המסחר בבורסות אירופה התנהל היום (ו') בירידות שערים במדדים המובילים במשך כל היום כמעט, בין היתר על רקע ירידה לא צפויה במכירות הקמעונאיות בגרמניה וכן על רקע המשך שטף הדו"חות ביבשת. בצהרים פורסמו נתוני האבטלה בגוש האירו שהצביעו, כצפוי, על יציבות של 10% אבטלה. ואולם, פרסום נתוני מאקרו מעודדים בארה"ב לקראת סיום המסחר באירופה והתאוששות במדדים בוול סטריט הביאו לסגירה מעורבת, כשמדד הדאקס הגרמני סיים בעליה קלה.
נתון התמ"ג המעודכן לרבעון השני של השנה הצביע על כך שהמשק הגדול בעולם צמח בקצב נמוך יחסית של 2.4% ברבעון השני. כלכלנים העריכו כי התמ"ג ירשום ירידה רבעונית שלישית רצופה ויצביע על צמיחה של 2.5% בלבד - זאת לעומת צמיחה של 3.7% שנרשמה ברבעון הראשון של 2010 (נתון מעודכן). כחצי שעה לאחר פתיחת המסחר פורסם כי מדד מנהלי הרכש של שיקגו הפתיע ועלה ל-62.3 נק' ביולי לעומת צפי ל-56.3 נק' ווסנטימנט הצרכנים עלה ל-67.8 נק' לעומת צפי ל-67.3 נק'
בגרמניה פורסם טרם פתיחת המסחר נתון המכירות הקמעונאיות. אנליסטים צפו כי לא יירשם שינוי בהיקף הרכישות ברשתות השיווק, אך הנתון הצביע על ירידה מפתיעה של 0.9%. מאוחר יותר בצהרים פורסם כי האינפלציה באירופה זינקה בחודש יולי לשיא של יותר משנה וחצי ושיעור האבטלה נותר ברמה גבוהה של 10%.
מדד המחירים לצרכן באירופה עלה ב-1.7% ב-12 החודשים שהסתיימו ביולי, לעומת עלייה של 1.4% בשנה שהסתיימה ביוני. זהו שיעור האינפלציה הגבוה ביותר מאז נובמבר 2008 והנתון עלה בקנה אחד עם התחזיות המוקדמות בשוק. הסיבה לעלייה באינפלציה הינה התייקרות מחירי האנרגיה בשל עליית מחירי הנפט, שעלה ב-3% בחודש האחרון.
חברת התעופה הבריטית בריטיש איירווייז פירסמה דו"חות רבעוניים קשים המצביעים על ירידה חדה בהכנסות בשל נזקי ענן האפר הוולקני ששיתק למשך ימים ארוכים את הפעילות התעופתית באירופה וכן בהשפעת השביתות והעיצומים של צוותי האוויר בחברה שפגעו גם הם בפעילותה השוטפת. בשורה התחתונה גדל ההפסד הנקי של החברה ב-15% והגיע ל-122 מיליון פאונד לעומת 106 פאונד בתקופה המקבילה בשנה שעברה. עם זאת, הצליחה החברה להתרומם אל מעל לתחזיות מרבית האנליסטים והציגה פגיעה של 2.3% בהכנסות "בלבד".
המסחר בבורסות אסיה נחתם הבוקר בירידות שערים, כשאת המגמה השלילית הובילה הבורסה ביפן על רקע נתוני מאקרו מאכזבים ומפתיעים שפורסמו שם הלילה ושולחים את מדד הניקיי לירידה חדה זה היום השני ברציפות. גם ביתר הבורסות ביבשת נצבעו הבוקר המסכים אדום.
את הירידה שרשם מדד הניקיי מייחסים במזרח, בין היתר, לשיעור האבטלה ביפן שעלה במעט מ-5.2% ל-5.3% בחודש החולף, אך בעיקר לנפילה החדה והלא צפוייה בייצור התעשייתי בכלכלה השנייה בגודלה: בעוד אנליסטים צפוי כי הייצור התעשייתי ביפן ירשום עליה של 0.2%, בהמשך לעליה של 0.1% בחודש שעבר - הצביע הנתון על ירידה חדה ופתאומית של 1.5% בייצור.
לנתונים אלה מצטרף הסנטימנט השלילי מאמש בוול סטריט והדאגה מירידה בצריכה האמריקנית של מוצרים מהמזרח.
את נתוני המאקרו הלא-מעודדים ניסו הבוקר למתן דו"חות כספיים מוצלחים של כמה מהחברות המובילות בבורסות אסיה:
סמסונג דיווחה על רווחי שיא ברבעון החולף עם זינוק של 83% ברווחיה - בעיקר על רקע ביקוש שיא למסכים שטוחים וכרטיסי זיכרון מתוצרתה, עובדה שהצליחה לאפשר לחברה להתמודד גם עם ירידה משמעותית בהיקף מכירות הטלפונים הסלולריים מתוצרתה ועם השפעות השחיקה במחיר האירו. החברה עמדה ביעד הרווח שהציבה לעצמה וגם ביעד המכירות שהציבו לה האנליסטים בוול סטריט - אך פספסה מעט את תחזית הרווח שצפו לה הכלכלנים טרם פירסום הדו"חות.
דו"חות חזקים נוספים המצביעים עם רווחיות נחתו על השווקים באסיה הבוקר גם מכיוון סוני וניסאן .
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.