לאחרונה מתרבים יותר ויותר הדיבורים על מפולת שהולכת ומתקרבת. כמעט כל יועץ, מנהל השקעות בכיר או גורו השקעות כזה או אחר מזהיר את ציבור המשקיעים מפני האפשרות של נפילה חדה במניות ויש כאלה שמשווים את ההתרחשויות האחרונות בוול סטריט לחודשים שקדמו לצניחה הכואבת בדאו ג'ונס באוקטובר 1987 ("יום שני השחור" שבמהלכו קרס הדאו ג'ונס ב-22%).
וכשכולם, או כמעט כולם, מזהירים ממפולת בדרך כלל השוק פונה בכיוון ההפוך. סמנטימנט המשקיעים בארה"ב, בכל אופן, נפל לאחרונה לרמות שפל קיצוניות ונמצא כעת ברמה דומה לזו בה שהה בחודש מארס 2009, לפני היציאה לראלי האדיר שהסתיים לפני כ-4 חודשים (כפי שניתן לראות בגרף המצורף, מאתר Pragmatic Capitalism על פי נתונים שנלקחו מסקר של האגודה האמריקנית למשקיעים פרטיים).
סנטימנט המשקיעים
כמובן שיש לדובים סיבות טובות, ורבות, לפסימיות, אבל ייתכן שכל הנתונים הגרועים שפורסמו לאחרונה כבר מגולמים במחירי המניות בוול סטריט. כשמספר המשקיעים הפסימיים כל כך גדול, כאמור, ייתכן שהרוב הגדול של הכסף שרצה לברוח מסיכון כבר יצא מהשוק.
גם אחוז המשקיעים הפסימיים נמצא ברמת קיצון, כפי שניתן לראות מהגרף הבא:
סנטימנט המשקיעים
גם כאן ניתן להבחין שאחוז המשקיעים הפסימיים הגיע לרמה דומה לזו של מארס 2009, רגע לפני ה"ראלי" הגדול. בסקר האחרון של האגודה האמריקנית (AAII) נפל הסנטימנט השורי ל-20.7% בלבד, ירידה של 9.4% לעומת הסקר הקודם, ולעומת ממוצע רב שנתי של 39%. מדובר ברמת שפל מאז 5 במארס 2009.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.