הכנסות הבנקים משוק ההון ממשיכות לצמוח, ומפצות על הירידה בעמלות העו"ש. במחצית הראשונה של 2010 האמירו הכנסות המערכת הבנקאית מפעילות בשוק ההון ל-2.1 מיליארד שקל - עלייה של 11.5% בהשוואה למחצית המקבילה. ב-2009 כולה הסתכמו הכנסות הבנקים מתחום זה ב-3.9 מיליארד שקל.
בהכנסות משוק ההון מוביל בנק הפועלים , עם הכנסות של 734 מיליון שקל - עלייה של 8.7%. אחריו בנק לאומי , עם הכנסות בסך 527 מיליון שקל - עלייה של 15.6%. במקום השלישי נמצא הבנק הבינלאומי , הנחשב בנק מוטה פעילות שוק הון, עם הכנסות של 348 מיליון שקל - עלייה של 12.5%. אחריו בנק דיסקונט , עם הכנסות בסך 232 מיליון שקל. הכנסות מזרחי טפחות עמדו על 189 מיליון שקל - עלייה של 18.1%, הגבוהה ביותר מבין הבנקים. בבנק אגוד ההכנסות משוק ההון הגיעו ל-50 מיליון שקל - עלייה של 13%.
העלייה תימשך
עיקר הכנסות הבנקים, כ-80%, הם מעמלות בניירות ערך, כגון עמלות קנייה ומכירה ודמי משמורת. בשנים האחרונות עולות הכנסות הבנקים מפעילות בניירות ערך בהתמדה. העלייה נובעת מעליית מחזורי המסחר בבורסה, כמו גם מייקור עמלות נפוצות על ידי הבנקים.
היקף ההכנסות נאמד במחצית הראשונה של 2010 ב-1.7 מיליארד שקל - עלייה של כ-8% מאשתקד. בשנה הבאה צפויות הכנסות הבנקים לגדול עוד, מכיוון שתקנות חדשות של אגף שוק ההון באוצר ושל רשות ניירות ערך אוסרות על בית השקעות לבצע את כל פעילות המסחר שלו בתוך הבית, ועליו להעביר לפחות 80% ממנה דרך צדדים לא קשורים.
יתרת הכנסות הבנקים משוק ההון הן עמלות הפצה מקרנות נאמנות, קופות גמל וקרנות השתלמות. מאז רפורמת בכר גובים הבנקים עמלות הפצה. המונח עמלות הפצה אינו מדויק, שכן לא מדובר בעמלה חד-פעמית אלא בעמלה מתמשכת (עמלת מלאי), המחושבת כשיעור מנכסי הלקוחות ונגבית כל עוד הלקוח מחזיק במוצר של אותו יצרן. הלקוח אינה רואה את העמלה, שכן היא נגבית מיצרני המוצרים (קופות וקרנות) מתוך דמי הניהול שאותם הם גובים מהלקוח.
העמלה היא בשיעור קבוע הנגזרת מאופי המוצר, ואינה ניתנת למיקוח.
11
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.