בורסות אירופה סגרו את שבוע המסחר בירידות שערים שהביאו את מדד הבלו צ'יפ היזורי, ה-Stoxx 50 לירידה של 1% ל-2,647 ולסגירת השבוע ברמתו הנמוכה ביותר מזה חודש ימים, רמה זו נמוכה גם מרמת התמיכה הטכנית של המדד. נראה כי חששות לגבי הצמיחה הגלובלית מאפילים על גל של חדשות בשוק המיזוגים והרכישות (M&A).
המדד הפאן-אירופי Stoxx 300 השיל 07% מערכו, והרחיב את ההפסדים שרשם אתמול. "הרבה כסף יצא מהשוק ב-24 השעות האחרונות, אך הירידות לוו במחזורים נמוכים וזה מגביר את התנודתיות", אמר בן פוטר, אנליסט ב-IG Markets במלבורן שבאוסטרליה. "הפיתוי הוא להמשיך להתגונן".
"נתוני מאקרו חלשים מארה"ב משיכים להעלות את חששות המשקיעים מפני התאוששות כלכלית חלשה ואיטית",אמר ג'ושוע ריימונד, אסטרטג שווקים בסיטי אינדקס שבלונדון. " התיאבון לסיכונים עבר למושב האחורי".
בצרפת הודיע הנשיא סרקוזי על חיתוך תחזית הצמיחה הממשלתית ל-2011 ל-2% לעומת תחזית קודמת לעלייה של 2.5% בתמ"ג הצרפתי ב-2011. לדברי סרקוזי צרפת צפויה להשיג את המטרה של צמיחה בשיעור של 1.4% השנה. בהצהרתו אמר הנשיא כי קיצוץ הגירעון ל-6% מסך התוצר המקומי הגולמי ב-2011 נותרה המטרה המרכזית שלו, למרות הצפי להתמתנות בצמיחת התוצר. את הקיצוץ בגירעון תבצע תרפת בעיקר באמצעות קיצוץ תקציבים והעלאת מיסים כגון מס הכנסה, מע"מ או מיסוי עסקים. הממשלה מתכוונת לקצץ את הגירעון מ-8% מהתוצר ב-2010 ל-6% ב-2011 ול-4.6% ב-2012 ולהגיע לרמה הנדרשת באיחוד האירופי של 3% בשנת 2013.
Dana Petroleum (סימול: DNX בבורסת לונדון) עלתה למעלה מ-5% לאחר שחברת הנפט הלאומית בקוריאה KNOC יצאה היום בהצעת רכש עויינת לקבוצה.
מתחרתה של דיינה, קבוצת BG , בלטה גם כן, לאחר שפורסם בעיתון דיילי מייל כי החברה עשויה להיות מטרת ההשתלטות הבאה, והפעם ע"י רויאל דאטש של .
מפעילת רשת הפאבים הבריטית Mitchells & Butlers עלתה לאחר שהודיעה כי דתמכור 333 פאבים.
לעומת זאת את הירידות הובילו החברות המובילות בתחום ייצור המלט, ובראשן HOLCIM, יצרנית המלט השניה בגודלה בעולם שפרסמה דו"חות חציוניים חלשים מהצפי.
בורסות אסיה יורדות
בורסות אסיה ננעלו בירידות שערים, שקטעו רצף של 5 ימי עליות במדד ה-MSCI אסיה, כאשר 3 גורמים הכבידו על מדדי המניות במזרח: הירידות שנרשמו אמש בוול סטריט, הין החזק והירידות במחירי הסחורות, שפגעו במניות המשאבים.
מדד ה-MSCI אסיה ירד ב-1.4% ובכך קיזז את העלייה השבועית ל-0.5% בלבד. המניות במדד נסחרו לפי מכפיל רווח של 13.7 בלבד - המכפיל הנמוך ביותר מאז דצמבר 2008, מה שמעיד על רמת המחירים הזולה בה נסחרות המניות מחד, או על הצפי בשוק להידרדרות בכלכלה הגלובלית וברווחי החברות מאידך.
"קשה לי לצייר תמונה אופטימית של עתיד הכלכלה הגלובלית", אמר לסוכנות בלומברג היזקזו אמנו, מנהל השקעות ב-T&D Asset Management שבטוקיו, החולש על נכסים בהיקף 29 מיליארד דולר. "סנטימנט המשקיעים נפגע בכל העולם. הביקושים בכלכלה העולמית יורדים ואי אפשר להשיג התאוששות וצמיחה ללא עלייה בביקושים".
בוול סטריט ננעל אמש המסחר בירידות של עד 1.7% על רקע נתוני מאקרו מאכזבים (מדד הפילדלפיה של ה'פד' ונתוני התביעות השבועיות לקבלת דמי אבטלה יצאו גרועים מהתחזיות המוקדמות). מחירי הנפט והסחורות המשיכו לרדת (הנפט התקרב ל-74 דולר לחבית) והחלישו היום באסיה את מניות המשאבים, כדוגמת BHP ביליטון .
ביפן, מניות החברות הייצואניות כדוגמת טויוטה , סוני וקאנון רשמו ירידות בגלל הין החזק, שכן כל עוד המטבע הלאומי של יפן שומר על חוזק מול הדולר והמטבעות העיקריים האחרים בעולם, הייצוא היפני עתיד להיפגע. הין נסחר סביב 85.3 ין לדולר, כלומר קרוב לשיא של 15 שנה מול הדולר.
בסין, מניות הבנקים רשמו ירידות בעקבות דיווח בעיתון Securities Times לפיו הבנקים עלולים להפריש לחובות מסופקים סכום של 600 מיליארד יואן (כ-90 מיליארד דולר) בשל הלוואות שנתנו לרשויות מקומיות שנקלעו לקשיי החזר.
מלבד חדשות המאקרו השליליות היו גם חדשות רעות ברמת המיקרו. מניית בילבונג (סימול בבורסת אוסטרליה: BBG) נפלה באוסטרליה לאחר שהחברה פרסמה תחזיות כספיות מאכזבות. החברה צופה צמיחה של 2-8% ברווחי שנת הכספים 2011, מה שמעיד על כ-157 דולר אוסטרלי (141 מיליון דולר ארה"ב). בשוק ציפו לרווח של 179 מיליון דולר אוסטרלי ב-2011, ומכאן אכזבת המשקיעים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.