בנק הפועלים משפר את תנאי הבונוס לעובדי הבנק. שיעור התשואה המינימלית על ההון המזכה את העובדים בבונוס ירד ל-7.5% במקום 8.5%. כמו כן הועלה שיעור הבונוס במדרגות התשואה להון, כך שהבונוס לעובד גדל בכל אחת ממדרגות התגמול. את המהלך הוביל מנכ"ל בנק הפועלים, ציון קינן. בבנק הפועלים בארץ כ-10,700 עובדים.
הורדת רף הבונוס בוצעה לאור הסכמות בין ועד העובדים, בראשות שרלי אמזלג, להנהלת הבנק. במכתב לעובדים שהוציא בסוף השבוע אמזלג עם ראש חטיבת משאבי אנוש, אפרת יעבץ, והגיע לידי "גלובס", נטען כי "עדכון מדרגת הבונוס בוצע מתוך כוונה לחזק את הקשר בין העובד לבנק הפועלים, כדי לחזק את תחושת השותפות וההזדהות של העובדים עם הבנק, ולסייע בשיפור התוצאות העסקיות". יצוין כי ב-2008, שבה בנק הפועלים הפסיד 895 מיליון שקל וב-2009 שבה התשואה על ההון בבנק הייתה 6.7%, לא קיבלו העובדים בונוס.
קיצוץ רחב
לפני שנה הסכים ועד העובדים של בנק הפועלים לקיצוץ רחב היקף בתנאי ההעסקה. הוועד בראשות אמזלג ויתר על תוספת שכר של 2.5% שהייתה אמורה להתקבל החל בינואר 2010, ויתר על עדכון תעריף השי לחגים, קייטנות והבראה והסכים לקיצוץ של 5 ימים ביתרת ימי החופשה של כל עובד. נוסף על כך, המענק ל-25 שנות עבודה קוצץ למשכורת אחת, המענק ל-40 שנות עבודה בוטל ותוספת הדירוג השכר ל-2010 ירדה לשיעור של 20% מהעובדים. החיסכון לבנק מהוויתורים נאמד ב-270 מיליון שקל ב-2009-2010.
בנק הפועלים יפרסם את תוצאותיו לרבעון השני ביום ד' הקרוב. על פי תחזיות האנליסטים צפויים רווחי הבנק לעמוד על 400-460 מיליון שקל. טווח זה משקף תשואה על ההון של 8%-8.8%. עם זאת ישנן גם הערכות כי התוצאות של הפועלים טובות יותר, והבנק יציג רווח של כ-500 מיליון שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.