יומו הראשון של שבוע המסחר באירופה ננעל היום (ב') בירידות שערים קלות, אחרי פרסום מדד המחירים לצרכן. בתחילת היום רשמו המדדים המובילים ביבשת עליות שערים של עד 0.6% במדדים המובילים - אך אלה נמחקו מאוחר יותר והשווקים עברו לירידות בהובלת מניות הבנקים. הבורסות המובילות באירופה ירדו בשיעור מירבי של 0.4%. באסיה נרשמו ירידות שערים במרבית הבורסות המרכזיות, על רקע פרסום נתוני מאקרו כלכלה מאכזבים ביפן. המדד האיזורי נופל לשפל של 3 שבועות, במקביל להתחזקות של הין והדולר.
בשעה 12:00 (שעון ישראל) התפרסם באירופה מדד המחירים לצרכן. המדד רשם ביולי עליה של 1.7% (ב-12 חודשים אחרונים), בדומה לחודש קודם ובהתאם לציפיות. ליבת המדד עמדה אף היא בציפיות עם עליה של 1% לעומת עליה של 0.9% בחודש שעבר.
הבורסה בספרד ירדה ב-0.4% לאחר שביום שישי דיווח הבנק המרכזי בספרד כי הבנקים לוו שיא של 130.2 מיליארד אירו להבנק המרכזי של אירופה ביולי, מה שמעיד על מידת הסתמכותם של המערכת הבנקאית על תמיכת הבנק המרכזי. "לבנקים המרכזיים אין ברירה אלא להמשיך ולממן את הבנקים".
שוק האג"ח הממשלתיות המשיך לרכז עניין כאשר מחיריהן של חוזים העתידיים על ה-BUND, אגרות החוב של ממשלת גרמניה נסחרות בשיא של כל הזמנים, מה שמעיד על ירידת התשואות אליהן לשפל. האג"ח הנ"ל נחשבות כ"חוף מבטחים" על רקע התגברות החששות ממשבר חובות במדינות החלשות יותר בגוש האירופי.
נציין את מניית ענקית ההלבשה H&M שמכירותיה נסקו ב-10% בחודש יולי וב-21% בסה"כ ברבעון האחרון. החברה גם הגדילה את מספר החנויות שלה בשנה האחרונה מ-1,828 ל-2,066. בין החנויות החדשות שנפתחו השנה, גם חנויות הרשת שנפתחו לאחרונה בישראל.
ביפן פורסם היום כי הצמיחה ברבעון השני הסתכמה בקצב שנתי של 0.4% בלבד לעומת ציפיות כלכלנים ל-2.3% וצמיחה בקצב של 4.4% ברבעון הקודם.
התמ"ג היפני הסתכם בכ-1.288 טריליון דולר ברבעון השני לעומת 1.33 טריליון דולר בסין, כך שסין עברה באופן רשמי לעמדת הכלכלה השניה בגודלה בעולם ברבעון שעבר.
"תחזיות הצמיחה מסביב לעולם הולכות ונעשות חלשות יותר ויותר. נראה שהמשקיעים מעדיפים בשלב זה להתנזר מלקיחת סיכונים ורואים את זה גם בשערי המטבעות, עם ההתחזקות של הין והדולר", אמר לבלומברג מאזאנובו אישיקאווה, מנהל השקעות בטוקיו.
מניות היצוא היפניות נפגעו מעוצמת הין. מניית סוני, שכ-80% מהכנסותיה באות מחוץ ליפן, רשמה ירידה ומניית הונדה נחלשה גם כן. גם מניית BHP איבדה גובה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.