חצי שנה אחרי שחשף "גלובס" את עסקאות הנדל"ן היקרות ביותר לשנת 2009, נראה שרשימת עשרת הבתים היקרים ביותר של שנת 2010 משקפים מגמה של התמתנות במחירים.
בניגוד לשנת 2009, בה הסכום הכולל של עשרת הבתים והדירות היקרים שנרכשו עמד על כ-380 מיליון שקל, או 38 מיליון שקל בממוצע, בתשעת החודשים הראשונים של 2010, סך עשרת העסקאות היקרות עמד על 350 מיליון שקל, או 35 מיליון שקל בממוצע.
גם סכום העסקה הבודדת היקרה ביותר נפל השנה: מ-82 מיליון שקל ב-2009, ל-71 מיליון שקל השנה.
אתמול (ב') הודיעה רשות המסים על שדרוג של מערכת מידע הנדל"ן המקוונת שלה. מעתה המערכת תכלול גם מידע על שטח הדירה ומספר החדרים בעסקאות שדווחו לה. עד כה, סיפקה המערכת גוש, חלקה, מחיר, ישוב ומהות הנכס (בית, דירה וכיו"ב).
בעבר טען השמאי הממשלתי, אייל יצחקי, כי המדינה מפסידה כ-60 מיליון שקל בכל שנה בהכנסות ממסים, בגלל היעדר השקיפות של הנתונים.
כעת תהיה המערכת מסוגלת לספק גם כתובת מדויקת, שנת בנייה, מחיר לחדר, מחיר למ"ר, וכן שטח וקומה. למערכת, הנמצאת בכתובת www.misim.gov.il/svInfoNadlan, נוספה בסרגל הימני "הצגת מידע נדל"ן מורחב", ובו החתכים חדשים.
בעבר, ניתן רק מחיר המכירה, מה שלא אפשר לדעת באיזה נכס מדובר, האם בדירת 4 חדרים בשטח של 100 מ"ר, או שמא מדובר בדירת חדר בשטח 35 מ"ר.
ברשימת עסקאות הנדל"ן הגדולות של 2010 עד כה, הסתמכנו על המידע במערכת החדשה והמקוונת של רשות המסים, תוך שימוש בהרחבה של המידע שהיא מספקת על כל עסקה. עם זאת, לא כל העסקאות מדווחות או מוצגות באתר, ולא כולן מכילות את כל המידע.
כזכור, באפריל השנה, בעקבות תחקירי "גלובס" ועתירה של ד"ר דני בן-שחר מהטכניון וד"ר אפרת טולקובסקי מאוניברסיטת תל אביב, שהוגשה לפני כשנה וחצי על-ידי עו"ד אורה בלום, פתחה לראשונה רשות המסים לציבור את מאגר המידע הנדל"ני האינטרנטי.
התמונות מבוססות על מאגר רשות המסים. התמונות הן לא בהכרח של הנכס שנמכר.
22
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.