יום המסחר האחרון של אחד השבועות החשובים ביותר השנה בוול סטריט התנהל במגמה מעורבת אך בסיום סגרו כל המדדים בעליות שערים קלות וחתמו שבוע חיובי מאד. מדד הדאו ג'ונס סגר יום שישי רצוף של עליות והוסיף לערכו 3% בשבוע החולף ומדד ה-S&P 500 סיכם את השבוע בעלייה של 3.6%. המסחר הושפע לחיוב מדו"ח התעסוקה השבועי שהפתיע לטובה כאשר הצביע על התווספות של 151 אלף מישרות לשוק העבודה האמריקני, לעומת צפי האנליסטים כי יתווספו 70 אלף משרות חדשות באוקטובר. לעומת זאת התחזקותו של הדולר כנגד המטבעות המובילים מובילה חלק מהמשקיעים לממש את רווחיהם לאחר שאתמול רשמו המדדים עליות חדות וסגרו בשיא של השנתיים האחרונות. באירופה נרשמו גם היום עליות קלות בעוד הפוטסי נסחר בשיא של שנתיים לאחר שטוקיו הוסיפה הבוקר כמעט 3%. שיא של כל הזמנים גם לזהב והנפט שזינק השבוע ב-6% נושק ל-87 דולר לחבית, רמה בה לא היה מזה 7 חודשים.
עוד נתונים מדו"ח התעסוקה הצביעו על כך ששיעור האבטלה בארה"ב נותר ברמה של 9.6% לעומת צפי כי יעלה ל-9.7%. זאת כאשר כאמור, מספר המשרות במשק עלה באוקטובר יותר מכפול מהתחזיות המוקדמות וגם נתוני החודש הקודם עודכנו כלפי מעלה. בשוק עולה השאלה האם הצעדים הדרסטיים עליהם הודיע הפדרל ריזרב השבוע, במסגרת תוכנית האצת הצמיחה הכוללת הרחבה כמותית בהיקף של 600 מיליארד דולרים שיוזרמו לשוק בדרך של רכישות אג"ח ממשלתיות - באמת נחוצים?
על אף הראלי שנרשם אמש בעקבות ההכרזה על QE2, תכנית ההקלה המוניטרית, התרבו ביממה האחרונה הביקורות על צעדיו של ברננקי כאשר כלכלנים רבים טענו כי "המדיניות של הדפסת כסף כדי לפתור מיתון מצביעה על חוסר הבנה בכלכלה". עם זאת, כאמור, באסיה ובארה"ב אמש סירבו להתרגש מההצהרות ושלחו את השווקים לעליות נאות כשמניות מגזר הפיננסים מובילות את המגמה החיובית.
מאוחר יותר היום דיווח איגוד סוכני הנדל"ן הלאומי בארה"ב כי בספטמבר נפלו ב-1.8% מספר החוזים שנחתמו למכירת בתים, לאחר שבחודשיים הקודמים נרשמה עלייה בנתון זה. המדד מצוי בכ-25% מתחת לרמתו בחודש המקביל אשתקד. נראה כי הירידה במדד חלה בשל הקפאת הליכי העיקולים בשל אי הסדרים שהתגלו באופן הטיפול במסמכי העיקולים בבנקים.
נתון נוסף שפירסם הפדרל ריזרב בשעה האחרונה של המסחר היה אשראי הצרכנים אשר עלה בספטמבר ב-2.1 מיליארד דולר או ב-1.1% במונחים שנתיים והוא מסתכם כעת ב-2.41 טריליון דולר. האנליסטים ציפו לירידה באשראי הצרכנים. מדובר בחודש הראשון לאחר 8 חודשים בו מגדילים הצרכנים האמריקנים את מצבת החובות שלהם, מה שמעיד על חזרת הביטחון והאמון של הצרכנים. הנתון של החודש הקודם עודכן לירידה של 2.5% לעומת דיווח קודם על ירידה של 1.7%.
