המסחר בבורסות אירופה ננעל בירידות חדות של יותר מ-2% על רקע הירידות החדות שנרשמו בבורסת שנחאי בעוד שהטיפול בבעיות החוב של אירלנד נותר באור הזרקורים. בסיום המסחר, בורסת לונדון נפלה 2.2%, בורסת פרנקפורט ירדה ב-1.9% ובורסת פריס צנחה 2.6%, כאשר המסחר הושפע מהעליות החדות מהצפי במדדי המחירים לצרכן באירופה ובבריטניה. מניות הכרייה בלטו בירידות כאשר החשש מהעלאת ריבית בסין מכביד על מחירי הסחורות.
האינפלציה מרימה ראש - העלאות ריבית בדרך?
מדד המחירים לצרכן בבריטניה שעלה במפתיע באוקטובר ב-0.3% ובמונחים שנתיים עלתה האינפלציה באי ל-3.2% בעוד שיעד האינפלציה של הבנק המרכזי בבריטניה עומד על 2% בשנה. הנגיד הבריטי קינג אשר חייב היה לכתוב לשר האוצר אוסבורן מכתב המסביר את הפער אמר כי האינפלציה בבריטניה צפויה להישאר גבוהה במהלך 2011 לפני שתיסוג ואמר במכתבו "תחזית האינפלציה - אינה ודאית במידה רבה". עליית האינפלציה עלולה להוביל להעלאת הריבית בבריטניה.
מדד המחירים לצרכן ב-16 מדינות האיחוד האירופי עלה ב-0.4% באוקטובר ובשנה כולה רשם עלייה של 1.9%, זאת בעוד שבשוק ציפו לעלייה של 0.3% ולעלייה שנתית שתסתכם ב-1.8%. נציין כי להבדיל מבריטניה עדיין מצויה האינפלציה השנתית באירופה מתחת ליעד של ה-ECB שגם הוא עומד על 2%.
בגרמניה דווקא פורסם נתון טוב לפיו מדד ה-ZEW לביטחון העסקי עלה מעל למצופה. המדד עלה בנובמבר ל-1.8 נקודות לאחר שנפל למינוס 7.2 נקודות באוקטובר. הצפי היה לשיפור במדד לרמה של מינוס 4 נק'.
מניית ריו טינטו בטלה בירידה של כ-5% ומניית Kazakhmys הנסחרת בלונדון נפלה ב-6%. לעומתן מניית יצרנית השבבים הגרמנית אינפיניון עלתה ב-4% לאחר שדיווחה על זינוק ברווחי הרבעון הרביעי והודעתה כי לראשונה מזה עשור היא חוזרת לחלק דיבידנדים.
היום דווח ב"בלומברג" כי ראש ממשלת אירלנד, קוואן, אותת כי אירלנד מוכנה לבחון את העזרה שמציע לה האיחוד האירופי במקום לנקוט בפעולות עצמאיות על מנת למנוע חידושי של משבר החובות וזעזוע באירו. רה"מ האירי צפוי להיפגש היום עם שרי האוצר של האיחוד.
סין שוב צנחה
ירידות שערים נרשמות בבורסות אסיה היום (ג'), לאחר סגירה מעורבת בוול סטריט אתמול. המדד האיזורי איבד גובה זה היום השלישי ברציפות, על רקע הערכות כי הממשלות באיזור ינקטו בצעדים להפחתת שיעור האינפלציה. מדד הניקיי סגר יום תנודתי בירידה קלה. החוזים על מדדי וול סטריט מאותתים על צפי לירידה של כ-0.4% בפתיחת המסחר.
בניו יורק, תחילת שבוע המסחר במשך מרבית שעות היום אופטימית והמדדים נסחרו עד לשעה האחרונה בטריטוריה החיובית, אך בסיום נחלשו העליות והמדדים המובילים סגרו במגמה מעורבת.
בחזרה לאסיה. "אנו מתקרבים לנקודה בה הפעולות להורדת שיעור האינפלציה יפגעו בקצב הצמיחה, ולכן המשקיעים מוטרדים מכך. המניות שהניבו השנה את התשואות הגבוהות ביותר הן אלה עם חשיפה גבוהה יחסית לשווקים המתעוררים וכשהממשלות שם פועלות אז המשקיעים מתחילים לממש רווחים", אמר לבלומברג מאט ריורדן, מנהל השקעות בסידני.
הבנק המרכזי בדרום קוריאה העלה את הריבית ב-0.25% ל-2.5% לאחר שהאינפלציה חצתה את גבול היעד של הבנק. מדובר בהעלאת ריבית השנייה השנה בדרום קוריאה. "הבנק המרכזי הבהיר כי ימשיך בהעלאת הריבית", אמר כלכלן בבנק הראשון בסיאול, לאחר שהאינפלציה האיצה ל-4.1% באוקטובר, שיעור העלייה הגבוה ביותר ב-20 חודשים האחרונים. הבנק המרכזי בקוריאה מתכנן כי הריבית תעמוד בטווח של 2%-4% במהלך 2012.
בורסת שנחאי צנחה ב-4% על רקע חששות מהעלאות ריבית נוספות בסין וידיעות כי הממשלה עומדת להכניס מחירי מזון לפיקוח. מניות יצרניות הפלדה והמכוניות הובילו את המגמה. פטרוצ'יינה צנחה ב-6.5%. נציין כי מחירי הירדות בסין זינקו בשנה האחרונה ב-60%, כך עולה מנתונים שפורסמו לחודש נובמבר. מחירי הג'ינג'ר והשום בלטו בעליות שערים חדות של 90% ו-96% בהתאמה. הנתונים פורסמו בהמשך למדד המחירים לצרכן שעליו דווח בשבוע שעבר אשר הראה כי האינפלציה עלתה ב-4.4%, קצב העלייה המהיר ביותר מזה 25 חודש.
מניית "יונדאי הנדסה ותשתיות" צונחת ב-15% לאחר שהבנק המרכזי של דרום קוריאה העלה ריבית והחברה קיבלה הצעות רכש משתי חברות שונות. מניית ריו טינטו יורדת 1.1% על רקע הירידה במחירי המחצבים.
מניית מאזדה רושמת עלייה חדה בטוקיו ונומורה אחזקות רושמת עלייה של 0.9%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.