כבר הרבה זמן לא כתבתי על סטארבאקס (SBUX), החברה שהיוותה את ההשראה לפתיחת טור קניון המניות. המניה נמצאת בתיק מיום פתיחתו, נשארת בו ברציפות, וגם תמשיך להישאר. גודל הפוזיציה אמנם משתנה בהתאם למצב הטכני, אבל סניף של סטארבאקס תמיד יהיה בקניון.
בחודשים האחרונים סטארבאקס היטיבה איתנו ונתנה פייט יפה למספידי ומקונני וול סטריט. החברה ידעה להתמודד עם בעיות עסקיות, עם אובדן דרך זמני ועם המשבר הכלכלי שגרם לרבים לפקפק בנכונות של צרכנים לשלם הרבה על קפה. אני תמיד טענתי שיצר החיים חזק ודיכויו יכול להיות זמני בלבד. האמריקאים אוהבים קפה ואוהבים את סטארבאקס וכשהחברה מתאימה את עצמה ללקוחותיה, הרומן נמשך.
בעבר כתבתי על הגמישות שהחברה גילתה במחירים, על המחשבות והניסיונות לפתיחת סניפים שכונתיים בעיצוב שיבטא את רוח השכונה, ועל פעילותה של סטארבאקס ברשתות החברתיות, פעילות בה היא הייתה חלוצה. כך הפכה המניה להיות חביבת המשקיעים (אחת המניות המוחזקות על ידי המספר הגבוה ביותר של משקיעים), חביבת הצרכנים וחביבת הגולשים.
שמחתי לקרוא את מאמרו של אבי זיתן בספר מדד המותגים של "גלובס" בה הוא בחר להביא את סטארבאקס כדוגמא ל"עבודת מיתוג נכונה" וציין את החברה כאחת המובילות בתחום, עובדה שמחזקת את ההתלהבות שלי. אני חוזר בקצרה על עקרי הדברים שציין זיתן משום שאני חושב שהם מדהימים וממחישים את כוחה של החברה מחוץ לסניפים, כוח שיש לו משמעות לבעלי המניות: 8 מיליון אוהדים בפייסבוק, ומעל 900 אלף עוקבים בטוויטר.
זיתן מציין שהמספרים גדלים בקצב מהיר ביותר הודות לאסטרטגיית "העידן החדש" של החברה. "מדובר באסטרטגיה הוליסטית המשלבת בין מכלול אמצעים, חלקם קיימים וחלקם חדשים שאותם יצרה החברה במטרה להפעיל מיליוני לקוחות מפולחים, בשירות המותג, תוך אספקת מגוון פלטפורמות יעילות וידידותיות לשם כך".
עוד מחיקות, פחות צריכה
מי שמצנן את ההתלהבות, כי הרי בכל זאת סטארבאקס צריכה צרכנים אמריקנים עם דולרים, הוא אמיר ארגמן מאופנהיימר. ארגמן טוען ש "לעיתים צריך לעזוב את הנתונים השוטפים ולהסתכל במבט רחב יותר על הסיפור כולו". הוא מציג גרף מאתר הנקרא Housing Story שמראה שני נתונים פשוטים: שווי הבתים למגורים בארה"ב, וסך חובות המשכנתאות של אזרחי ארה"ב.
כך בעוד המשכנתאות ירדו בכ-300 מיליארד דולר, שווי הבתים ממשיך לצלול וירד בכ-7 טריליון דולר מהשיא, והמצב כיום הוא ששווי הבתים מסתכם ב-13 טריליון דולר, בעוד שווי המשכנתאות מסתכם ב-11.68 טריליון דולר. זאת לעומת תקופת השיא בה הנתון הראשון הסתכם בלא פחות מ-20 טריליון דולר, בעוד הנתון השני עמד על 12 טריליון דולר.
"התחושה היא לעיתים כי היו מחיקות רבות של משכנתאות בארה"ב ועתה המערכת הפיננסית מתאוששת לה לאיטה", כותב ארגמן. "המציאות היא קצת מורכבת יותר, ומאות המיליארדים שנמחקו על ידי הבנקים בארה"ב אינם מהווים אפילו אחוז משמעותי מירידת ערך הבתים שהייתה בפועל. אולי זה מסביר למה הבנקים לא רוצים לתת הלוואות והצרכנים לא רוצים לקחת משכנתאות?"
לדבריו, בכל מקרה הפער צריך להסגר והדרכים לסגירתו הן פשוטות למדי: הצרכן יקטין מינוף ויתחיל להחזיר את החוב העודף מעבר למחירי הנכסים. הבעיה של הפתרון הזה היא פגיעה לאורך תקופה ארוכה ביכולת האזרחים לצרוך כפי שהיו רגילים בעבר.
