם שבבים של החברה בהתקני אלקטרוניקה שיתקשרו עם התקן התקשורת, כגון ממירים.
כבלים? לא בסין
שיתוף הפעולה של סלנו עם צ'יינה מובייל, מספר רוזן, החל עם השקת רשת ה-FTTH לפני כשנה. לדבריו, השירות אמור להיות זמין עבור 3 מיליון בתי אב עד 2012, כאשר לכל בית תספק סלנו מספר שבבים.
לדברי רוזן, ההחלטה להיעזר בתקשורת אלחוטית להעברת תקשורת מהירה בתוך הבתים, נבעה מכך שכבילה חוטית, כגון חוטי טלפון, כבלים קואקסיאליים וחוטי חשמל, אינה זמינה בסין כמו במערב.
"יש היום תמימות דעים להשתמש ברשת אלחוטית מסוג WiFi, כי זו טכנולוגיה מספיק בשלה והשאר הן טכנולוגיות נישה", אומר רוזן תוך התייחסות לאופציות אחרות של תקשורת אלחוטית, כגון תקני ה-60 ג'יגה-הרץ, או WHDI, שמציעה אמימון הישראלית להעברה אלחוטית של וידיאו לא דחוס.
אלא שההצלחה של סלנו בכניסה להסכם המרשים, אינה מעידה בהכרח על השורה התחתונה, להיפך. ההסכמים לשילוב שבבים של חברות מערביות בהתקני האלקטרוניקה של החברות הסיניות, כוללים באופן אוטומטי גם מחיר נמוך יחסית, שמשפיע על הרווחיות של החברה.
"עצם העובדה שאנחנו לא חברה ציבורית שנאלצת לדווח על רווחיות, זה יתרון במקרה כזה", מסביר רוזן, "אנחנו מאמינים שמכירות גבוהות עם הזמן כתוצאה מהפרויקט, יעזרו לנו להפחית עלויות ולהגיע למרווחים יותר סבירים".
הגידול במכירות יכול להתבצע גם על-ידי כניסה של צ'יינה טלקום למיזם דומה באזורים נוספים בסין, הסכמי שיתוף פעולה עם יצרניות מוצרי אלקטרוניקה סיניות אחרות שישתלבו בפרויקט מלבד FiberHome וכמו-כן, מקווה רוזן, "הפרויקט יספק לנו כרטיס כניסה גם למיזמים דומים מחוץ לסין".
בכל מקרה, עבור סלנו זהו הישג מכובד. עד כה לא בישרה החברה על מכירות משמעותיות, לאחר שהחלה במכירות לפני כשנה בלבד, ועד כה בהיקפים הרבה יותר נמוכים. זוהי העסקה הראשונה עבורה בקנה מידה משמעותי. החברה גייסה עד כה כ-31 מיליון דולר מהקרנות גריילוק, פיטנגו ו-Miven וחברת סיסקו. היא מעסיקה 50 עובדים ונמצאת בתהליכי גיוס נוספים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.