בעוד שהמנהיגים מחפשים סימני מעודדים להתאוששות בכלכלה האמריקנית והעולמית, קצב סגירת הבנקים בארה"ב לא נראה בכלל כסימן מעודד. כמדי שבת, תאגיד ביטוח הפקדונות הפדראלי (FDIC), המשמש גם ככונס הנכסים של בנקים בארה"ב, הודיע על סגירתם של שני בנקים נוספים, מה שמביא את מספר הבנקים שנסגרו מתחילת השנה בארה"ב ל-140.
נציין כי שני הבנקים שנסגרו בשבוע הראשון של נובמבר השוו את מניין הקריסות השנה לסך כל הקריסות בשנת 2009 - דבר שמאותת על כך שהמערכת הפיננסית בארה"ב עדיין לא התאוששה מהמשבר הפיננסי ועדיין מתקשה לעמוד בנטל ההלוואות הגרועות שהשהצטבר בעיקר כתוצאה ממשבר הנדל"ן החמור.
כאמור, FDIC סגר שני בנקים נוספים בקליפורניה ומרילנד. לפי הדיווח, K Bank במרילנד ניהל נכסים בשווי של 538.3 מיליון דולר ופקודנות בהיקף 500.1 מיליון דולר. הבנק השני שנסגר, M&T Bank בקליפורניה החזיק נכסים בשווי 98.6 מיליון דולר ופיקדונות בהיקף 101.1 מיליון דולר.
סגירת הבנקים תעלה למשלם המיסים האמריקני, באמצעות התאגיד לביטוח הפיקדונות כ-223.6 מיליון דולר.
התאגיד צופה שההפסד המצטבר מביטוח הפיקדונות בנקים שיקרסו יגיע ל-100 מיליארד דולר עד 2013, כאשר הקריסות של 140 בנקים ב-2009 עלו לו למעלה מ-30 מיליארד דולר. יצוין כי רשימת הבנקים "הבעייתיים" של התאגיד טיפסה בסוף הרבעון השני ל-829 בנקים בעלי נכסים בשווי 403 מיליארד דולר - מדובר עלייה של 7% מהרבעון הראשון, אז הוגדרו 775 בנקים כ"בעייתיים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.