בימים הקרובים תנעל וול סטריט את החודש, שצפוי להיות הספטמבר הטוב ביותר שלה זה למעלה מחמישים שנה, בהנחה שהספקות לגבי ההתאוששות לא יחבלו במגמה החיובית המתמשכת.
"בואו נקווה שהראלי שליווה את השווקים בשבועיים האחרונים יימשך גם בשבוע הקרוב. ככה אולי אלה שחששו מתחתית כפולה בשווקים יקבלו גלידה במקום מיתון", אמר בוב באור, כלכלן בכיר ב-Principal Global Investors.
את שבוע המסחר האחרון חתם מדד הדאו ג'ונס בעלייה של 2.4% ובחודש החולף זינק ב-8.4%. S&P 500 עלה בשבוע החולף ב-2% ואת החודש סיים בזינוק של 9.5%.
לאחר סיום המסחר ביום ו' נאם יו"ר הפדרל ריזרב, בן ברננקי, ואמר כי המשבר הכלכלי הותיר את כלכלת ארה"ב בקצב צמיחה איטי יותר מזה שקובעי המדיניות היו רוצים, למרות זאת הוא ציין שרכישות האג"ח של הבנק המרכזי בהיקף של יותר מטריליון דולר אכן הצליחו לצמצם את שיעורי הריבית. "באמצעות רכישת ניירות ערך ואג"ח ממשלתיות מגובי משכנתאות המרצנו את הכלכלה", אמר ברננקי במהלך נאום שנשא בכנס באוניברסיטת פרינסטון. "מנענו את מה שהיה יכול להוביל לקריסה עולמית", אמר ברננקי. "למרות זאת, אנו עדיין מרגישים את השפעת המשבר הפיננסי על הפעילות הריאלית. אנחנו רק מתחילים להתאושש מהמכה שהפילה את כלכלת העולם למיתון עמוק במחצית השנייה של 2008 ובתחילת 2009, ובקצב איטי מכפי שהיינו רוצים".
"אנו צופים כי עד הבחירות לקונגרס בחודש נובמבר, נראה ניסיונות של ברק אובמה להשיב את הביטחון לאמריקנים, אם באמצעות נאומים או על ידי 'תרופות בזק' לכלכלה. כל זאת, בכדי לנסות ולהרוויח מחדש את אמון הציבור הדועך. מנגד, צפוי שהרפובליקנים יערימו קשיים על אישור החקיקות והרפורמות החדשות, בכדי לנסות ולהרוויח ממעמדו המתערער של ברק אובמה עקב המצב הכלכלי הקשה והאבטלה הגבוהה", אומר רון אייכל ממיטב.
וול סטריט סוגרת רבעון
כאמור, השבוע יסתיים ספטמבר ויינעל גם הרבעון השלישי. בשבוע הקרוב נכנסים המשקיעים לעונת אזהרות הרווח של הרבעון השלישי (נמשכת בדרך כלל מהשבוע האחרון של הרבעון עד לשבועיים אחרי סיומו). "עד עכשיו היה לנו זרזיף של עדכונים בלבד. אף אחת מהחברות הגדולות עדיין לא פרסמה אזהרה, וזה טוב", אמר Brett Hryb, מנהל השקעות ראשי ב-MFC Global Investment Management. "בשבוע הקרוב נראה מעט דו"חות רבעוניים, אך פרסומן של תחזיות רווחים של החברות צפוי להתגבר, כאשר עד עתה, הן היו מעט שליליות", הוסיף האוורד סילברבלאט מ-S&P.
הערכות האנליסטים לגבי רווחי החברות במדד ה-S&P 500 ברבעון השלישי עומדות כעת על כ-191.6 מיליארד דולר במצטבר, לעומת 193 מיליארד דולר בשבוע הקודם.
צפי לירידה הן במדד מנהלי הרכש והן בתביעות הראשוניות לדמי אבטלה
■ ביום ג' יפורסם מדד קייס שילר, של מחירי הבתים ב-20 ערים בארה"ב, לחודש יולי. המחירים צפויים לעלות ב-3.4%, בהמשך לגידול של 4.23% בחודש יוני.
■ בהמשך יפורסם מדד אמון הצרכנים לספטמבר, הצפוי לרדת מ-53.5 נקודות ל-52 נקודות.
■ ביום ד' יפורסם האומדן השלישי לגבי התמ"ג לרבעון השני, שצפוי להצביע על צמיחה של 1.9%, בדומה להערכה הקודמת.
■ ביום ה', הדו"ח השבועי בדבר מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צפוי להראות ירידה ל-457 אלף תביעות מ-465 אלף בשבוע שלפני כן.
■ בהמשך יפורסם מדד מנהלי הרכש לאזור שיקגו לחודש ספטמבר, והוא צפוי לרדת ל-56 נקודות מ-56.7 נקודות בחודש אוגוסט.
■ ביום ו' יפורסמו נתונים בדבר הכנסה והוצאה פרטית לחודש אוגוסט. הכנסה פרטית צפויה לגדול ב-0.3%, במשך לגידול של 0.2% ביולי, והוצאה פרטית צפויה לצמוח ב-0.3%, לאחר עלייה של 0.4% באוגוסט.
■ כמו כן, יפורסם מדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן לחודש ספטמבר, נתונים סופיים, כשהצפי הוא לעלייה ל-67.1 נקודות.
■ בהמשך יפורסם דו"ח בנוגע להוצאות בנייה בחודש אוגוסט. כלכלנים צופים ירידה של 0.5%, לעומת קיטון של 1% ביולי.
■ במקביל יפורסם מדד מנהלי הרכש למגזר היצרני לחודש ספטמבר. כלכלנים מעריכים שחל קיטון במדד ל-54.5 נקודות מ-56.3 נקודות באוגוסט. נזכיר כי כל קריאה מעל 50 נק' מסמנת התרחבות במגזר.
■ לקראת תום יום המסחר יפורסמו נתונים בדבר מכירת מכוניות בחודש אוגוסט.
בשבוע החולף, מניית אפל הוסיפה 6.2%, מה שהפך אותה למניה בעלת שווי השוק הגדול ביותר, שנייה רק ל אקסון מובייל . כך לפי כלכלנים בסטנדרד אנד פור'ס, שציינו כי לפני תריסר שנים, אפל אפילו לא היתה בין ה-500 הראשונות.
בתוך כך, יצרנית הבלקברי, ריסרץ' אין מושן , עשויה להגדיל את הימור בתחרות שלה עם אפל, כשלפי דיווחים, היא מתכננת לחשוף מכשירים חדשים שיתחרו עם ה-iPad הפופולרי, וזאת בכנס הפיתוח השנתי שלה, שיחל מחר.
נתלי גוטליב מ-IBI מותירה המלצתה לטבע על "קנייה". אנו מניחים כי בטווח הקצר, התרופות האוראליות לטרשת נפוצה יגדילו את מספר החולים המשתמשים ולא יפגעו במידה רבה במכירות התרופות הקיימות ובכלל זאת גם בקופקסון של טבע, במיוחד לאור תופעות הלוואי והיעדר ניסיון ארוך-שנים בתרופות אלו. בטווח הארוך, הפייפליין העשיר של תרופות לטיפול בטרשת יגדילו את היצע המוצרים בשוק, ויביאו לקיטון בתרופות הקיימות היום, וגם בקופקסון, דבר שכבר מקבל ביטוי במודל שלנו. אנו סבורים כי החששות מתרופות אוראליות יוצרת הזדמנות השקעה במניית טבע.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.