מרוויחים מהרוח

עסקי אנרגיית הרוח בסין צומחים, והיא כבר השוק הגדול בעולם בענף. האם GE תצליח להיות שם שחקן מוביל? *וגם: האם עדיפה השקעה בחברות מערביות הפועלות בסין, מהשקעה ישירה בחברות סיניות? / זיו סגל

נרל אלקטריק היא בבחינת "מניית בית" בתיק קניון המניות. זה לא מחויב המציאות מבחינת מודל התיק, אבל זו חברה שמתאימה לשמש עמוד תווך לתיק מניות גלובלי, וכשהניתוח הטכני לא שולל זאת, הפוזיציה נשמרת.

לא כתבתי הרבה על המניה לאחרונה, משום שלא היה משהו דרמטי במיוחד. אבל, נתקלתי בידיעה על רכישה אסטרטגית שביצעה GE בסין. לאור ה"מכה הסינית" שנחתה על תיק הקניון (ירידה חדה של חלק מהמניות הסיניות, בהובלת DGW, שתוזכר בהמשך), מכה שהמחישה את המורכבות שבהשקעה במניות סיניות, חשוב מאוד לתחזק גם את תודעת הפוטנציאל במקביל להתמודדות עם הנפילות.

כפי שתראו בדו"ח הפעילות, ניצלתי את ירידות השערים במניות הסיניות להגדלת פוזיציה. קנייה כנגד פחד היא הזדמנות ההשקעה הטובה ביותר שהשווקים מספקים. מדובר במניות שרק לפני זמן לא רב המשקיעים שמחו לקנות במחיר גבוה בעשרות אחוזים. כעת הם מוכרים אותן בהנחה. צריך רק לוודא שככל הידוע הסיבה לירידה היא לא "מחלה סופנית", ושהניתוח הטכני מלמד על סיכוי לתזמון טוב.

נחזור ל-GE. אחת התובנות שהתחדדה בעקבות ה"מכה הסינית" היא, שיש יתרון מסוים להשקעה בחברות מערביות הפעילות בסין. כך מקבלים את הצמיחה הסינית, עם החשבונאות והשקיפות המערבית. למשל, חברה קנדית או אוסטרלית שעסקיה בסין היא מבחינתי אידיאלית, שכן מדינות אלו נהנות מרמת אמינות גבוהה.

GE חברה ל-Harbin Electric Machinery Co הסינית, ורכשה 49% ממנה במטרה לייצר טורבינות רוח לים וליבשה המתוכננות על ידי GE, ולהיות חברה מובילה בתחום שעד כה אמנם התפתח בסין אבל נשלט על ידי חברות מקומיות.

עד עתה, על פי הוול-סטריט ג'ורנל, מכרה ג'נרל 935 טורבינות רוח בסין, והמכירות ירדו עקב דומיננטיות היצרנים המקומיים.

יעד המכירות בסין שנקבע על ידי GE ב-2008 לשנת 2010 עמד על 10 מיליארד דולר. ב-2009 מכרה החברה ב-5.3 מיליון דולר, והיא מפגרת אחרי לוח הזמנים שלה. על פי הוול-סטריט ג'ורנל, לטורבינות הרוח יש משמעות רבה לצמיחה של GE בעולם, כשההכנסות מהענף עומדות על כ-6 מיליארד דולר בשנה. הצמיחה העולמית בייצור אנרגיה מן הרוח הייתה 30% אשתקד, וסין הפכה להיות השוק הגדול ביותר לענף זה.

הגלים בסין חזקים יותר

כאמור, ההשקעה בסין לא קלה, כפי שחוו גם קוראי טור זה בכל הקשור ל-DGW, המייצרת מגוון מוצרים בתחום טיהור המים. לגבי הרלבנטיות של הענף, אין שאלה כנראה. אבל, יום אחד המניה ירדה מ-20 דולר ל-12 דולר, כשבדרך גם נגעה ב-10.55. לקח זמן באותו יום עד שהתברר שהסיבה היא DYP, חברה סינית אחרת שנמצאת תחת אותה בעלות. DYP ירדה אחרי שחברת רואי החשבון המבקרת את דו"חותיה הפסיקה את ההתקשרות עמה, בשל מחלוקת על הבהרת הוצאות של 3.5 מיליון דולר. הדבר עורר את חשד המשקיעים ביחס להונאה בחברה, והיא איבדה 100 מיליון דולר משווי השוק שלה כתוצאה מכך. אם באמת מדובר בהונאה, אולי זה מוצדק, אבל אם מדובר במחלוקת שהיא לא בלתי שכיחה בסין, תעשו אתם את החשבון. לגבי DGW, לא דווחו בעיות מיוחדות אבל הבעלות המשותפת עשתה את שלה, ולמיטב זכרוני היו בעיות בעבר.

