סוגיית הגירעונות הממשלתיים, בעיקר באירופה, עולה בדיוני קרן המטבע במלוא חומרתה. פרופ' אלברטו אלסינה (ALESINA) מהרווארד טען כי לא תהיה ברירה למדינות האירופיות אלא לקצץ בתקציביהן בחדות כדי להקטין את הגירעון.
"אני לא יודע מה רמת החוב לתמ"ג הנדרשת", אמר אלסינה, "וכל מספר שאזרוק יהיה לא רציני אבל אירופה תצטרך לקצץ בבריאות, בשירות הציבורי ולערוך רפורמה במערכת הפנסיה שלה, נושא שהיה טאבו לפני המשבר".
מחקר שערך אלסינה הראה, כי בניגוד לדעה המקובלת לקיצוץ בתקציב אין בדרך כלל מחיר פוליטי: "הציבור מבין את הצורך ולא מעניש אוטומטית בקלפי ממשלות שמקצצות בתקציב. בינתיים זה לא קרה. המדינות במשבר - יוון, פורטוגל, אירלנד - פועלות אבל צרפת לא עושה כלום מבחינה תקציבית למעט נסיון לטפל בפנסיה, ואיטליה בכלל לא עושה כלום באף תחום".
קרלו קוטרלי, בכיר בקרן המטבע, טען כי קיצוצי תקציב לא יספיקו ויידרשו העלאות מס "בבריאות ובפנסיה בגלל הזדקנות האוכלוסיה; רק שמירת רמת ההוצאות לכשעצמה תהיה בעייתית. במגזר הציבורי יצטרכו לעשות התאמות בשכר וגם לקצץ בהוצאות הצבאיות".
הכלכלן הראשי לשעבר של קרן המטבע, פרופ' סיימון ג'ונסון, טען כי גם לאמריקנים יש בעיית גירעון כבדה. לדבריו, "יש לארה"ב זמן אבל צריך לטפל בבעיה. כרגע ארה"ב לא הולכת לתוכנית תמריצים נוספת בגלל חילוקי דיעות פוליטים ולכן היא תאט בטווח הקצר. לארה"ב יש בעיה של הוצאות צבאיות כבדות. להחזיק נושאות מטוסים עולה כסף - הרבה כסף - ולארה"ב יש הכי הרבה נושאות מטוסים בעולם".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.