בורסות אירופה פתחו היום (ב') את שבוע המסחר באווירה חיובית כשהמדדים הוסיפו בסיום המסחר עד 1.7% לערכם. בלטו במיוחד מניות הסחורות וכן מניות סקטור האנרגיה. באסיה נרשמה מגמת מסחר מעורבות כאשר טוקיו סגרה בירידה של 0.7% ואילו יתר הבורסות ביבשת התחזקו. בוול סטריט נרשמות כעת עליות בשיעור מירבי של 0.5%.
בשעה 11:30 (שעון ישראל) פורסם מדד אמון המשקיעים באירופה אשר מהווה אינדיקציה למצב המשק האירופי ולצפי הפעילות הכלכלית בה. המדד מבוסס על ראיונות ותחזיות של 2,800 אנליסטים ומשקיעים מרכזיים במדינות האיחוד אשר מספקים תחזית באשר לפעילות הכלכלית הצפויה בחצי השנה שלאחר פירסום המדד הרואה אור מדי חודש.
הצפי המוקדם באירופה היה למדד חיובי ברמה של 2.1 נקודות - אך בפועל נקבע המדד על רמה גבוהה פי 4: 8.5 נקודות. בחודש שעבר רשם המדד ירידה של 1.3 נקודות ובחודשים הקודמים ירד אף בשיעורים גבוהים יותר.
בלונדון בלטה מניית BP אשר מתחזקת על רקע הדיווחים על הצלחה בעצירת דליפת הנפט במפרץ מקסיקו. לצידה בולטת גם מניית יצרנית הנפט הצרפתית Total .
מניות המחצבים הראו עוצמה גם הן: נציין את ריו טינטו ומניית Fortescue.
"מצב שוק העבודה בארה"ב בעייתי וכעת ממתינים המשקיעים והסוחרים לראות מה יעשה הפדרל ריזרב ביום שלישי. ההנחה הבסיסית היא שהפד ינקוט הרחבה מוניטארית מסויימת וזה יחליש את הדולר", אמר לבלומברג מאנאבו טאמארו, מנהל השקעות בטוקיו.
בעבור המשקיעים בוול סטריט, חששות בנוגע לשוק העבודה ולהתאוששות הכלכלית צפויים להאפיל בשבוע הקרוב על עונת הדו"חות החזקה, וזאת כשקברניטי הפדרל ריזרב ייפגשו כדי לדון אם להמשיך ולתמרץ את הכלכלה החלשה. בעוד שהיא צפויה להותיר את הריבית על כנה, ועדת השוק הפתוח צפויה להודיע ביום ג' על צעדים נוספים להרחבה מוניטארית.
תימרוץ הכלכלה קיבל תשומת לב מחודשת בעקבות דו"ח התעסוקה של יום ו', שהצביע על גריעה של לא פחות מ-131 אלף משרות במשק האמריקני בחודש יולי. מדובר במספר גבוה יותר מפי 2 מתחזיות קונצנזוס האנליסטים שחזו גריעה של 63 אלף משרות לא-חקלאיות. נתון זה מצטרף לגריעה של 125 אלף משרות בחודש יוני.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.