המלווים, הבנקים, יצטרכו למחוק חלק מהחוב העודף על מנת להתאים את היתרות בספרים לערך האמיתי של החוב שהוא בר החזרה. הבעיה בתרחיש כזה היא פגיעה ושיתוק של המערכת הפיננסית (כפי שראינו בשנת 2008).
ארגמן מעריך כי הפתרון בסופו של דבר יהיה משולב. הצרכן יצרוך פחות, הבנקים ימחקו עוד והממשלה תנסה להקל כמה שיותר על שני הצדדים כדי שהתהליך יהיה פחות כואב. "בכל הזמן הזה סקטור הנדל"ן למגורים יסבול כנראה מחולשה משמעותית, ככה זה לפחות נראה מרחוק", הוא כותב.
סבלנות בפרוטליקס
אחת המניות לגביה אני מגלה סבלנות היא פרוטליקס. הדיון של ה-FDA בנוגע לאישור התרופה למחלת הגושה נקבע ל-25 בפברואר, מה שמהווה אכזבה קלה שכן הציפייה הייתה לדיון עוד ברבעון הנוכחי. בבית ההשקעות אופנהיימר, מקור ההמלצה הכלכלית על המניה, מציינים כי לדעתם ההחלטה אינה משקפת אמצעי זהירות אלא נובעת מעומס של ה-FDA. הם צופים אישור של התרופה, מעריכים שהמניה מתומחרת תמחור חסר ביחס לפוטנציאל שלה, ומשמרים המלצת תשואת יתר תוך הורדת מחיר היעד מ-11 ל-10 דולר.
הזדמנות או שיגעון?
לא התאפקתי והכנסתי לתיק הקניון את המניה הסינית CRIC China Real) Estate Information Corporation). החברה עוסקת בתחומי הייעוץ והמידע לענף הנדל"ן לרבות שירותי מידע מקוונים. שווי השוק של החברה הוא 1.3 מיליארד דולר והמכפיל עומד על 18 בערך.
מצד אחד, השקעה בנדל"ן מקוון בסין נראית כמו השקעה נגד סופת הוריקן מתקרבת. מצד שני, כמו ברוקרים שמרוויחים תמיד, אפשר שכך גם ספקי מידע והשירותים, שכן גם בעליות וגם בירידות יש פעילות ונדרש מידע.
את הרעיון להשקעה קבלתי מאופנהיימר שם נותנים למניה המלצת תשואת יתר עם מחיר יעד של 12.5 דולר. גם הם מציינים את הצמיחה הרציפה של ענף הייעוץ והשירותים, ללא קשר לתנודתיות מחירי הנדל"ן. CRIC, מובילת התחום, היא מותג מוכר עם לקוחות נאמנים ונתמכת על ידי חברת האם. באופנהיימר צופים צמיחה של 30% בהכנסותיה בשנים הקרובות.
עוד מניה סינית שאני די נלהב להכניס לתיק היא China New Borun Corp - BORN . היא הומלצה על ידי אופנהיימר בשבוע שעבר וזו הפעם הראשונה שנתקלתי בה. על הגרף, מדובר בעוד מניה שירדה אחרי הנפקה. אבל BORN מייצרת משקה אלכוהולי מסורתי ומוצרי אלכוהול נלווים המשמשים לתעשיית הדלק והמזון, והשילוב נראה לי מעניין.
מדובר בחברה קטנה עם סחירות לא גבוהה, אבל המכפיל שלה אטרקטיבי (4). באופנהיימר מציינים שהחברה ערוכה ליהנות מעליה בביקושים, ושהיא תצמח יותר מהענף בשנים הקרובות. יחס הסיכוי-סיכון נראה טוב, ומחיר היעד של אופנהיימר הוא 9.5 דולר.
עם כניסתה של BORN לתיק עולה רשימת המניות הסיניות של קניון המניות לשבע, כשהיא כוללת גם את: BJGP, AOB, CRIC, SOLF, DGW ו-CSR. כמכלול הרשימה מגוונת ומעניינת למדי.
הגנה על תיק הקניון: נפתחה ביום שישי ב-1079, נסגרה ב-1071. 20,000 דולר נוספו לתיק. ממוקמת לאחרונה מתחת ל-1070.
זיו סגל-A level 2 Chartered Market Technician- CMT . יועץ ניתוח טכני לאקסיומה בית השקעות. אין לראות בטור המלצה לרכישה/מכירה של ניירות ערך ו/או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם. זיו ו/או לקוחותיו עשויים להחזיק בניירות ערך או נגזרי ניירות ערך המוזכרים כאן
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.