"בשנה הקרובה לפחות שש חברות ישראליות מגובות הון סיכון יגיעו להנפקה מוצלחת בנאסד"ק. המשקיעים מגלים עניין בחברות הטכנולוגיה הישראליות ואני מאמין שיש הזדמנות גדולה".
מי שעומד מאחורי התחזית האופטימית הזו, כמותה לא שמענו כבר מספר שנים, הוא דיוויד אנזר, בכיר בבנק ההשקעות האמריקני ROTH Capital, שמתמחה במתן שירותי בנקאות לחברות קטנות (Small Cap).
אנזר יגיע לישראל בסוף החודש, כדי להשתתף בכנס הג'רני של ארנסט אנד יאנג ו"גלובס". בראיון בלעדי ל"גלובס", הוא מצהיר: "בשנה הקרובה תהיה התעוררות של המשקיעים האמריקנים. אנחנו רואים חברות ישראליות יוצאות מהכלל, במיוחד בתחומי המוליכים למחצה, המדיה והטלקום".
רות' קפיטל, שממוקם בחוף המערבי, הוקם ב-1984. בשנות ה-90 הוא היה חתם של הנפקות ראשונות לחברות קטנות. עם השינויים בשוק, הוא קידם הלוואות מסוג PIPE, גיוס פרטי לחברה ציבורית.
רות' גם היה אחד מהבנקים הראשונים שהציעו שירותים לחברות קטנות מסין שפועלות ונסחרות בארה"ב. הבנק מציע שירותי בנק השקעות מלאים, גיוס הון, כיסוי מחקרי, מסחר, מיזוגים ורכישות וקשרי משקיעים. עד היום סייע רות' ללקוחותיו לגייס 10.6 מיליארד דולר והיה מעורב ב-150 מיזוגים ורכישות. ההתמקדות בחברות מסין מתבטאת בכך שמאז 2003 רות' השלים יותר מ-67 עסקאות בסך 2.8 מיליארד דולר בחברות סיניות שרשומות למסחר בארה"ב.
"יש הזדמנויות בסיאנו וברודלייט"
העסקה הראשונה שרות' היה מעורב בה בישראל, הייתה מכירת ART לניואנס ב-2004. מאז היה מעורב בעסקאות מסוגים שונים עם עוד עשר חברות טכנולוגיה ישראליות, בהן נובה, לנאופטיקס, פלוריסטם ואורכית, וכן גם בחברות שאינן טכנולוגיות, כמו ויליפוד.
על רקע התחזית האופטימית שלך, אתה מבין למה יש מי שמספידים את ההיי-טק וההון סיכון הישראלי?
אנזר: "אני מופתע לשמוע את זה. מכאן נראה שיש חברות מרגשות בשוק הישראלי ושלא לא יהיה מחסור בבנקאי השקעות שירצו לקחת אותן לשוק הציבורי.
"אני שומע שהאווירה חמוצה, אבל אנחנו רואים בישראל הזדמנויות וחברות מוצלחות, בעיקר בתחומי המוליכים למחצה והתשתיות. יש להן ביזנס פנטסטי. חלקן צומחות במאות אחוזים, לא צריכות כסף ונראה שיהפכו למובילות שוק. אני מדבר על חברות כמו ברודלייט, סיאנו ופרוביג'נט".
לדברי אנזר, היתרון של רות' הוא הניסיון במתן שירותים לחברות קטנות: "אנחנו לא עובדים עם חברות שיש להן הערכת שווי של מיליארדי דולרים. במשך השנים אנחנו מטפלים רק בחברות הקטנות ומכירים את השוק היטב".
הפחד הוא שאת מקומן של החברות הישראליות שבעבר היו מגיעות לנאסד"ק יתפסו עכשיו החברות הסיניות.
"אם בודקים את החברות הסיניות שיצאו להנפקה מוצלחת, מגלים שרובן חברות Consumer של שירותים לצרכן או תעשייתיות ולא בהכרח טכנולוגיות. הן מושכות סוג אחר של משקיעים. המשקיעים שמחפשים חברות טכנולוגיה, מסתכלים על חברות בעמק הסיליקון ובישראל".
"יש הרבה חברות מבטיחות"
אנזר לא נשמע מודאג מהרף הגבוה שמציב היום הנאסד"ק לחברות שרוצות להצטרף. הוא מעריך כי "עכשיו השוק יעבור לצמיחה" וקובע כי "יש הרבה חברות טובות ומבטיחות".
אנזר מציין כי למרות אי הבהירות בשוקי ההון, יש רשימה של 100 חברות שנרשמו להנפקה, כששליש מהן חברות טכנולוגיה.
לדבריו, "חברה עם הכנסות של 40-50 מיליון דולר, נמצאת כבר על המסלול".
התחושה היא שרק חברות רווחיות, שרושמות הכנסות מאות מיליוני דולרים בכל שנה, ראויות להנפקה.
"יש מספר חברות שנרשמו להנפקה עם הכנסות של 50 מיליון דולר, רובן צומחות באופן מרשים והמשקיעים גם רוצים לראות EBIDTA חיובי (רווח לפני הפחתות, ריבית ופחת). אבל גם חברות שקרובות לרווחיות, שמראות צמיחה עתידית וצפויות להיות רווחיות תוך 3-4 רבעונים, מעניינות את המשקיעים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.