כידוע, מכרתי את DGW מתיק קניון המניות למרות שהחברה נמצאת בסקטור המים המעניין במיוחד ולמרות השער האטרקטיבי שלה. הסיבה היא עננת מהימנות הדיווח הכספי שריחפה מעל המניה.
עדיין, אני נחוש לבסס חשיפה לסקטור המים בכלל ובסין בפרט. בשביל להישאר רטוב הכנסתי לתיק את PHO, ה-ETF שמחזיקה את מניות הסקטור, ונראה לי שהיא תישאר זמן רב בתיק, יחד עם ה-ETFs SIL ו-INXX.
מניה נוספת, סינית, שהכנסתי מהסקטור היא RINO, שנכנסה במצב טכני אטרקטיבי ואני מקווה שללא גיבנת של בעיות בנורמות ניהול הכסף. החברה עוסקת בטיהור מים ובייצור מערכות לטיפול בזיהום אוויר - תחומים הנהנים מביקוש צומח בסין. המניה נרכשה על סמך המלצה כלכלית ובמכפיל 6.5. מדובר בחברה קטנה, עם שווי שוק של כחצי מיליארד דולר, ואני מקווה שתשמש חוויה מתקנת ל-DGW.
נשארנו בלי בנקים
החשיפה של תיק הקניון לסקטור הפיננסים קטנה למדי, בשל חולשה טכנית שהוא מפגין. יתרה מכך, על המשבצת הזו יושבות גם מניית BAM, חברת אחזקות קנדית המהווה השקעה לטווח ארוך, וגם חברות הנדל"ן. בקיצור, פאניקת מניות הבנקים מהשבוע שעבר חלפה מעל ראשנו. החלטתי גם למכור את CRBC, שלמרות שערה האופטי הזול לא עלתה, ולחפש מניות אנרגטיות יותר לתיק. אבל, אחרי ירידה חדה במניה כמו בנק אוף אמריקה, נשאלת השאלה האם לא כדאי לקנות. שאלתי את אופנהיימר, וזו התשובה שקיבלתי מסרגיי וסצ'ונוק, האנליסט הבכיר ודירקטור בקניון המניות:
Bank of America , הבנק הגדול בארה"ב בהיקף נכסיו, פרסם את תוצאות הרבעון השלישי, שהמשיכו את מגמת השיפור בתיקי האשראי של הבנק, עם הכנסות של כ-26.7 מיליארד דולר, ורווח מנוטרל הפרשת מוניטין של 0.27 דולר למניה - מעל הקונצנזוס של 0.18 דולר ותחזיתנו ל-0.09 דולר. ואולם, מה שריכז את עניין המשקיעים בדו"חות הבנק לא היו התוצאות הכספיות, אלא סוגיית רכישה חוזרת של משכנתאות (mortgage putbacks), שמטרידה לאחרונה את קהל המשקיעים בתור סיכון ניכר למערכת הפיננסית כולה.
"הנושא קיבל התייחסות רבה מצד האנליסטים, כולל אנליסט הפיננסים של אופנהיימר, קריס קוטובסקי, שהוציא סקירה מקיפה בנושא".
וסצ'ונוק מסביר כי משמעות תהליך ה-mortgage putbacks
היא "העברת אחריות על המשכנתאות האבודות והמוצרים המובנים שעל בסיסן, ממחזיקיהם כעת - הסוכנויות הממשלתיות (GSE) דוגמת פאני מיי ופרדי מק, ומשקיעים פרטיים (נכסים המכונים private-label), במידה שיסתבר כי תהליכי החיתום של משכנתאות אלה היו לקויים.
