בבורסת תל אביב נרשמה היום (ה') מגמה מעורבת בנטייה לירידות שערים כאשר המשקיעים עיכלו את הודעת משרד התשתיות הלאומיות מאתמול, אשר עצרה את עסקאות מכירת זכויות ברישיונות קידוח. מדד המחירים לצרכן, אשר עלה מעל הצפי, עמד אף הוא לבחינת הפעילים בשוק התל האביבי. בניו יורק נפתח המסחר בירידות שערים קלות על אף נתוני מאקרו חיוביים מהצפוי שפורסמו שם. מחזור המסחר הסתכם היום ב-2.25 מיליארד שקל.
בסיכום שבועי הוסיף מדד המעו"ף 0.3%, מדד ת"א 100 טיפס ב-0.2%, מדד תל טק רשם זינוק מרשים של 1.9% בערכו השבוע ואילו מניות הנדל"ן קפצו באחוז אחד.
את עיקר העניין וגם את המחזורים הגדולים ריכז היום מגזר הנפט והגז: בהודעה מיוחדת שפירסם משרד התשתיות אתמול בערב נכתב: "משרד התשתיות הלאומיות מודיע כי הוא שוקל את המדיניות לעניין התנאים והמקרים בהם יאושרו העברות זכויות לפי חוק הנפט, בין במישרין ובין בעקיפין". במשרד הוסיפו והבהירו כי "הזכויות על פי חוק הנפט הינן אישיות וכי עד לפרסום המדיניות לא תאושרנה עסקאות אלא במקרים חריגים". משמעות הדבר היא למעשה הקפאה של העסקאות הרבות הנרקמות בימים אלה בין גופים שונים בשוק האנרגיה המקומי וכן העמסת קשיים ביורוקרטיים על אנשי עסקים המעוניינים להיכנס לפעילות בתחום הקידוחים באמצעות רכישת רישיונות.
החלטת משרד התשתיות מגיעה על רקע הביקורת הציבורית הנמשכת על הסטנדרטים הבעייתיים הקשורים לנהלי הדיווח של החברות בסקטור זה, ובמקביל לעבודה המתבצעת בימים אלה ברשות ניירות ערך בכל הנוגע לסטנדרטיזציה לדיווחים בתחום זה - זאת על מנת להמשיך ולמתן את ההשפעה של ספקולנטים על שוק ההון המקומי בתחום זה.
בין ה"כוכבות" שבלטו בעליות שערים מטורפות בשבועות האחרונים ושמושפעות מהחלטת המשרד נציין את שמיר השקעות , ספן , איזי אנרגיה , גלוב אקספלוריישן והזדמנות ישראלית .
בלטו בתנודתיות מיוחדת וכן במחזורים גבוהים מניות רציו , דלק קידוחים ואבנר שרשמו ירידות חדות לאורך מרבית שעות היום, אך עברו בשעת צהרים לעליות לאחר שפורסמה סקירה מאקרו-כלכלית של בית ההשקעות סיטיגרופ לפיה בלוייתן קיים פוטנציאל לייצוא גז בשווי של 80 מיליארד דולר על פני 40 שנה. המניות נהנו מראלי בדקות האחרונות למסחר וסיימו בעליות שערים משמעותיות. נציין את מחזור המסחר במניית רציו שהסתכם בכ-267 מיליון שקל.
עוד נציין, כי אפריקה נכסים , זרוע הנדל"ן המניב של אפריקה ישראל , הודיעה היום כי היא שוקלת להנפיק את החברה הבת שבבעלותה המלאה- AFI Europe N.V. בהודעה מציינים כי דירקטוריון החברה הנחה את ההנהלה לנקוט בפעולות הנדרשות לקידום היערכותה של חברת הבת לאפשרות של הנפקת מניותיה ורישומן למסחר בבורסה באירופה.
בנק לאומי פירסם דיווח היום על תנאי ההתקשרות עם דוד ברודט, יו"ר דירקטוריון הבנק החדש, שנכנס לתפקיד ב-4 באוגוסט במקומו של איתן רף. ברודט ירוויח ב-3 השנים הקרובות שכר חודשי של 150 אלף שקל - שכר דומה, אגב, לזה שמקבל מקבילו בבנק הפועלים יאיר סרוסי. ברודט יהיה זכאי למענק שנתי החל משנת 2011 וייתכן גם שבגין שנת 2010.
נציין גם את מניית כיל שנסחרה היום על רקע הדיווחים לפיהם ישנה האצה משמעותית במגמת הקיטון במלאי האשלג אצל היצרניות בצפון אמריקה.
טבע הודיעה כי היא מתחילה למכור כ-20 תרופות "מעבר לדלפק" בבריטניה. מהלך הכניסה לשוק ה-OTC מייצג את ה"צעד ההגיוני הבא" בתוכנית העסקית של טבע, כאשר גל נוסף של מוצרים כבר מתוכנן להיות מושק בתחילת שנת 2011.
זיו סגל: "ההתנגדויות הקרובות למעו"ף - ב-1,180 וב-1,195 נק'"
זיו סגל, המנתח הטכני של "גלובס", מסביר הבוקר כי מדד המעו"ף נשאר בימי המסחר האחרונים בטריטוריה חיובית, כלומר נתמך מעל רמת ה-1,171 נקודות. לדברי סגל, רמת ה-1,171 נקודות היא הרמה המפרידה בין הגדרת המגמה כמגמת עלייה לטווח הבינוני לבין הגדרתה כמגמת עלייה לטווח הארוך (מעל 1,171 נקודות זה לטווח הארוך).
סגל מעריך כי רמות ההתנגדות הקרובות הן 1,180 נקודות (הוכיחה את עצמה אתמול) ו-1,195 נקודות (רמת התנגדות משמעותית). פריצה כלפי מעלה של כל אחת מהן ובייחוד של 1,195 נקודות תיחשב, לדידו של סגל, סימן שורי נוסף. על פי סגל, התמיכה הקריטית שהפכה להיות עוד יותר קריטית היא 1,160 נקודות - מהלך מתחת ל-1,160 נקודות ילמד על סיבוב פרסה של מדד המעו"ף ומעבר למגמת ירידה משמעותית. סגל מעריך כי לטווח הקצר סביר שנראה את המעו"ף מתנדנד בין 1,171 ל-1,195 נקודות.
מדד המחירים לצרכן לאוגוסט עלה מעל הצפי
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה אמש כי מדד המחירים לצרכן עלה בחודש אוגוסט בשיעור של 0.5% והגיע ל-106.9 נקודות - גבוה מהציפיות המוקדמות בשוק. לפי קונצנזוס תחזיות האנליסטים, בשוק ההון ציפו כי מדד אוגוסט יעלה ב-0.3%.
את העליות במדד אוגוסט הובילו סעיפי הירקות הטריים, שעלו ב-5.2%, וכמובן סעיף הדיור שעלה ב-1.7%. סעיף הדיור מהווה כחמישית מהמדד הכללי. עליות נרשמו גם בסעיפי התרבות והבידור (1.7%) ובסעיף המזון (0.7%). ירידות נרשמו בסעיפי ההלבשה וההנעלה (5.3%), הריהוט (1.7%) והתחבורה (0.3%). מחירי דלקים ושמנים לכלי רכב ירדו ב-0.7% והוצאות על נסיעות לחו"ל ירדו ב-1.4%.
[לאתר המעו"ף][לאתר האג"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.