אירופה סגרה יום תנודתי בירידות חדות לאחר המאקרו בארה"ב

מדד המחירים ליצרן (PPI) בגרמניה רשם עלייה של 0.5% לעומת צפי מוקדם ל-0.2% בלבד

בורסות אירופה סגרו יום תנודתי בירידות חדות. היום נפתח במגמה שלילית, לאחר מכן עברו הבורסות לעליות אולם פרסום נתוני מאקרו כלכלה חלשים בארה"ב הביא לצניחה בשעתיים האחרונות של המסחר. המסחר גם התנהל על רקע נתון מאקרו שפורסם בגרמניה ומצביע על עליה משמעותית של 0.5% במדד המחירים ליצרן במדינה לחודש יולי, לעומת צפי מוקדם של 0.2% בלבד. בחודש שעבר רשם המדד עליה של 0.6% בערכו.

בזירת המאקרו בארה"ב, התפרסמו היום בשעה 15:30 שעון ישראל, כמדי שבוע, הדו"ח השבועי בדבר מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה. גם היום נרשמה הפתעה לרעה, כאשר מספר התביעות רשמו עלייה של 12 אלף ל-500 אלף, לעומת צפי לירידה ל-475 אלף. מדובר בשיא של 9 חודשים. הממוצע של התביעות ל-4 שבועות רשם עלייה של 8,000 לרמה של 482,500 תביעות.

בהמשך, בשעה 17:00 פורסם המדד לאינדיקטורים כלכליים מובילים לחודש יולי, שגם הוא הפתיע לרעה. המדד עלה ב-0.1% לעומת צפי לעלייה של 0.2%, ולאחר ירידה של 0.3% בחודש יוני. המדד למעשה נותר ללא שינוי מאז חודש מארס. במקביל, פורסם מדד הפילדלפיה פד לחודש אוגוסט, שעמד על מינוס 7.7 נקודות לעומת צפי ל-7.5 נקודות, מרמה של 5.1 נקודות בחודש יולי. זו הרמה הנמוכה ביותר של המדד הזה מאז חודש יולי 2009.

בתוך כך, מרבית הבורסות באסיה נסחרו הבוקר (ה') בטריטוריה החיובית וזאת בתגובה לנעילה החיובית אמש בוול-סטריט. את מרכז תשומת הלב בשווקים ממשיכה לתפוס הצעת הרכש העוינת של BHP בילטון האוסטרלית לחברת פוטאש שהועלתה לסכום 40 מיליארד דולר, זו מכבידה על הבורסה בסידני, שבניגוד ליתר הבורסות במזרח רושמת ירידות במדדים המובילים.

הדעות או הפרשנות בשווקים לגבי הצעתה של BHP חלוקות, כאשר המשקיעים מנסים לתת לה השלכות לכאן ולכאן מבחינת התמונה הגדולה של הכלכלה הגלובלית: האם יש בה משום סימן לדאגה לגבי מיתון כפול בארה"ב, או שמא מדובר דווקא על הצעה אשר משקפת את התחלתה של ההתאוששות הכלכלית.

בפועל נרשמו בסידני ירידות וזאת בניגוד לכיוון החיובי בו נסחרו יתר הבורסות במזרח. BHP Billiton Ltd רשמה עם תחילת המסחר ירידה של כ-1% וזאת כאשר Rio Tinto Ltd רשמה ירידה של כ-0.34%.

מנגד כאמור רושמות יתר הבורסות עליה במדדים המובילים, עליות בולטות נרשמו הבוקר בהונג קונג ובבורסת טוקיו בהובלת סקטור ההייטק ומניות יצרניות הרכבים.