אירופה חתמה בירידות שערים חדות: המדדים איבדו עד 2.7%

תחזיות הצמיחה הפסימיות בארה"ב ובבריטניה והירידות החדות בוול סטריט בפתיחה דירדרו המדדים ביבשת ■ בסין דווח היום שמדד מחירי הצרכנים רשם עלייה של 3.3% ב-12 החודשים האחרונים, לעומת צפי לעלייה של 3.4%

החולשה בבורסות מסביב לעולם נתנה את אותותיה היום (ד') גם באירופה, שם צנחו המדדים בשיעורים גבוהים של עד 2.8% לאחר ירידות חדות באסיה הבוקר וכן ירידות חדות בשעות המסחר הראשונות בוול סטריט.

בזירת המאקרו, בבריטניה דווח היום כי שיעור האבטלה נותר על 7.8% בחודש שעבר.

מי שספגו מכה קשה במיוחד היום הן מניות הפיננסים ובראשם ברקליס ולוידס שנפלו בשיעורים גבוהים.

ירידות שערים נרשמו גם בבורסות המרכזיות של מזרח אסיה, לאחר סגירה שלילית בניו-יורק אתמול, הודעת הפדרל ריזרב ופרסום נתוני מאקרו המעידים על התקררות מסויימת בסין. החוזים על מדדי וול סטריט מאותתים בשעת בוקר מוקדמת זו על צפי לירידות של 0.5% עד 1% בפתיחת המסחר היום.

בוושינגטון אמש, בתום ישיבתה של ועדת השוק הפתוח החליטו בכירי הפדרל ריזרב ובראשם יו"ר ה'פד', ברננקי להותיר את הריבית בארה"ב על כנה ברמת שפל של 0%-0.25%, כצפוי גם חזר ברננקי על כוונתו להותיר את הריבית ברמה הנוכחית לפרק זמן ממושך.

החלק המשמעותי בהודעת ה'פד' היה כי הוא מתכוון להמשיך ולגלגל את החזקותיו באגרות חוב מגובות משכנתאות (MBS) שמועד פירעונן הגיע, והודיע כי ימקד את מאמציו ברכישה של אגרות חוב ממשלתיות לטווח ארוך על מנת להמשיך ותמוך בהתאוששות הכלכלית, בכך מראה ברננקי לשווקים כי הוא נוקט בצעדים מרחיבים סימליים המבטאים את דאגתו להתמתנות בצמיחה.

בסין דווח היום שמדד מחירי הצרכנים רשם עלייה של 3.3% ב-12 החודשים האחרונים, לעומת צפי לעלייה של 3.4%. מדד מחירי היצרן רשם עלייה של 4.8% לעומת צפי ל-5.4%. התפוקה התעשייתית התרחבה ב-13.4% ביולי, לעומת 13.7% ביולי וצפי ל-13.2%. המכירות הקמעונאיות ביולי גדלו ב-17.9% לעומת צפי לעלייה של 18.4%.

ביפן דווח היום כי ההזמנות למכונות ממפעלים גדלו ביולי ב-1.6% בלבד, לעומת צפי לעלייה של 5.5%.

בטוקיו נרשמו ירידות שערים חדות על רקע אכזבה מנתוני המאקרו והמשך התחזקות הין. מניית הונדה ירדה 2.2% וקנון איבדה 2% מערכה. גם מניות המחצבים איבדו גובה - ביניהן נציין את מניית BHP .