ירידות באירופה; טוקיו זינקה 2.3% בעקבות ההתערבות בין

ההתערבות של הבנק המרכזי ביפן - בפעם הראשונה מאז 2004 ■ הדולר מזנק ב-2.9% לרמה של 85.48 ינים לדולר ■ מגמה מעורבת בשאר בורסות אסיה

לאחר פתיחה מעורבת עברו המדדים המובילים באירופה לירידות שערים על רקע ציפיות לירידות גם בוול סטריט. הסיפור המרכזי של היום הוא התרבות הבנק המרכזי של יפן במסחר, המקפיצה את הדולר מול הין בקרוב ל-3%.

בחברת פינקסו מציינים כי הפעם האחרונה שיפנים התערבו במסחר הייתה בשנת 2004 אז הבנק מכר סכום דמיוני של 14.8 טריליון ין בניסיון דווקא לחזק את הין שנסחר בכ-114 ין לדולר. לאחר התערבות זו הין אכן התחזק לרמה של כ-104 אך שנתיים לאחר מכן הין חזר לרמתו ואף עבר אותה לכ-120 ין לדולר.

בזירת המאקרו דווח היום על ירידה של 1.6% שמדד המחירים לצרכן בגוש האירופי באוגוסט (במונחים שנתיים) לעומת 1.7% ביולי. היעד של הבנק האירופי המרכזי הינו 2%, כך שהמדד נמוך מיעד זה וסכנת האינפלציה אינה מרחפת מעל שמי אירופה.

עליות שערים חדות נרשמו בבורסה של טוקיו היום (ד') ובמקביל נופל הין היפני מול מטבעות מרכזיים, לאחר שהבנק המרכזי של יפן החליט להתערב במסחר בפעם הראשונה מאז 2004. בשאר בורסות אסיה המגמה מעורבת ואילו החוזים על מדדי וול סטריט מאותתים בשעת בוקר מוקדמת זו על צפי לעליות קלות.

"קשה להאמין שה-BOJ לבדו יוכל להחליש את הין לרמה בה החברות מבססות את תחזיות הרווח שלהן, שזה משהו כמו 92-93 ין לדולר. אבל אולי עם התערבות משולבת של בנקים מרכזיים בעולם הין ימשיך להחלש", אמר לבלומברג ג'נקו נישייומה, כלכלן ראשי בסניף של RBS בטוקיו.

מניית קנון, שכ-80% מהכנסותיה מגיעות מחוץ ליפן, רשמה עלייה חדה לאחר שמוקדם יותר ירדה ב-1.4%. הונדה רשמה עלייה של יותר מ-3% ומניית סוני זינקה בקרוב ל-4%.

בבורסה של סידני נרשמו עליות במניות הכרייה והמחצבים, לאחר שאתמול זינק הזהב לשיא היסטורי וסגר את יום המסחר בניו-יורק ברמה של 1,271 דולר לאונקיה.