מסתבר שלאחרונה ישנם יותר ויותר גופים שמעדיפים להחזיק במשרד משלהם מאשר לשכור אותו, בין אם בקבוצת רכישה לפרויקט משרדי ובין אם פשוט ברכישת שטחים בפרויקטים שמיועדים למכירה.
מגדל המשרדים VTOWER, שמשווקת אשטרום נכסים בגבול רמת גן-בני ברק, הוא אחד הפרויקטים שמספקים מענה לביקוש שנוצר לאחרונה למשרדים לרכישה, ביקוש שלדברי מנכ"ל החברה, מוטי סלע, מגיע לאור השיפור במצב הכלכלי בארץ ובעולם ולאור המחסור בשטחי משרדים זמינים לאכלוס באזור המרכז.
החברה מכרה בחודש שעבר קומה שלמה בפרויקט, שעלותו נאמדת בכ-150 מיליון שקל, לעורך דין ששילם 8 מיליון שקל, ולפי משווקי הפרויקט נרשמו בו עסקאות נוספות.
"היתרונות ברכישת משרד", מסביר סלע, "הם השיקולים של הפירמה שיהיו לה משרדים משלה במקום לשלם שכר דירה שמשקף 8%-9% תשואה. הם קונים את הנכס ורואים בזה גם השקעה טובה. בדרך כלל קהל היעד של משרדים לרכישה הם משרדי עורכי דין, רואי חשבון או מקצועות חופשיים. שוק האג"ח למשל מניב תשואה נמוכה מאוד, ולפיכך רכישת משרד היא צעד חכם".
אשטרום נכסים מחזיקה בשטחי משרדים, מסחר, תעשייה ומלונאות בהיקף של כ-380 אלף מ"ר, כולל קניון בת ים, המרכז המסחרי בשוהם, המתחם המסחרי חוצות המפרץ בחיפה (יחד עם חברת מליסרון), מתחם המשרדים מגדלי הוד השרון (יחד עם מבטח שמיר), מלון הולידיי אין קראון פלאזה בים המלח ופארק התעשייה "על המוביל" ביבנה - זאת לצד נכסים באירופה.
בעניין מגמות דמי השכירות, הן בענף המשרדים והן בענף המסחר, משדר סלע אופטימיות. "במשרדים דמי השכירות יציבים עם מגמת עלייה. אני צופה עלייה איטית אבל קבועה. אין הרבה היצע אבל מתחילים לראות ניצנים של בניית משרדים חדשים בת"א והמרכז, אבל מצד שני גם הביקוש עלה. גם בדמי השכירות במסחר ישנה מגמה קבועה של עלייה קלה".
אמדוקס פינתה לפני שנה וחצי חלק מהמבנים שהיא שכרה במגדלי הוד השרון. כיצד נראה כעת שוק השכירויות לענף ההיי-טק?
סלע: "את החלל שפינו הפירמות הגדולות תפסו פירמות קטנות ששכרו שטחים בסדר גודל של 500 מ"ר. נכון לעכשיו מורגשת בשוק התעוררות של הפירמות הגדולות, ויש דרישה מצדן לשטחים יותר גדולים, של אלפי מ"ר. יש תחושה של צמיחה מחודשת. המצב היום טוב יותר מאשר ב-2008. יש כעת שיווי משקל חדש וחיובי".
אשטרום בונה בנתניה את הסניף הראשון של רשת הרהיטים האוסטרית קיקה, המתחרה הישירה של איקאה, ועובדת על תכנון סניף שני בחוצות המפרץ. החברה רכשה בחודש שעבר 15% ממניות קיקה ישראל, לפי שווי 74.2 מיליון שקל.
מה מביא חברת נדל"ן מניב להיכנס כשותפה ברשת ריהוט?
"ההסכם עם קיקה לא רק שיחזק את מעמדנו בתחום הנדל"ן המניב, אלא יפתח בפנינו שוק חדש עם הזדמנויות עסקיות שיכולות להניב לחברה רווחים גבוהים בעתיד. הסניף בנתניה ייפתח באמצע 2011 ובחוצות המפרץ שנה מאוחר יותר. כרגע נבדקים מספר מיקומים נוספים.
"באשר לאיקאה: אנחנו לא מתחרים, אלא אנחנו רשת עמיתה. אנחנו חושבים שיש מספיק ביקוש לשתיהן, ואני מאמין שקיקה היא שוכר טוב ומבחינתנו היא תביא לאפגרייד בחוצות המפרץ".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.