חודש שיא לענף קרנות הנאמנות, שנכסיו כבר עומדים על 150.3 מיליארד שקל, לאחר צמיחה של כ-4 מיליארד שקל בהיקף הנכסים מתחילת החודש. בחודש אוגוסט נרשמו בענף גיוסים של 3.2 מיליארד שקל - הגבוהים ביותר מאז נובמבר 2009, אז הסתכמו הגיוסים ב-3.8 מיליארד שקל.
האפיק הצומח ביותר היה אפיק קרנות האג"ח, שצמח ב-3.3 מיליארד שקל, מתוכם כ-2.7 מיליארד שקל הם גיוסים נטו שהתנקזו בעיקר לקרנות המורכבות (כגון 90/10). אפיק נוסף שבלט החודש, שמסתמן כי הוא הטרנד הבא בענף הקרנות, הוא אגדי החוץ. מדובר במוצר שנקרא Fund of Funds, כלומר קרן שמשקיעה במספר קרנות ובכך מאפשרת פיזור רחב של השקעות.
אגדי החוץ גייסו החודש כ-350 מיליון שקל, כאשר ההערכות בשוק הן כי מרבית הגיוס התרכז באגד חוץ אג"ח של דש, הנקוב בדולר. האטרקטיביות של אגדי החוץ באפיק האג"ח נובעת מסביבת הריבית הנמוכה ומהערכות כי בשוק האג"ח המקומי כבר לא נותר "בשר", כלומר הפוטנציאל לרווחי הון בו הולך וקטן. כך, אגדי החוץ כבר גייסו קרוב ל-1.5 מיליארד שקל מתחילת השנה, המרוכזים במספר קרנות בודדות.
אפיק נוסף שרשם צמיחה הוא קרנות האג"ח מדינה, שגייסו כ-330 מיליון שקל, ומנגד הקרנות השקליות רשמו פדיונות של כ-530 מיליון שקל.
רוב מוחץ של מנהלי הקרנות נהנו החודש מגיוסים, כשבין הגופים הגדולים ניתן למנות את פסגות והראל-פיא, ואת אלטשולר-שחם בגופים הבינוניים. מנגד, במגדל שוקי הון נרשמו פדיונות.
659 מיליון שקל הוא סך הגיוס של קרנות פסגות, שבניהול רועי ורמוס, הגיוס הגבוה בתעשייה בחודש אוגוסט. מתוך סכום זה 480 מיליון שקל גויסו לקרנות הכספיות. גם קרנות הראל-פיא גייסו סכום נאה, של 586 מיליון שקל. הראל-פיא, שבניהול סמי בבקוב, מובילה את הגיוסים מתחילת שנה בפער משמעותי ממתחרותיה, עם גיוס מצטבר של כ-3.5 מיליארד שקל.
כאמור, בקרנות מגדל שוקי הון, שבניהול שגיא שטיין, נרשם פדיון של 37 מיליון שקל, רובו מהקרנות הכספיות. ב-IBI ממשיכים לסבול מהקרנות הכספיות, ובאוגוסט נפדו מהן 8 מיליון שקל. מתחילת השנה נפדו מהקרנות הכספיות וקרנות המק"מ של אי.בי.אי למעלה ממיליארד שקל, בעיקר בגלל שהן גובות דמי ניהול, להבדיל מחלק ממתחרותיהן.
1.7 מיליארד שקל הוא היקף הגיוס לקרנות אלטשולר שחם בשלושת החודשים החולפים. באוגוסט לבדו גייסו הקרנות 537 מיליון שקל. אסטרטגיית ההשקעות של גילעד אלטשולר, שכללה השקעה באג"ח במח"מ ארוך, השתלמה. כבר תקופה ארוכה שאלטשולר סבור כי עדיף להתבצר באג"ח הארוכות על פני הקצרות, הן באג"ח מדינה והן באג"ח הקונצרניות, ורק לאחרונה החלו בבית ההשקעות לקצר את המח"מ של התיקים, כהכנה ליום בו תתהפך המגמה.
גיוסים של 158 מיליון שקל ו-118 מיליון שקל נרשמו, בהתאמה, גם בקרנות אפסילון שבניהול עידן אזולאי ובקרנות ילין לפידות שבניהול דב ילין ויאיר לפידות.
108% הוא שיעור הגידול בנכסי קרנות איילון מתחילת השנה. הקרנות שבניהול קרן עמרם, שהגיעה עם רכישת קרנות קואטרו, גייסו באוגוסט 42 מיליון שקל, והן כבר מנהלות 574 מיליון שקל. חלק מקרנות איילון פונות לציבור הדתי, בכך שהן משקיעות אך ורק בניירות ערך אשר נמצאו מתאימים מבחינה הלכתית, בהתאם לקביעת הרב אריה דביר ובפיקוחו. מבין הגופים הקטנים ניתן לציין גם את רמקו, שגייס באוגוסט 16 מיליון שקל ונכסיו כבר עומדים על 615 מיליון שקל.
[לאתר קרנות החדש!]
22
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.