בזמן שהזהב והשווקים המתעוררים כבר הפכו לאורח קבוע בכל תיק השקעות כמעט, משקיעים רבים בעולם מגרדים בפדחת ושואלים עצמם את השאלה החשובה ביותר מבחינתם כעת: היכן נמצאת האנומליה בשווקים? מהם הנכסים, הסקטורים וניירות הערך שיש בהם עדיין "בשר", אשר עשויים להניב את התשואה המיוחלת - כמו זו שראינו בחודשים האחרונים?
על השאלה הזו מנסה ג'ונתן הוניג, ממנהלי קרן הגידור Capitalistpig, לענות במאמר שפרסם באתר SmartMoney.
הוניג מבקש לחשוף בפני המשקיע התנהלות לא נכונה בעת בחירת ניירות להשקעה. אם אנחנו רוצים לצוד השקעות טובות שהשוק פספס לכאורה, מציע הוניג מניות שקטות. אלו מניות שניכרת בהן תנועה שורית של עליית מחירים, ומשום מה הן נעלמות מעיניו של הציבור.
מניות כמו אפל או שווקים כמו ברזיל, שזוכים לסיקור יומיומי בחדשות הכלכלה, לא מעניינים את הוניג. הם אמנם הפגינו ביצועים מרשימים בתקופה האחרונה, אבל אין בכך או בחשיפה התקשורתית לה זכו ערובה לכך שימשיכו לעלות, ואולי ההפך הוא הנכון.
הוניג מציין למשל, שלא שומעים הרבה על סקטור חברות הסחר היפניות הגדולות, ה-Sogo Shosha.
מדובר על תאגידים רב לאומיים עם החזקות באנרגיה, לוגיסטיקה, ייצור מזון, תעופה, חלל ופיננסים. הסקטור ספג נפילה בקיץ האחרון בעקבות פרשת דליפת הנפט של BP במפרץ מקסיקו. זאת בהובלת חברת Mitsui (סימול: MITSY) המחזיקה בכ-10% ב-BP, שהציגה התרסקות של כ-35% בארבעה חודשים ומשכה אחריה חברות נוספות כגון Sumitomo Corp (סימול: SSUMY), חברת Mitsubishi (סימול: MSBHY) ו-Itochu (סימול: ITOCY).
עם זאת, בשקט-בשקט הצליח הסקטור לצמצם הפסדים, ואף לאתגר רמות שיא חדשות.
אך בעוד שמניות נוספות הפגינו ביצועי התאוששות נאים בשוק, מניות ה-Sogo Shosha לא זכו לעניין ההמון. כך למשל, בדף המניה של Mitsui ביאהו מופיעות רק ארבע הודעות.
מהיכן נובע הפער?
הוניג סבור כי ההסבר לתופעה המתוארת נעוץ בהתעקשות המשקיעים לתת את כל תשומת הלב בעת קבלת החלטות להשקעה למרכיב הסחירות (המבוטא בנפח המסחר). ענקית כמו Itochu היא אמנם בעלת 700 חברות בת בתחומי הטקסטיל, התעופה, החלל, האנרגיה, הכימיקלים והמזון, אך בנאסד"ק היא רשומה למסחר ברשימת הפינק שיטס (רשימת מניות דלות סחירות, הנסחרות באופן אלקטרוני מעבר לדלפק בניו יורק).
Mitsubishi, המעסיקה כ-50 אלף עובדים ביותר מ-80 מדינות, ומדורגת במקום ה-153 ברשימת החברות הגדולות של הפייננשל טיימס - עוד לפני חברות כמו פורד או מורגן סטנלי - נסחרת במתאם של 0.52 בלבד ל-S&P 500.
לסיכום, הוניג מציין כי העובדה שחברות שכאלה הן פחות סחירות בארה"ב, מבריחה משקיעים רבים. אך לפעמים הסחירות הנמוכה לכאורה היא סימן שורי לאלו המבקשים להסתכל מעבר לנתונים המיידיים והפופולריים עתה בשוק.
11
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.