תסריט מוכר בשוק המט"ח: המניות יורדות - הדולר עולה. המטבע האמריקני התחזק היום (ו') מול השקל, בהמשך להתחזקותו הלילה מול המטבעות העיקריים בעולם, וזאת על רקע ירידות של כ-1% אמש בוול סטריט שגרמו למשקיעים להתבצר בדולר ובאג"ח הממשלתיות של ארה"ב, הנחשבים לנכסים בטוחים.
הדולר התחזק ב-0.36% ושערו היציג נקבע ב-3.829 שקלים. האירו היציג עלה ב-0.46% ל-4.8724 שקלים. בעולם, ניכר כי הדרמה האמיתית היא בין היפני, שממשיך לשהות בשיא של כ-15 שנים מול הדולר וכעת גוברים הסיכויים להתערבות ממשלת יפן בנושא. הין התחזק באופן ניכר מול הדולר והאירו בשבועות האחרונים, מה שמעלה חשש כבד לפגיעה בייצוא היפני ובכלכלה כולה.
אולם, העיתון היפני "קיודו" מדווח היום כי ראש הממשלה נאוטו קאן יכנס היום מסיבת עיתונאים וידבר על התחזקות הין. העיתון מציין גם באותו דיווח, כי שר האוצר היפני הביע חשש מהתחזקות הין ואמר כי זו פוגעת בכלכלה היפנית, מה שמהווה אינדיקציה לכך שהממשל ביפן מתייחס לסוגיה בכובד ראש וככל הנראה מתכוון להתערב.
בנק לאומי כבר לא מאמין בדולר
השבוע החולף אופיין בירידות בשוקי המניות בישראל ובעולם מחד ובנהירה לאג"ח ממשלתיות אמריקניות ולדולר מאידך. הדולר סגר את השבוע בעלייה של 0.8% מול השקל, כאשר האירו עלה השבוע ב-0.5%. בינתיים, ניכר שינוי בעמדתם של כלכלני בנק לאומי: לאחר חודשים בהם העריך הבנק כי הדולר יתחזק נוכח התאוששות כלכלת ארה"ב, בסקירתם השבועית על שוק המט"ח הם השמיטו השבוע הערכה זו.
"השקל ימשיך בתקופה הקרובה להיסחר בטווח צר מול הדולר", כתבו כלכלני לאומי בסקירתם השבועית. "בעולם, צפוי הדולר להתנהג הפוך למפלס החששות של המשקיעים: המשך התעצמות החששות יתרום להתבצרות בדולר הנתפס כנכס בטוח יחסית, ולהיפך". כאמור, בחודשים האחרונים העריכו בלאומי כי הדולר יתחזק בטווח הארוך עקב התאוששות הכלכלה האמריקנית, אולם הפעם הושמטה הערכה זו, מה שמלמד על שינוי תפיסה בבנק בנוגע לדולר.
שינוי התפיסה בלאומי מגיע לאחר פרסום סדרה של נתוני מאקרו מאכזבים בארה"ב, כמו למשל נתונים שליליים משוק הנדל"ן שפורסמו השבוע ומכירות חלשות של מוצרים בני קיימא בחודש יולי. בעולם מתגברים החששות מפני האטה כלכלית בארה"ב, ועדות ברורה לכך היא ירידת התשואות על האג"ח הממשלתיות לשפל היסטורי.
היום בצהריים תפורסם בארה"ב הקריאה השנייה של צמיחת התמ"ג לרבעון השני של השנה, כאשר ההערכות הן כי הכלכלה צמחה ב-1.4% בלבד, לעומת 2.4% בקריאה הקודמת בחודש שעבר. זאת, אגב, לעומת צמיחה של 3.7% ברבעון הראשון, מה שמעיד על ההאטה בהתאוששות הכלכלה האמריקנית.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.