העליות בת"א נשחקו בסיום: המעו"ף הוסיף 0.3% והבנקים 1.6%

זיו סגל, המנתח הטכני של "גלובס": "העוצמה בוול סטריט פוסחת על ת"א" ■ מדד יתר 50 עלה ב-1.3% ■ יורו אוברסיז זינקה ביומה הראשון ב-28.3% ■ גבעות זינקה ב-9.4%

שבוע מסחר חדש וגם עליות השערים בבורסה של ת"א התחדשו. כצפוי, התנהל היום המסחר במגמה חיובית, לאחר יומיים של עליות בוול סטריט (בעיקר ביום חמישי בו סיימו המדדים בעליות חדות) וגם בבורסות מרכזיות אחרות בעולם. עם זאת, ככל שהתקדם היום נשחקו העליות. נראה כי בימים האחרונים נכנס השוק המקומי לדשדוש למרות העוצמה בחו"ל וייתכן כי מגמה זו תימשך גם בימים הקרובים.

זיו סגל, המנתח הטכני של "גלובס", מציין כי העוצמה הנמשכת בוול סטריט פוסחת לעת עתה על מדד המעו"ף שסיים שבוע של בלימה ודשדוש. בסך הכל, על פי סגל, המדד נמצא ברמות שיא היסטוריות, רמות שמדדי ניו יורק עוד רחוקים מהן. יתרה מכך, צריך לזכור שמדד המעו"ף הוא מדד מוטה מאוד הן בגלל ששש המניות הכבדות מתוכו מהוות כ-60% ממשקלו והן בגלל שהרכבו מתחלף די מהר בכל הקשור לסקטורים האופנתיים.

לכן, מסביר סגל, לא צריך להסתפק בשאלה האם מדד המעו"ף ימשיך לעלות בהנחה שוול סטריט תמשיך (שאלה כפולה) ולהיתקע איתה אלא גם לשאול היה ווול סטריט תמשיך לעלות ובהנחה שרוצים/צריכים להשקיע בשוק המקומי, איזה מניות יתנו את ההתאמה הגבוהה ביותר. הכל תלוי במה שיקרה סביב נקודת התמיכה הקריטית שעלתה מ-1,257 נקודות ל-1,259 נקודות. זו הנקודה שמפרידה כנראה בין דשדוש ועליה לדשדוש וירידה. כל עוד המדד מעליה, סגל מניח המשך מגמת עלייה.

השחיקה בעליות היום החלה לאחר שפורסמו מספר נתונים שהפחיתו את האופוריה. בניתוח שפרסם היום בנק ישראל לאחר שבחן את הצעת התקציב הדו שנתי מזהיר הבנק המרכזי כי "תידרש העלאה של שיעורי המס". על פי הניתוח של הבנק אותו מוביל הנגיד פישר "הגירעון החזוי אחרי 2012, יהיה גבוה משמעותית מהתקרה שנקבעה לשנים אלה" והעריך כי "תידרש העלאה בהיקף של יותר מאחוז תוצר".

שוק הנדל"ן שגם לו קורלציה עם המתרחש בבורסה הושפע היום מהדו"ח הרבעוני של השמאי הממשלתי לפיו המחיר הממוצע של דירות 4 חדרים ב-16 ערים גדולות בישראל, המשיך לעלות, אולם בחלק מאזורי הביקוש נבלמה עליית המחירים, למשל בבאר שבע ובת"א - שתי ערים שהובילו את עליות המחירים החדות בשנים האחרונות. בערים שבהן נותחו מחירי העסקאות ברבעון השלישי של שנת 2010 בהשוואה לרבעון שלפניו, נצפתה מגמת עליה בשיעור ממוצע נומינלי שקלי של כ-2.4%, כאשר ביחס לרבעון המקביל אשתקד מדובר בעלייה של כ-15%.

אופטימיות בבנקים

בבנקים המשיכו להפגין אופטימיות. הסקירות השבועיות של בנק הפועלים ושל בנק לאומי מגדירות, כן - גם השבוע, את הבורסה בת"א כאטרקטיבית במיוחד להשקעה. "בטווח הקצר עונת פרסום הדוחות הכספיים לרבעון השלישי תיתן את הטון והסנטימנט החיובי יימשך, על רקע האיתנות היחסית של הכלכלה הישראלית והמחסור באלטרנטיבות השקעה", כותבים בלאומי - שם מניחים גם כי מגמת ההיחלשות של הדולר צפויה להימשך על רקע יישום תכנית ההרחבה המוניטרית בארה"ב (QE2) ולהשפיע על השווקים.

