המועצה הישראלית לתרבות ואמנות פועלת להקמת מכון לקידום תרבות ישראלית בחו"ל.
יו"ר המועצה, ד"ר חיים פרלוק, ייפגש בנושא בימים הקרובים עם שר החוץ, אביגדור ליברמן. בכוונתו לייסד יחידה עצמאית, אשר תפעל לקידום ולייצוא תרבות ישראלית לחו"ל, בדוגמה לפעילות מכון גתה הגרמני, מכון סרוונטס הספרדי, המכון הצרפתי, המכון הפולני והמועצה הבריטית.
לדברי פרלוק, מכון זה צריך להיות מנוהל בשיתוף משרד התרבות והספורט ומשרד החוץ, ולפעול כיחידה עצמאית, שתוכל לתת מענה מקצועי, משוחרר מכבלים בירוקרטיים.
הקמת מכון תרבות מסוג זה תהיה כרוכה במימון של עשרות מיליוני שקלים, אך בשלב זה עדיין אין הערכה תקציבית מדוייקת לפעילות. יש להניח שתקציב המכון ייגזר מתקציבי המשרדים השותפים לפעילות התרבות בחו"ל, וחלקו הגדול ישען על תקציב קיים, שכיום מנוהל באופן נפרד בידי גופים שונים.
זוהי יוזמה מבורכת ואף מפתיע שלא קודמה עד כה. בעידן של מתיחות מתמדת ביחסים הבינלאומיים, דיפלומטיית תרבות היא אחד הנכסים החשובים של ישראל, בהם היא צריכה להיאחז כדי לקיים את קשריה עם העולם. לישראל יש "מותגים" חזקים ואיכותיים בתחומי תרבות כמו מחול, מוסיקה, אמנות פלסטית וקולנוע, באיכות וברמה בינלאומית. אלה מצליחים להציג בפני העולם את "ישראל האחרת", השונה מהתדמית הישראלית שעולה מדיווחי המדיה העולמית. אמנים וגופי תרבות נחשבים לשגרירי תרבות ורצון טוב.
"בימים אלה כאשר אנו זקוקים ליחסי ציבור חיוביים ברחבי העולם, אין ספק שהיצירה התרבותית הישראלית, תתרום רבות לשיפור תדמית המדינה בתבל", אומר פרלוק.
"נוכח החשיבות הרבה לייצוא תרבות ישראלית לרחבי העולם והצגת פניה היפים של מדינת ישראל, החליטה המועצה להקים ועדה שתפעל למימוש הקמת מכון לתרבות ישראלית, רשות בין משרדית שתפעל לשגרור תרבות ישראלית בחו"ל", הוסיף. בוועדה בראשותו של פרלוק יכהנו ספי ריבלין, יהורם גאון, אורי לוי, אברהם נתן, ורד אביב וסיגל בר ניר.
המועצה גיבשה את המלצותיה בשיתוף עם נציגי גופי תרבות כמו לנה קריינדלר, מנכ"ל תיאטרון גשר, נתן טל, מנהל להקת המחול הקיבוצית, יאיר ורדי, מנכ"ל מרכז סוזן דלל ונעם סמל, מנכ"ל התיאטרון הקאמרי. אלה תיארו את הקשיים והמכשולים בפעילותם בחו"ל, כשהסיוע לו הם זוכים מהמדינה הוא בעייתי, מצומצם, והשגתו רצופה קשיים בירוקרטים.
ורדי סייג את הדברים וביקש להדגיש שמרכז סוזן דלל למחול, כמו גופי התרבות האחרים שהוזכרו, נהנה מתמיכה גורפת ומטיפול מסור ורגיש ביותר ממשרד החוץ והמחלקה לקשרי תרבות (קשתו"ם) בליווי, בייזום ובשליחת אמנים למופעים חובקי עולם. "לולא תמיכה זו המחול הישראלי לא היה מקבל את התהודה לה הוא זוכה בחו"ל וגם בישראל", אמר ורדי.
גם סמל מסר שהתיאטרון הקאמרי נהנה מהתמיכה החשובה של משרד החוץ, וכי הוא תומך בהקמת מכון תרבות שיכול רק לסייע לכל העוסקים במלאכה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.