נעילה שלילית בוול סטריט: סיסקו צנחה 16%; טאואר איבדה 6%

יום המסחר הגרוע ביותר של סיסקו מאז 16 שנה ■ בגוש האירו שוב חששות ממשבר החובות ■ 75% מהמשקיעים בעולם חושבים כי ה-QE2 של ברננקי אינה יעילה

יום אדום בוול סטריט: הבורסות בארה"ב ננעלו היום (ה') במגמה שלילית. יום המסחר נפתח בירידות שערים משמעותיות במדדים המובילים שהגיעו עד לכ-2% בנאסד"ק, כשהמשקיעים הגיבו לתחזית המכירות החלשה מהצפוי של סיסקו . לאחר מכן, הירידות התמתנו ובסיום המסחר הנאסד"ק ירד ב-0.9%, הדאו-ג'ונס איבד 0.7% וה-S&P500 ירד ב-4%. ברקע, החדשות שהגיעו מגוש האירו על האפשרות להתחדשות משבר החוב והחששות מפני הידוק פיסקאלי בבייג'ין גם כן הכבידו גם על השווקים.

נזכיר כי היום חל בארה"ב "יום החיילים הוותיקים" שבו רשויות המדינה והבנקים סגורים. ובכן, לא התקיים מסחר באגרות חוב ממשלתיות ולא פורסמו נתוני מאקרו חדשים.

"תחזיתה המאכזבת של סיסקו תפעיל לחץ על סקטור ההיי-טק", כך מייקל היוסון מ-CMC מרקטס לפני תחילת המסחר. ובכן, התחזית שלו התממשה, והמניה הכבידה על המדדים וצללה בכ-16% בסיום יום המסחר הגרוע ביותר שלה מאז 16 שנה.

בנוסף, היוסון ציין כי הקפיצה של 4.4% במדד המחירים לצרכן בסין עבור אוקטובר מוסיפה לחששות מפני הידוק פיסקאלי בבייג'ין. אנליסטים ציפו לעלייה של 4% במדד, בהמשך לגידול של 3.6% בספטמבר. לדבריו, גורמים אלו יפחיתו את התיאבון לסיכון.

כאמור, משבר החובות באירופה מאיים לפרוץ שוב, כשעלויות גיוסי החוב של מדינות ה-PIGS (פורטוגל, אירלנד, ספרד ויוון) שוב מזנקות. מי שמככבת בימים האחרונים בכותרות - ולא לטובה - היא אירלנד, שתפסה את מקומה של יוון כמדינה המסובכת ביותר במשבר החובות. "אירלנד על סף תהום", זעקה הבוקר הכותרת באתר "מרקטווץ'", כאשר בשווקים מתחילים לסמן את אירלנד כמדינה הבאה שתיאלץ לפנות לאיחוד האירופי ולקרן המטבע הבינלאומית כדי לקבל סיוע.

היום החל סבב ישיבות בסיאול שבדרום קוריאה, במסגרת כינוס של מנהיגי קבוצת ה-G20, כאשר נראה שבמרכז הדיונים - מלחמת המטבעות, שנתפשת כאחראית לעיוותים בסחר הגלובלי. "הדבר החשוב ביותר שאנחנו יכולים לעשות כדי להפחית את החוב שלנו ואת הגירעונות שלנו הוא לעזור לכלכלה לצמוח בקצב מהיר יותר", כך אמר נשיא ארה"ב ברק אובמה, ביומו הראשון של הכינוס.

מאוכזבים מברננקי

75% מהמשקיעים בעולם חושבים כי תוכנית ההקלה הכמותית, ה-QE2 של ברננקי - אינה יעילה וכי תהיה לה השפעה זניחה או שהיא כלל לא תשפיע על רמת האבטלה, ומעדיפים על פניה את המדיניות בה נוקט הבנק המרכזי האירופי, ה-ECB. כך על פי סקר המשקיעים הרבעוני שערכה "בלומברג" בקרב 1,030 משקיעים, אנליסטים וסוחרים.

דיסני מדווחת; טאואר עוברת לרווח

לאחר הנעילה, וולט דיסני דיווחה על רווח של 45 סנט למניה היום עבור הרבעון הפיסקאלי הרביעי שלה ופיספסה בסנט בודד את תחזיות האנליסטים לרווח של 46 סנט למניה, בדומה לרבעון המקביל.

סיסקו דיווחה אמש, לאחר המסחר, ועקפה את תחזיות השוק עם רווח של 42 סנט למניה בעוד שהאנליסטים ציפו ל-40 סנט למניה. עם זאת, החברה אמרה שעבור הרבעון הנוכחי, היא מצפה לצמיחה של 3-5%% בהכנסות, תחזית המגלמת הכנסות בטווח של 10.1 עד 10.3 מיליארד דולר, נמוכה משמעותית מהקונצנזוס בשוק שעמד על כ-11.1 מיליארד דולר.

טאואר הציבה יעד - והשיגה אותו: לאחר יותר מעשור, מדווחת הבוקר טאואר , במסגרת מסיבת עיתונאים מיוחדת בבורסה של תל אביב, על מעבר לרווח נקי של 1.2 מיליון דולר או 1 סנט למניה על בסיס GAAP, בהשוואה להפסד של 30 מיליון דולר ברבעון השלישי של 2009 והפסד של 9 מיליון דולר ברבעון השני של 2010.

מניית החברה הישראלית סימטרון (סימול: CIMT הנסחרת בנאסד"ק), העוסקת בייצור, עיצוב ופיתוח תוכנות המשמשות לתכנון והדמיה של מוצרים, רשמה אמש זינוק חד של כ-70% במחזור גדול מהממוצע.

[לארביטראז][לטבלת ישראליות בעולם]