גרמניה מתדלקת את השווקים: העלתה את תחזית הצמיחה ל-3%

זאת, לעומת תחזית קודמת שפורסמה ביוני לצמיחה של 1.9% ב-2010 ■ הבנק המרכזי של גרמניה: "התנאים הפונדומנטליים של מצב הכלכלה הגרמנית הינם מעודדים מאד כעת" ■ הבורסות מגיבות בעליות

הבנודסבנק, הבנק המרכזי של גרמניה, העלה את תחזית הצמיחה השנתית ל-2010 של גרמניה ל-3% לעומת תחזית קודמת שפורסמה ביוני לצמיחה של 1.9%. זאת, לאחר שבשבוע שעבר פורסם כי התל"ג הגרמני צמח ב-2.2% ברבעון השני, הקצב המהיר ביותר מזה שני עשורים ברבעון השני. עם פרסום תחזית הצמיחה המעודכנת המתפרסמת מדי חודש, גוברות העליות בבורסות אירופה.

"קצב הגידול יגיע לקצב נורמלי לאחר הדינמיקה החריגה שהתרחשה ברבעון השני", צוין בדו"ח החודשי של הבונדסבנק, "אך בסך הכל, התנאים הפונדומנטליים של מצב הכלכלה הגרמנית הינם מעודדים מאד כעת".

הזינוק בביקוש למוצרים גרמניים מתדלק את ההתאוששות בכלכלה המובילה באירופה לאחר שחוותה בשנה שעברה מיתון והתכווצה ב-4.7%. בעוד שהצמיחה הגלובלית צפויה להיות "מתונה" במחצית השניה של השנה, מה שימתן את הייצוא, עשוי הביקוש המקומי להתרומם בעוד שוק התעסוקה ממשיך להשתפר והצרכנים כמו גם החברות מגדילים את הוצאותיהם, ציין הבונדסבנק.

"ההתאוששות הכלכלית צפויה להימשך במחצית השניה של השנה. הבנק הרכזי צופה גם המשך עליית המחירים המתונה". האינפלציה האיצה ל-1.2% ביולי לעומת 0.8% ביוני. מדד המחירים ליצרן, המהווה אינדיקציה מוקדמת ללחץ מחירים רחב יותר, האיץ ל-3.7% ביולי לעומת 1.7% בחודש הקודם, כך עולה מנתוני הלמ"ס.

"התחזקות הכלכלה לא צריכה לפתות את הממשלה להפחית את התחיבויותיה להורדת הגירעון התקציבי", אמר הבונדסבנק. לעת עתה הבנק המרכזי צופה לנפילת שיעור הגירעון ביחס לתל"ג ב-2011 ונמוך מ-3% ב-2012.

הגירעון התקציבי בבריטניה התכווץ מהר מהצפי

בנוסף, דיווחה היום בריטניה על חוב תקציבי קטן מזה שצפו הכלכלנים ביולי, מה ששם את ממשלתו של קמרון על המסלול להורדת רמת השיא שנרשמה בהלוואות שנלקחו השנה. היקף ההלוואות (נטו) הממשלתיות הסתכמו ב-3.17 מיליארד ליש"ט (כ-5 מיליארד דולר), לעומת 5.52 מיליארד ליש"ט בשנה שעברה, כך עולה מנתוני הלמ"ס הבריטי, בעוד שסקר של 14 כלכלנים העריך לפני פרסום הנתון כי הגירעון התקציבי יסתכם ב-4.8 מיליארד ליש"ט.

בדיווח נפרד, פורסם היום בבריטניה כי המכירות הקמעונאיות קפצו ב-1.1% ביולי, העלייה החדה ביותר מזה 5 חודשים.

ג'ורג' אוסבורן, שר האוצר הבריטי מתכונן לפרסם פרטים על קיצוץ בסך 61 מיליארד ליש"ט בהוצאות הממשלה במטרה להוריד את הגירעון מ-11% מהתמ"ג ל-2.1% בשנת 2015. בעוד חלק מהכלכלנים רואים בקיצוץ בהיקף שכזה - סיכון להתאוששות הכלכלית.