אחרי תקופה ממושכת בה הטרידה האחזקה שלנו בפרוטליקס קוראים רבים של טור זה, המניה תפסה מומנטום לנוכח התפתחויות חיוביות סביב החברה. זמן רב לא מצאתי לנכון לכתוב על החברה משום שלא היה צורך - תובנות דרמטיות לא היו, ומהבחינה הטכנית הכל התנהל כשורה בבחינת 'הפוזיציה מדברת בעד עצמה'. אבל, כמו נישואים, גם השקעות טובות צריך לחזק בתודעה ולטפח את הזוגיות איתן. אז הנה מספר נקודות ציון לגבי פרוטליקס מתוך העדכון האחרון שקיבלתי מאופנהיימר.
בבית ההשקעות מעריכים בהסתברות גבוהה שה-FDA (מינהל המזון והתרופות האמריקני) יאשר את תרופת הגושה של פרוטליקס בפברואר 2011, וכי זו תתקבל על ידי רופאים גם כתחליפית לתרופות הקיימות. באופנהיימר ממשיכים להמליץ על המניה ב"תשואת יתר" עם מחיר יעד של 12 דולר. אזכיר שפרט לניתוח הטכני, במקרה של פרוטליקס ההסתמכות הכלכלית היא על אופנהיימר בלבד, כך שאני נותן משקל רב לחוות הדעת שלהם.
בהזדמנות זאת נחזק גם את הרומן הארוך ביותר שיש לנו בתיק - עם מניית סטארבקס, שנמצאת בקניון המניות מיום היווסדו ומהווה את "האם הרוחנית" שלו. זה זמן רב נהנית המניה מרוח גבית ועולה יפה, מבלי שאני נדרש להתערב. מאמר שפורסם בבארונ'ס טוען שיש עוד מקום לעלייה, ומעבר לניתוח הטכני חשוב לשמור טענה זו בתודעה בשביל לא להתפתות לממש רווח. במאמר מצוין כי למרות שסטארבקס סגרה כמה מאות סניפים, המותג עצמו התרחב, בין היתר באמצעות הקפה הנמס שהשיקה ושותפות עם קמעונאיים אחרים. ההכנסות ממכירת הקפה הנמס, VIA, עמדו השנה על 185 מיליון דולר.
על פי בארונ'ס, הדו"ח האחרון שפרסמה החברה, בו נרשם רווח של 279 מיליון דולר, מלמד כי המהלכים שלה מסתברים כרווחיים מאוד. הכנסות החברה הסתכמו ב-2.84 מיליארד דולר והעפילו על ציפיות האנליסטים ל-2.77 מיליארד דולר. המכירות בחנויות הקיימות עלו ב-8%, כתוצאה מיותר תנועה בחנויות ויותר רכישות מצד כל לקוח. בארונ'ס מציין כי סטארבקס שולטת ב-4% משוק הקפה בארה"ב, והדבר מלמד על פוטנציאל צמיחה גבוה. כן, מגבירה החברה את מאמצי ההתרחבות הבינלאומית שלה. הצמיחה המדוברת והקדמת תשלומי הדיבידנד על ידי החברה, הופכים את המניה לאטרקטיבית לדעת בארונ'ס, על אף המכפיל הגבוה יחסית בו היא נסחרת.
אחד הדברים שפוגעים בסטארבקס הוא עליית מחירי הקפה. יו"ר החברה הווארד שולץ מגדיר אותם כגבוהים מדי, וכל עוד הם יישארו כאלו, שולי הרווח של החברה עשויים לקטון.
GE מחזקת את חשיפתנו לסין
כפי ששמתם לב, החשיפה למניות הסיניות בתיק הקניון פוחתת בהדרגה. משקלן היה גבוה לתקופה מסוימת, בשל הניתוח הטכני שהצביע על הזדמנות ובשל חולשת המניות בארה"ב, ובסך הכל תרמו המניות הסיניות תרומה יפה לתיק, אבל כך גם לתנודתיות שלו. כנראה שהמעטתי בחשיבות בעיות השקיפות ואמינות הדיווח הפיננסי, ובוודאי במשמעות של חששות המשקיעים מהבעיות הללו והפאניקה שכל רחש יוצר במסחר. הדבר מקשה על מסחר לפי ניתוח טכני, המבוסס על מומנטום ארוך טווח של המשקיעים. לפיכך, ולאור העובדה ששוק המניות האמריקני חזר להתאושש, אני מפחית בהדרגה את החשיפה למניות סיניות, ואשתדל להישאר עם חברות גדולות כמו ACH ו-CHL, או עם משמעת טכנית יומית ביחס לחברות הקטנות, עם אצבע קלה יותר על הדק המכירה.
