בועת הגז מתפוצצת? בסיום המסחר בת"א אמנם התמתנו מעט ירידות השערים ומדד המעו"ף סגר בירידות של כ-1%, לאחר ששעה קודם לכן עוד איבד כ-1.7% מערכו, אך הסיפור המרכזי היום בשוק ללא ספק היה הנפילות החדות שנרשמו ביחידות ההשתתפות בשותפויות חיפושי הנפט והגז המקומיות. המסחר בבורסה גם הושפע מירידות השערים שנרשמו בסוף השבוע בבורסות וול סטריט, ועל רקע חששות מפני משבר חובות מתגלגל באירלנד כמו גם צניחה של מעל 5% בבורסת שנחאי ביום ו' שהעיבו על המסחר בשוקי המניות סביב העולם. המשקיעים באחד-העם יקבלו השבוע מנה גדושה של נתוני מאקרו, בין היתר מדד המחירים לצרכן לחודש אוקטובר וקריאת התמ"ג הראשונה לרבעון השלישי של 2010. מחזור המסחר היה גבוה מאד יחסית לימי א' והסתכם בכ-2.03 מיליארד שקל.
כאמור, את העניין המרכזי היום ריכזו שותפויות חיפושי הגז והנפט, לאחר שבתדרוך לעיתונאים שערכה היום הרשות לני"ע הודיעה הכלכלנית הראשית כי רשות ני"ע תפרסם עד סוף 2010 כללים מיוחדים לדיווחי גז-נפט. לדבריה יותר מ-90% ממניות הנפט-גז מוחזקות על ידי משקיעים פרטיים; המוסדיים מחזיקים ב-8.8% בלבד. לדבריה סקטור הגז-נפט במונחי שווי שוק זינק ל-40 מיליארד שקל, עם מחזור חודשי ממוצע בסך 7 מיליארד שקל, והוא מהווה כיום 30% עד 40% מהשוק. לדברי הכלכלנית הראשית של הרשות "הסיכון מאוד גבוה, המידע שנמסר הוא טכני מאד וקשה להבנה והשוק מוצף בהמון שמועות".
דלק על מדורת הויכוח בין האוצר וששינסקי לבין החברות העוסקות בחיפושים שפך היום שר התשתיות, עוזי לנדאו שמיישר קו עם טיעוני יצחק תשובה ואומר "בלי רווח למשקיעים לא יהיה פיתוח של שדה תמר". לקראת פרסום טיוטת דו"ח ועדת שישינסקי מחר אומר לנדאו: "על הטיוטה עדיין אין חתימה של איש, הנציגים שלי רשאים לפעול לפי שיקול דעתם" ובתשובה לשאלה מדוע הממונה על ענייני הנפט במשרדו, ד"ר יעקב מימרן, לא נכח בהצגת טיוטת המלצות ששינסקי, ענה לנדאו: "הוא היה באילת".
גם המלצות הביניים של ועדת ששינסקי, אשר נחשפו לראשונה ב"גלובס", ממשיכות להכות גלים. יצחק תשובה ומנכ"ל נובל אנרג'י היו בין אלה שהתבטאו בסוף השבוע בעניין, כמו גם בענייני קידוח "לוויתן" ואחרים. והיום היה זה אנליסט האנרגיה של IBI שהוריד לישראמקו את המלצתו בטענה כי היא הנפגעת הראשית מהמלצות הוועדה. לדברי גיל בשן "החשיפה לישראמקו נושאת פוטנציאל הפסד", כאשר מחיר היעד החדש שהציב למניה משקף לה ירידה של עד 30% ממחירה היום בבורסה.
נקודת הציון הראשונה בדרך למטה: 1,170 נק'
לאחר ה"דשדוש בפסגה" של מדד המעו"ף, זיו סגל המנתח הטכני של "גלובס", סבור כי "הסיכויים של מדד המעו"ף להמשיך לרדת גבוהים ומהלך מתחת ל-1,238 נק' יהפוך ירידה למציאות. מהלך מעל ל-1,265 נק' יחייב חשיבה על מציאות שורית - אך זהו לא התרחיש הסביר בשלב זה".
