מגמה מעורבת בסיום באירופה: לונדון סגרה בעלייה קלה

הלמ"ס של יוון דיווחה היום כי התל"ג שלה נפל ברבעון השני ב-1.5% ■ Prudential חברת הביטוח הבריטית עולה בעקבות תוצאות מצויינות ■ בורסות אסיה סגרו בירידות שערים

לאחר 3 ימים ירידות חדות, בורסות אירופה רשמו היום (ה') מגמה מעורבת, כשמרביתן מוחקות את הירידות שרשמו בפתיחת המסחר, וזאת הודות לדו"חות טובים והתמתנות במגמה השלילית בוול סטריט.

הלמ"ס של יוון דיווחה היום כי התל"ג שלה נפל ברבעון השני ב-1.5% לעומת הרבעון הראשון (במונחים שנתיים) לעומת צפי לירידה של 1.1%. ברבעון השני של השנה שעברה התכווץ התמ"ג היווני ב-3.5%. הנפילה ברבעון השני ממשיכה את הירידה בשיעור של 0.8% שנרשמה ברבעון הראשון. נציין כי מדובר ברבעון השביעי ברצף בו מתכווצת הכלכלה היוונית, כאשר האבטלה המשיך לעלות והגיע ל-12%. נזכיר כי יחס החוב/ תוצר של יוון הוא הגבוה ביותר מבין 27 מדינות האיחוד האירופי והחוב מהווה 13.6% מסך התמ"ג.

המדד הפאן-אירופי Stoxx 600 עלה 0.3%. המדד עלה 10% בהשוואה לשפל של שנה זו,, שנרשם ב-25 במאי, כשדו"חות רבעוניים טובים של החברות עוזרים לשכך חששות שמא הכלכלה תיפול חזרה למיתון.

מתוך 262 החברות הנסחרות במדד זה אשר דיווחו על תוצאות הרבעון החולף, כ-55% מהן עקפו את צפי האנליסטים, בהשוואה לכ-66% מבין 242 החברות במדד ה-S&P 500 שדיווחו עד כה.

Anheuser-Busch InBev מבשלת השיכר הגדולה בעולם, דיווחה על עלייה ברווחי הרבעון השני ל-1.15 מיליארד דולר, כשהשוק ציפה ל-1.08 מיליארד.

Prudential חברת הביטוח הגדולה בבריטניה, ריכזה עניין לאחר שגם היא פרסמה תוצאות שהיכו את התחזיות. Q-cells (סימול:QCE בדנמרק) זינקה לאחר שהעלתה תחזיות.

ירידות שערים בבורסות אסיה

בורסות אסיה נסחרו במגמה שלילית בצל הירידות החדות שנרשמו אמש בוול סטריט, כאשר מדד הנאסד"ק צנח ב-3% וברקע החששות ברחבי העולם מתרחיש של "מיתון כפול" בכלכלה הגדולה בעולם. ה'פדרל ריזרב' העריך שלשום, בהצהרה שצורפה להודעת הריבית, כי קצב הצמיחה הכלכלית האט בחודשים האחרונים וצפוי להמשיך ולהאט בטווח הזמן הקצר, יותר ממה שנחזה קודם.

אם לא די בכך, לאחר נעילת המסחר בניו יורק פרסמה סיסקו את דו"חותיה הרבעוניים ופספסה את תחזית ההכנסות כשדיווחה על מכירות של 10.8 מיליארד דולר. החברה אומנם היכתה את התחזיות כשהרוויחה 1.9 מיליארד דולר אולם זה כנראה לא הספיק ומנייתה נפלה ב-8% במסחר המאוחר.

"היו חששות הולכים ונבנים סביר מצבה של הכלכלה האמריקנית. בשורה התחתונה יש עוד המון סיבות להיות מפוחד ממצבה של הכלכלה הגלובאלית והמערכת הפיננסית", ציין הבוקר גרג גיבס (Greg Gibbs), אסטרטג מטבעות ב-RBS. "הראלי בשווקים בחודשיים האחרונים וחזרת התיאבון לסיכון יצרו את התנאים לתיקון יורד. עד כמה עמוק יהיה התיקון קשה מאוד לדעת", הוסיף גיבס.

היצואניות היפניות ספגו ירידות שערים בצל התחזקות הין כנגד הדולר והאירו. נציין את סוני , קאנון , שארפ וטויוטה .

"קשה לראות מצב שהמניות היפניות יפסיקו ליפול אלא אם הממשלה תנקוט צעדים כנגד התחזקותו של הין", אמר מאסאטושי סאטו (Masatoshi Sato) מ-Mizuho Securities.