מכל מקום, הבעלות משותפת, לא ההנהלה, ו-DGW עשתה מאמצים לחיזוק אמון המשקיעים בחברה. כתוצאה מכך, המניה החלה לתקן למעלה. סביר שדרישה לפרמיית סיכון תעיב זמן רב על המניה, כי המשקיעים לא ממהרים לשכוח אירועים כאלו. אבל, בהנחה שהכל בסדר, היא אמורה להחזיר לפחות חלק מהירידה.

הגדלתי פוזיציה ב-DGW כאשר הניתוח הטכני הראה על תפנית למעלה. במקרים כאלו, הניתוח הטכני הוא ידידו הטוב ביותר ואולי הבלעדי של המשקיע. בסך הכל, לא התפרסם מידע שלילי על החברה, כך שמה שקובע הוא הסנטימנט. באותה מידה שיכול להתפרסם מידע שלילי (וזה נכון לכל חברה), ייתכן שאין שום בעיה עם DGW ומדובר בפאניקה שיוצרת הזדמנות.

זינוק ב-AMCN

התנודתיות הגדולה היא כמובן, לשמחתי, גם למעלה. זוכרים את AMCN שלא מכרתי לאחר שעלתה חדות? בטווח הקצר זו הייתה טעות, אבל המניה הצליחה לחזור אל מעל שער השיא הקודם. שוב, הדילמות שמעוררים מהלכים כאלו הן קשות, וההליכה על החבל הדק שבין השקעה ארוכת טווח לניצול הזדמנויות לטווח הקצר, היא קשה במקרה של שינויי שער קיצוניים. כל מקרה לגופו. במקרה של AMCN, ההתפתחויות בחברה הן חיוביות ולכן הטווח הארוך מכריע. בשביל הרוטינה, הקטנתי את הפוזיציה ביום רביעי, אחרי מנה יפה נוספת של עלייה. עדיין נשארה פוזיציה לטווח הארוך.

סינית חדשה בקניון היא ACH - Aluminum Corporation of China, המחזקת את החשיפה לסקטור חומרי הגלם. החברה מוכרת אלומיניום, וההשקעה בה היא דרך טובה להיחשף להתפתחות התשתיות בסין. אלומיניום היא מתכת הנדרשת לבנייה, רכבות מהירות, מערכות ייצור חשמל ומה לא. החברה היא היצרן הגדול ביותר בסין, ועל פי המידע המצוי בידי - אחת החברות הממשלתיות הסיניות עם הניהול הטוב ביותר. החברה גם שוקדת על התרחבות בתוך המדינה ובעולם.

גם יציבות גם אפריקה

אחת המניות שחיכיתי זמן רב לפני שהכנסתי לתיק היא WMT. זמן רב לא מצאתי סיבה להשקיע בענקית הקמעונות, כי לא ראיתי שם דמיון. אבל, כפי שהסברתי כשפתחתי את הפוזיציה, הדמיון מתפתח והוא קיבל השבוע זריקת עידוד כאשר דיווחה החברה על כוונתה להתפתח לכיוון אפריקה. יבשת אפריקה נחשבת לשוק מעניין, והכניסה של וולמארט אליו מחזקת את פוטנציאל הצמיחה שלה. המניה גם מספקת לתיק יציבות, והשילוב של יציבות ודמיון משאיר אותה בתוכו.

זיו סגל - A level 2 Chartered Market Technician- CMT. יועץ ניתוח טכני לאקסיומה בית השקעות. הטור נכתב מספר ימים לפני פרסומו.

אין לראות בטור המלצה לרכישה/מכירה של ניירות ערך ו/או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם. זיו ו/או לקוחותיו עשויים להחזיק בניירות ערך או נגזרי ניירות ערך המוזכרים כאן