מגזר הסחורות המשיך למשוך אליו היום תשומת לב והערב שוב כבש הזהב פיסגה חדשה לאחר שעלה ב-1% נוסף ומחיר החוזה עליו הגיע ל-1,397.7 דולר לאונקיה. גם שערו של החוזה העתידי על הנפט הגולמי סגר בעליה קלה והתקרב ל-87 דולר, שיא של 7 חודשים לאחר עלייה שבועית של כ-6%, זאת למרות ההתחזקות שנרשמת היום בדולר כנגד המטבעות המובילים ולמרות חולשתו היחסית של השוק.
טויוטה מרבעת את הרווחים
בין המניות שריכזו היום עניין ניתן למצוא את יצרנית הרכב היפנית טויוטה . החברה הצליחה לרבע (!) את רווחיה ברבעון החולף ולעקוף את תחזיות האנליסטים וזאת על אף הספקנות ההולכת וגוברת בעיקר בשוק האמריקני באשר לאיכות המכוניות שהיא מייצרת, על רקע הודעות ה"ריקול" התכופות שהיא מוציאה ועל אף התחזקות הין שמהווה איום פיננסי לחברה. רווחי טויוטה הסתכמו ברבעון האמור ב-1.2 מיליארד דולר.
מניות מגזר הבנקאות בארה"ב, הנהנות העיקריות מתוכנית ה-QE2 של ברננקי, המשיכו להוות את הקטר המוביל בשוק גם היום, ביניהן נציין את מניית סיטיגרופ , בנק אוף אמריקה גולדמן זאקס וולס פארגו ובנק אוף ניו יורק מלון .
אחת החידות של שוק המניות נותרת טבע הישראלית, שעושה רושם כי לא חשוב מה תכריז - תגיב המניה באדישות או בירידה: אחרי דו"חות מצויינים לרבעון השלישי שלא סייעו למניה להתרומם, קיימו אתמול בחברה כנס משקיעים בניו יורק בו הכריזו על צפי לגידול של 140% במכירות מוצרים מתחום מערכות הנשימה (גידול של כ-20% בשנה) והרחבת קו המוצרים במתחום. על אף התחזית האופטימית, רשמה מניית החברה ירידה של יותר מאחוז. גם היום לא הצליחה טבע להתאושש למרות שכלכלני סיטי שהעלו לה את מחיר היעד ל-72 דולר, שהם כ-42% מעל לרמת הפתיחה של המניה היום בשוק.
מניית טאואר המשיכה בריצה קדימה, כאשר המשקיעים זכו אתמול להתבשר על עוד חוזה בשוק חיישני התמונה. CMOSIS בחרה בטכנולוגיית ה-CIS של טאואר לפיתוח וייצור חיישן חדש בעל 12 מיליון פיקסלים. לפי הערכות בשוק, החוזה יניב לטאואר הכנסות של עד 2 מיליון דולר בשנה. נציין כי החברה הודיעה לפני יומיים כי היא תקיים מסיבת עיתונאים בים פרסום דו"חותיה - צעד נדיר שבא לרוב על רקע הודעה חיובית משמעותית.
הכוכבת הישראלית החדשה, סודה סטרים (סימול: SODA) זינקה גם הערב בנאסד"ק בכ-6% והשלימה זינוק של קרוב ל-60% בשלושה ימי המסחר הראשונים בה. המניה של יצרנית המכשירים המייצרים סודה ממים שהונפקה ב-20 דולר וגייסה 109 מיליון דולר.
מנגד, גיוון אימג'נינג הצליחה להתאושש מצניחה של יותר מ-12% בערך המניה אתמול על רקע פירסום דו"חות כספיים מאכזבים.
בשקט בשקט המשיכה מניית צ'ק פוינט לטפס גם הערב וסגרה קרוב לרמת השיא המשקפת לה שווי של לא פחות מ-9 מיליארד דולר.
[לפורטל הפיננסי][לבורסות בעולם][לארביטראז]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.