בבנק הפועלים מצטרפים להשערה הזו וכותבים: "אנו ממשיכים להחזיק בדעה חיובית כלפי שוק המניות המקומי... חוזקו של השוק המקומי עשוי, להערכתנו, לשפר את מיצובה של הבורסה המקומית בעיני המשקיעים הזרים, ולתת חיזוק נוסף לשוק המניות הישראלי. אנו סבורים כי גם ברמות המחירים הנוכחיות שוק המניות מעניין להשקעה, בין היתר, על רקע ציפיותינו לעונת דוחות חיובית ברובה".

בינתיים, תעשיית קרנות הנאמנות ממשיכה לגייס כספים בהיקפים גדולים. מתחילת החודש גייסו הקרנות כ-700 מיליון שקל: גיוסים של כ-800 מיליון שקל בקרנות המסורתיות לצד פדיונות של כ-100 מיליון שקל בקרנות הכספיות. הקרנות המנייתיות נהנו מגיוסים של כ-80 מיליון שקל לאורך כל האפיקים: מניות בישראל (50 מיליון שקל), גמישות (20 מיליון שקל) ומניות בחו"ל (10 מיליון שקל). קרנות אג"ח חברות וכללי עם גיוס נוסף של כ-700 מיליון שקל מציינות את קצב הגיוסים הגבוה ביותר מאז חודש מארס השנה: 185 מיליון שקל ליום.

בשוק תעודות הסל נרשמה היום פעילות רבה בקרב התעודות העוקבות אחר מדד הבנקים, אשר הוביל היום את העליות בבורסה. נציין כי הרוח הגבית לסקטור נושבת כבר מאמצע השבוע שעבר, אז הודיע הפדרל ריזרב על תוכנית לרכישת אג"ח ממשלתיות בתמורה ל600 מיליארד דולר, והבנקים יהיו הראשונים להנות מהון זה בעיקר בארה"ב אך גם בת"א.

טבע זוכה להמלצה חמה

בבנק ההשקעות סיטיגרופ אופטימיים לגבי ענקית התרופות הישראלית טבע . בסקירה תחת הכותרת "המחשבות שלנו על הכינוס של טבע" כותבים האנליסטים האמריקנים כי הם מותירים את המלצת הקנייה למניה ואת הרווח הצפוי למניה וקובעים את מחיר היעד העדכני של טבע על 72 דולר - 42% יותר ממחיר הסגירה של המניה אתמול בוול סטריט.

אורמת דיווחה ביום חמישי לאחר סיום המסחר בתל אביב על ירידה חדה של 43.6% ברווח הנקי לרמה של 12.2 מיליון דולר ברבעון השלישי. ההכנסות הצטמקו ב-20.6% לרמה של 102.3 מיליון דולר.

מניות הבנקים המשיכו בעליות חדות על רקע העליות החדות בסקטור זה גם מעבר לים, כאשר מדד הבנקים סיים בעלייה של כ-1.7%. ביניהן נציין את מניותיהן של פועלים ו-לאומי .

טאואר המשיכה לעלות, הפעם עקב פער ארביטראז' חיובי. ביום חמישי הקרוב תפרסם החברה את תוצאותיה לרבעון השלישי.

סקטור הנפט והגז הטבעי המשיכו לספק כותרות. הגיאולוג יוסי לנגוצקי ותמר חיפושי נפט תובעים את שותפות רציו בטענה כי הפרה הסכם סודיות ולקחה את "לוויתן" מתחת לאף.

בריינסוויי הודיעה היום כי במסגרת התהליך להצעת מניותיה של החברה בארה"ב ורישומן בבורסת הנאסד"ק, הגישה החברה ביום 5 בנובמבר 2010 טיוטת תשקיף חסויה לרשות ניירות הערך האמריקאית (SEC). עיתוי ההנפקה, היקף הגיוס ושווי החברה בהנפקה, טרם נקבעו.

יורו אוברסיז ששבה היום מרשימת השימור זינקה, לאחר שלצידו של ירון ייני הגדילו חלקם במניות החברה גם בעלי השליטה באסיה פיתוח . נציין כי לאחר כישלון המו"מ מול גינקו מדובר על שלד נקי אשר לא ברור עדיין מהי הפעילות שתכנס אליו.

[לאתר המעו"ף][לאתר האג"ח]