"היה ראלי של כיסוי פוזיציות שורט, כעת מחכים לפד"

טובי לבקוביץ', אסטרטג ראשי בסיטיגרופ: "בהמשך הקיץ המדדים ידשדשו ללא כיוון ברור אולם לאחר הבחירות (ב-2 בנובמבר) בהחלט יש סיכוי טוב שנראה ראלי של סוף שנה"

עיקרה של עונת הדו"חות הכספיים לרבעון השני בוול סטריט מאחורינו, וכעת יחזרו המשקיעים להתרכז בנתוני המאקרו. השבוע, באופן ספציפי, הפוקוס יהיה על הודעת הפדרל ריזרב, בראשות בן ברננקי, ביום שלישי על המדיניות המוניטארית לשבועות הקרובים.

על קברניטי הפד לקבל החלטה האם להפעיל שוב תמריצים כלשהם לאחר שכל הסימנים כמעט מעידים על האטה משמעותית בקצב הצמיחה לתוך החצי השני של 2010. ביום שישי פורסם דו"ח התעסוקה החודשי ליולי, שהצביע על גריעה של לא פחות מ-131 אלף משרות במשק האמריקני. מדובר במספר גבוה יותר מפי 2 מתחזיות קונצנזוס האנליסטים שחזו גריעה של 63 אלף משרות לא-חקלאיות במשק האמריקני בחודש החולף. נתון זה מצטרף לגריעה של 125 אלף משרות בחודש יוני.

טובי לבקוביץ', אסטרטג ראשי בסיטיגרופ, אומר לרשת CNBC כי "עונת הדו"חות היתתה טובה ללא ספק. החברות הציגו תוצאות מרשימות. השאלה היא האם זה בר קיימא ויימשך גם ברבעונים הקרובים?"

"היה לנו ראלי של כיסוי פוזיציות שורט ונראה לנו שהמדדים רצו קצת מהר מידי כך שלא נופתע עם יהיה איזשהו תיקון למטה השבוע. להערכתי בהמשך הקיץ המדדים ידשדשו ללא כיוון ברור אולם לאחר הבחירות (ב-2 בנובמבר) בהחלט יש סיכוי טוב שנראה ראלי של סוף שנה", אומר לבקוביץ'.

יום שלישי יהיה עמוס, יחסית, בדו"חות ונתוני מאקרו. מלבד החלטת הריבית בארה"ב, יפרסם בנק ישראל את הפרוטוקולים של החלטת הריבית לחודש יולי. דו"חות כספיים יפרסמו טאואר , גילת, אלוט ודיסני. בארה"ב יפורסמו נתונים מקדימים לפרודוקטיביות ברבעון השני ומלאים סיטונאיים ביוני.

גם יום שישי יהיה חשוב מבחינת נתוני המאקרו בארה"ב. על הפרק: מדד המחירים לצרכן לחודש יולי, מכירות קמעונאיות ליולי (צפי לעלייה של 0.5%), סנטימנט הצרכנים של מישיגן לאוגוסט, ומלאים עסקיים ביוני.

רבים מבתי ההשקעות פירסמו בסוף השבוע הערכות לפיהן נגיד הבנק הפדרלי האמריקני, בן ברננקי, יימנע מהעלאת הריבית לפחות עד הקיץ הבא - כאשר חלקם נוקבים אף במועדים רחוקים יותר. ביל גרוס, מנהל קרן האג"ח הגדולה בעולם פימקו המכונה גם "מלך האג"ח", התייחס לסוגיה וטען כי "הפד לא יעלה ריבית בשנתיים-שלוש הקרובות". לדבריו, המטרה הברורה כרגע של הבנק הפדרלי היא למנוע מהכלכלה ליפול למצב של מיתון ועל כן העלאת הריבית אינה אפשרית בעתיד הנראה לעין.

בתוך כך גם כלכלני גולדמן זאקס פירסמו לאחר דו"ח התעסוקה הערכה מחודשת במסגרתה הם חותכים את תחזית הצמיחה למשק האמריקאי לשנת 2011 וכן חוזים התערבות מוניטרית מצד הבנק הפדרלי. כעת חוזים בגולדמן כי הצמיחה בארה"ב תסתכם בשנה הבאה ב-1.9% לעומת תחזית קודמת אופטימית יותר של 2.5%.