"הבנק שחשוף ביותר לנושא הינו BAC, שרכש את חברת Countrywide Financial טרום המשבר הפיננסי, חברה שהייתה השחקנית המובילה בשוק משכנתאות הסאב-פריים שהיקפו הוערך טרם המשבר בלמעלה מטריליון דולר. BAC הודיע בדו"חותיו על חשיפה של כ-18 מיליארד דולר לדרישות רכישה חוזרת של משכנתאות מידי ה-GSE - מעל הערכותינו באופנהיימר. בנוסף, קיבל הבנק השבוע הודעת Notice of Nonperformance ממחזיקי נכסים מגובי משכנתאות (Residential MBS), בערך נקוב של כ-16.5 מיליארד דולר, מתוך היקף כולל של כ-47 מיליארד דולר שהונפקו על ידי Countrywide בשיא בועת הנדל"ן בארה"ב. "מדובר בהיקפים אדירים של מוצרי ה-MBS ובהפסדי עתק שעלולים פוטנציאלית לנחות על דו"חות הבנק, ולפגוע קשות בהון העצמי וביחסי הלימות ההון. כרגע אלו הערכות בלבד, והעניין כנראה יעלה לדיונים משפטיים וכפוף לתהליכים ארוכים. בשלב זה, אף אחד לא מעז להעריך את מלוא האחריות המשפטית, אך חוסר ודאות זה עלול כמובן להעיק על המניה בחודשים הקרובים. הסוגיה מתכנסת גם לנושא אחר שעולה לכותרות בימים האחרונים, של רשלנות בתהליכי עיקולי בתים וליקויים בפרוצדורות חתימת הסכמים, שבוצעו במקרים רבים באמצעות חתימות אלקטרוניות ללא נוכחות הצדדים בפועל (robosigning). פרסומים אלה גרמו ל-BAC לעצור זמנית את תהליכי העיקולים, כנראה מחשש לתביעות משפטיות.
"המצב עשוי להתגלגל לאורך חודשים ושנים, ולהיגמר בתוצאה שלא תעיק מהותית על BAC, המייצר רווח רבעוני אדיר של כ-10 מיליארד דולר לפני המחיקות. ואולם, אסור לזלזל בהשפעת התהליך על המניה, הנמצאת כעת תחת לחץ מכירות המשקיעים ובמצב חוסר ודאות גבוה.
"לפיכך, בחר אנליסט הפיננסים שלנו להוריד את המלצתו למניית BAC מ'תשואת יתר' ל'תשואת שוק', תוך הסרת מחיר היעד. סוגיית תביעות בגין משכנתאות private-label ומוצרים מובנים שמאחוריהם נכסים רעילים, ובמיוחד גושפנקא של ה'פד' לתהליך ה-mortgage putbacks, מהווים סיכון למניה, ואנו מעדיפים לנקוט עמדה זהירה, על אף המשך השיפור בתהליך המחיקות בתיקי האשראי של הבנק. אציין, כי לפני כחודש הוצאנו את BAC מרשימת המומלצות 'אופקים רחבים' והחלפנו אותה ב-JPM, מתוך זהירות מהתפתחות שלילית בחדשות הקשורות לנושא המשכנתאות".
תודה לסרגיי. האחזקה הפיננסית הישירה שנותרה בתיק הקניון היא MS המומלצת על ידי אופנהיימר, כך שהחשיפה לסקטור מינימלית. הסיכון הוא כמובן שמניות הסקטור ירוצו למעלה. ננסה לאתר ריצה כזו בשלביה המוקדמים.
הפוגה ובחזרה
את BJGP הוצאתי זה מכבר מהתיק, אחרי שעלתה יפה וחששתי מירידה. מהבחינה הכלכלית אני מאוד בעד המניה, שכן זו חברה אמריקנית שמוכרת תרופות OTC בסין - כלומר חבילה של נורמות חשבונאיות ועסקיות אמריקניות עם פוטנציאל סיני בסקטור צומח. כשמהבחינה הטכנית הסיכון פחת, החזרתי אותה לקניון. אין לי מכפיל אטרקטיבי להציג, אבל יש לי המלצת "תשואת יתר" מאופנהיימר, המציינים מספר ערוצי צמיחה, לרבות ויטמינים לילדים.
זיו סגל - A level 2 Chartered Market Technician CMT . יועץ ניתוח טכני לאקסיומה בית השקעות. הטור נכתב מספר ימים לפני פרסומו. אין לראות בטור המלצה לרכישה/מכירה של ניירות ערך ו/או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם. זיו ו/או לקוחותיו עשויים להחזיק בניירות ערך או נגזרי ניירות ערך המוזכרים כאן
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.