את החשיפה לכלכלה הצומחת אני אמשיך לחפש באמצעות חברות מערביות שחשופות לסין. לכן, כאשר קראתי שג'נרל אלקטריק (GE) מתכננת השקעה של 2 מיליארד דולר בסין, ראיתי בכך הגדלה פוטנציאלית של החשיפה הסינית בקניון. מעניין לקרוא ש-GE מתכננת להשקיע 1.5 מיליארד דולר במיזמים טכנולוגיים ופיננסיים וכאלו הקשורים בייעול מערכת החשמל, אנרגיה ירוקה, מנועי דיזל ומערכות מידע ואיתות לרכבות ולתחבורה העירונית.
מנכ"ל החברה ג'פרי אימלט ציין את הקושי שמערימה הממשלה הסינית על חברות מערביות, כשהיא מאלצת אותן לפעול בשיתוף פעולה עם חברות מקומיות.
מניית GE דשדשה לאחרונה כמו שאר מניות הסקטור, אבל סביר שכשתפרוץ למעלה היא תפצה על ההמתנה. ובכל מקרה, בהנחה שהחברה היחידה ששרדה במדד דאו-ג'ונס מיום הקמתו עושה זאת בזכות רוח היזמות והחדשנות, אני אנצל הזדמנויות להגדיל פוזיציה במניה. הזוגיות מתחזקת...
טרנדים עולמיים
אחת ההחלטות שקיבלתי לשנה הבאה היא להגדיל את ההשקעה בטרנדים עולמיים באמצעות ETF's. "טרנד עולמי" אני מכנה כל סקטור או ענף שבאופן די ודאי ניתן לומר שהפעילות בו תגדל בשנים הקרובות. שני הפרמטרים העיקריים להשקעה הם קיומו של הטרנד ומצב טכני אטרקטיבי של ה-ETF המייצגת אותו. כך, נוספו זה מכבר ה-ETF למניות הכסף, SIL, ולמניות המים PHO. בשבוע שעבר הוספתי גם את PBW הוותיקה להשקעה בסקטור האנרגיה הירוקה.
כעקרון, אם אתם מרגישים שכבר איבדתם עניין במוצרים הישנים האלו - PBW/PHO, זו דווקא סיבה טובה לבחון אותם שוב, בכפוף כמובן למבחן הניתוח הטכני ומגמת העלייה הפוטנציאלית. ני"ע זולים ניתן לרכוש רק כאשר משקיעים מאבדים בהם עניין, ואם גם אתם אומרים לעצמכם 'מה פתאום הוא נזכר בזה עכשיו?', אתם מייצגים מנטאלית את רוב המשקיעים. אם התרחיש של עליית מחירי הנפט, הנתמך בסנטימנט חיובי של מניות אנרגיה, יתממש, הרי שדי הגיוני להניח שגם סקטור האנרגיה האלטרנטיבית יתעורר.
לכשעצמה, השקעה ב-ETF's משפרת את פיזור התיק, מפחיתה את סיכון ההשקעה במניה בודדת ומאפשרת התייחסות לניתוח הטכני. עולה-מתחזק -קונים, נחלש ו/או יורד, מוכרים. גם אם נגיע ל-20% ETF חזקות בתיק, הדבר לא יפגע בנמרצות שלו, ואולי גם יאפשר נמרצות יתר עם 80% מהמניות, לנוכח הידיעה שיש בתיק אזור אחר רגוע יותר.
זיו סגל - A level 2 Chartered Market Technician -CMT. יועץ ניתוח טכני לאקסיומה בית השקעות. הטור נכתב מספר ימים לפני פרסומו. אין לראות בטור המלצה לרכישה/מכירה של ניירות ערך ו/או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם. זיו ו/או לקוחותיו עשויים להחזיק בניירות ערך או נגזרי ניירות ערך המוזכרים כאן
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.