בורסות אירופה ננעלו במגמה מעורבת, לאחר שצניחה באג"ח של אירלנד ופורטוגל הציתו חששות מפני התערבותם של בנקים מרכזיים במטרה להעלות את האמון במרחב האירו. הסגירה השלילית בוול סטריט אמש וירידות בבורסות אסיה - הכבידו גם הן על המסחר. המדדים המובלים בגוש האירו התאוששו בשעת המסחר האחרונה, כאשר בסיום המסחר לונדון עלתה ב-0.04%, פרנקפורט איבדה 0.18% ופאריס ירדה ב-0.1%.
S&P פרסמה היום אזהרה לפיה היא עלולה להוריד שוב את דירוג האשראי של אירלנד בשל המחיר הגבוה שגובה ההפרטה החוזרת של הבנק האירי אנגלו-אייריש, אחד הבנקים הגדולים במדינה. אזהרה זו בו באה יום לאחר שסוכנות מודי'ס חתכה את דירוג האשראי של אנגלו-אייריש בשלוש דרגות ל-Baa3, ושמועות בתקשורת היום טוענות כי היא עלולה לחתוך השבוע את דירוג האשראי של ספרד. האנליסטים מעריכים כי התפתחויות האחרונות באירלנד ופורטוגל עלולות לאיים על המגזר הבנקאי באירופה ואפילו את ההתאוששות הכלכלית העולמית.
המדד הפאן-אירופי Stoxx 600 איבד כ-0.11% ל-262.64 נקודות.
מישלין צנחה, לאחר שהחברה הודיעה כי בכוונתה לגייס כ-1.2 מיליארד אירו בהנפקת מניות.
אקזו נובל נפלה באמסטרדם, בעקבות הודעתה על יעדים לטווח הקצר-בינוני, שאכזבו משקיעים.
גם מאן איבדה גובה לאחר שפרסמה אזהרת רווח לרבעון השני.
ירידות שערים נרשמו כאמור בבורסות המרכזיות של אסיה ואוסטרליה היום, לאחר החולשה בניו יורק אמש. המדדים המובילים באזור איבדו עד 1.1% מערכם על רקע מימושי רווחים.
לאחר ראלי שנמשך 4 שבועות הסתיים כאמור יומו הראשון של שבוע המסחר בוול סטריט בירידות של כ-0.5% במדדים המובילים לאחר מסחר רגוע יחסית שהתאפיין בנטייה לירידות אף כי בשלב מסויים עברו המדדים לעליות קלות. המשקיעים מימשו אמש רווחים והתמקדו במניות ספציפיות שהושפעו מהפעילות הערה בתחום המיזוגים והרכישות (M&A), זאת בהיעדר נתוני מאקרו.
"יש לנו היום מימוש רווחים קלאסי וצפוי לגמרי. המשקיעים מורידים חלק מהצ'יפים מהשולחן לקראת עונת הדו"חות ונתוני המאקרו של הימים הקרובים. אבל בינתיים המגמה החיובית עדיין שלטת", אמר סטיוארט סמית', מנהל השקעות בכיר בחברת Bell Potter מאוסטרליה לאתר מארקטווטץ'.
מניות הכרייה איבדו גובה, ביניהן BHP ביליטון וריו טינטו. מניות הבנקים הגדולים בטוקיו וסיאול רשמו ירידות חדות למדי. בטוקיו רשמה קבוצת Sumitomo Mitsui Financial ירידה של 2.5% ומניית Mitsubishi UFJ Financial איבדה 1%.
גם מניות חברות התרופות בטוקיו ירדו, לקראת סיכום החצי הראשון של שנת העסקים. מניית Eisai נפלה 3.5% ומניית Takeda Pharmaceutical איבדה 2.7% מערכה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.