סגל אומר, כי "התמיכה המשמעותית ה'אחרונה' שיכולה להציל את מדד המעו"ף מירידה - היא תמיכת רמת השיא האחרונה השוכנת ב-1,238 נקודות". לדבריו, "תמיכה מעל השער הזה ותפנית כלפי מעלה ממנו יחשבו סימן שורי מאוד. מהלך מתחת ל-1,238 נק' יאשר את המשך מגמת הירידה. יש הרבה נקודות ציון אפשריות בדרך למטה והראשונה היא ב-1,170 נק' - שם מתחברים מספר אינדיקטורים טכניים לתמיכה".
הבנקים הגדולים ממשיכים להיות שוריים על השוק
בבנקים הישראלים ממשיכים להחזיק בעמדה חיובית באשר לשוק המקומי ופרסמו גם השבוע סקירה שורית במיוחד לגבי הביצועים הצפויים בבורסה המקומית. בשני הבנקים המובילים בישראל צופים המשך מגמה חיובית עם שבירת שיאים במדד המעו"ף, זאת על אף הסייגים המתבקשים לאור התנודתיות בשוקי העולם והאפשרות של האטה בצמיחה.
מצעד המדווחות: שופרסל, תפוז ונכסים ובנין
מניות סקטור קידוחי הגז והנפט המשיכו לעמוד במרכז העניין והן שריכזו עניין שלילי רב - קבוצת דלק , דלק קידוחים , אבנר , דלק אנרגיה ורציו וכמובן ישראמקו שמגיבה לחיתוך ההמלצה של IBI מ"קנייה" ל"הפחת".
שופרסל פרסמה הבוקר את דו"חותיה לרבעון השלישי של השנה ודיווחה על סטגנציה במכירות שהסתכמו ב-2.89 מיליארד שקל, עלייה מזערית של 0.3% לעומת מכירות של 2.88 מיליארד שקל ברבעון השלישי של 2009. הרווח הנקי רשם עלייה של 12.7% ל-71 מיליון שקל. דירקטוריון החברה אישר חלוקת דיבידנד של 200 מיליון שקל או 92 אגורות למניה.
תפוז סיכמה הבוקר את הרבעון השלישי של השנה עם עלייה של כ-8% בהכנסות לכ-11.4 מיליון שקל לעומת כ-10.6 מיליון שקל ברבעון השלישי של 2009. בשורה התחתונה דיווחה החברה על רווח נקי של כ-936 אלף שקל, זאת לעומת הפסד של כ-495 אלף שקל ברבעון המקביל של 2009, שנבע בעיקר כתוצאה מהפחתת ההשקעה ב-GetIT.
נכסים ובנין מקבוצת IDB מציגה עלייה בהכנסות הרבעוניות לכ-147 מיליון שקל לעומת כ-120 מיליון שקל ברבעון השלישי של 2009. הרווח הנקי הסתכם בכ-45 מיליון שקל לעומת כ-92 מיליון שקל ברבעון המקביל, אשר כלל הכנסה חד פעמית ממסים בסך כ-72 מיליון שקל.
בסוף השבוע נחשף ב"גלובס" כי בנק דיסקונט שוקל את האפשרות למכור שיעור של עד 15% מכאל למספר גופים מוסדיים. על פי הערכות, מכירה תתבצע לפי שווי של 2.5-3 מיליארד שקל. מאחר שהחברה רשומה בספרי דיסקונט לפי שווי הנמוך ממיליארד שקל, צפוי הבנק לרשום רווח הון של מעל 100 מיליון שקל במכירת נתח מהחברה.
המגזר היחיד שרשם היום עליות שערים היה מגזר הבנקים שעלה ב-0.4% ובו נציין את מניות הבנקים הגדולים בישראל, בנק הפועלים ובנק לאומי שעלו ב-0.65%.
עוד מניות שריכזו עניין היו אלו של מפעילות הסלולר המובילות בישראל, פרטנר וסלקום אשר לא מוותרות בקלות והגישו בג"ץ נגד הקישוריות. פרטנר מבקשת מבית המשפט להוציא צו על תנאי ולבטל את החלטת משרד התקשורת והתקנות שבאו בעקבותיה.
[לאתר המעו"ף][לאתר האג"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.