ההוצאה הממוצעת למשק-בית ב-23 ימי החגים, החל מראש השנה ועד חג הסוכות, עומדת על כ-2,600 שקל - עלייה של 13% לעומת התקופה המקבילה אשתקד; עלות סל מזון ומשקאות ממוצע למשק-בית נעה בין 1,200 ל-1,500 שקל - כך עולה מבדיקה שערך אגף כלכלה ומסים באיגוד לשכות המסחר.
כלכלני האיגוד מציינים כי סך ההוצאה הממוצעת למשקי-הבית בתקופת החגים עומדת על כ-5 מיליארד שקל - עלייה של 12% לעומת התקופה המקבילה אשתקד וסכום המשקף גידול של כ-10% לעומת הצריכה בתקופה זהה ללא חגים.
עוד עולה מהסקירה כי ההוצאה הממוצעת לכלל משקי-הבית ללא מזון בתקופת החגים עומדת על כ-2 מיליארד שקל: 32% עבור דלק ותחבורה ציבורית, 24% עבור נסיעות לחו"ל (כולל סיני) ו-23% עבור מופעי תרבות ובידור. הבראה, נופש וטיולים גזלו 10% מההוצאות, צעצועים ומשחקים - 3%, והלבשה - 8%.
מהאיגוד נמסר בנוסף כי בחודש בו חלים החגים, גדל מספר משרות השכיר בכאחוז ועומד על כ-10,000. כ-30% מהגידול במשרות מקורו באזורי הפריפריה, לרוב בשל גידול בתיירות הפנים בעונה זו.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.