האמריקנים בורחים ממניות: מנתונים שפרסם היום (ב') מכון המחקר ICI בוושינגטון עולה, כי המשקיעים הפרטיים בארה"ב מושכים כספים מקרנות הנאמנות המנייתיות בקצב המהיר ביותר מזה 23 שנים, כאשר במקביל הם מסיטים את הכספים לקרנות האג"ח הממשלתיות, שנחשבות לנכס בטוח בעת ירידות בשווקים.
תעשיית קרנות הנאמנות בארה"ב חולשת על נכסים בהיקף של 10.5 טריליון דולר. לפי נתוני ICI, קרנות האג"ח הממשלתיות גייסו כספים בחודש יוני זה החודש ה-30 ברציפות - שיא שלא נראה מאז 1984-1987. לפי נתונים מוקדמים של ICI, מגמת הגיוס בקרנות האג"ח נמשכה גם ביולי.
"המשקיעים הפרטיים עדיין בהלם ממה שקרה בשנתיים האחרונות", אמר לסוכנות בלומברג ג'יימס קנדי, מנהל השקעות בכיר ב-T.Rowe Price Group.
לפי נתוני ICI, קרנות האג"ח הממשלתיות גייסו 559 מיליארד דולר ב-30 החודשים שהסתיימו ביוני, כאשר במקביל המשקיעים משכו 209.4 מיליארד דולר מהקרנות המנייתיות בתוך ארה"ב ו-24.4 מיליארד דולר מקרנות מנייתיות המשקיעות במניות מחוץ לארה"ב.
כאמור, הבפעם האחרונה שנרשם רצף כה ארוך של גיוסים בקרנות האג"ח הממשלתיות הייתה בשנים 1984-1987; אז זה הסתיים במפולת המפורסמת של "יום שני השחור", אותו ביום באוקטובר 1987 בו קרס מדד הדאו ג'ונס בכ-23%.
מדד ה-S&P 500 ירד ב-12% מאז ה-23 באפריל, אז החריף משבר החוב באירופה שהתגלגל עם חלוף השבועות לחששות מהאטה כלכלית בארה"ב. במקביל, המשקיעים נהרו לאגרות החוב הממשלתיות, מחירן עלה והתשואות על האג"ח ירדו. כך, למשל, התשואה על אג"ח ממשלתיות ל-10 שנים בארה"ב ירדה מרמה של 3.82% ב-23 באפריל ל-2.61% בלבד בסגירה ביום ו'.
"קשה לפתוח היום את העיתון ולראות דברים אופטימיים", אמר לבלומברג פרנסיס קינירי, מרצה ללימודי התנהגות משקיעים ב-Vanguard שבפנסילבניה. "הבעיה היא שאין מספיק חדשות טובות וזה מחלחל לראשם של האנשים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.