הדולר צנח ב-0.8% והיציג נקבע ברמה של 3.653 שקלים

האירו נקבע בעלייה של 0.3% ל-4.987 ש' ■ בעולם מתחזק שערו של האירו בשיעור של 0.8% בעקבות הציפייה לפתרון משבר החוב באירלנד באמצעות סיוע בהיקף של עשרות מיליארדי אירו

יום המסחר במט"ח מתנהל תוך היחלשות של הדולר מול השקל: המטבע האמריקני רשם ירידה של 0.8% והשער היציג נקבע על 3.653 שקלים לאחר שאתמול, כזכור, נקבע שער היציג בעלייה של 0.19% ל-3.64 שקלים. לעומת זאת, האירו הוסיף לערכו היום 0.3% והשער היציג נקבע על 4.987 שקלים.

בזירה הבינלאומית נרשמת מגמת היחלשות קלה של הדולר מול המטבעות המרכזיים, הדולר מאבד כ-0.8% מול האירו ונסחר ברמה של 1.36 דולר לאירו. לעומת זאת מול המטבע היפני, הדולר דווקא מתחזק בשיעור מזערי ומוסיף לערכו 0.01% בשער של 83.17 ין לדולר. כמו כן, הפאונד רשם עלייה של 0.5% בעקבות פירסום מדד המכירות הקימונעיות בבריטניה.

בזירת המאקרו המקומית, היום פורסם כי המדד המשולב למצב המשק לחודש אוקטובר עלה ב-0.1% מה שמעיד על האטה בפעילות על פי נתוני בנק ישראל כאשר נתוני המדד החודש כמו גם בחודשים הקודמים, מצביעים על עלייה בפעילות בקצב מתון יותר מזה שנרשם במחצית הראשונה של השנה.

בכלל פורקס מעריכים כי השקל שומר על כוחו מול הדולר על רקע הערכות כי בנק ישראל יעלה את שיעור הריבית פעם נוספת השנה, עוד מעריכים כי למרות ההתחזקות של השקל, התיקון בצמד עשוי להימשך. "בסיום התיקון נוכל לחפש הזדמנות כניסה לשורט שעשוי להגיע עד אזור 3.50".

בארה"ב פורסם אתמול מדד המחירים לצרכן שרשם עליה של 0.2% בערכו - זאת לעומת צפי מוקדם לעלייה של 0.3%. מדד חודש אוקטובר מהווה אינדיקציה נוספת למצב הכלכלה האמריקנית שעדיין סובלת מרמת אינפלציה נמוכה. ליבת המדד נותרה יציבה, כאשר הצפי המוקדם היה לעליה של 0.1%.

גם סקטור הנדל"ן בארה"ב לא מראה התאוששות אתמול פורסמו נתוני התחלות הבנייה ירדו ב-11.7% בחודש אוקטובר ל- 520 אלף התחלות חדשות, לעומת הצפי שעמד על 590 אלף יחידות. אישורי הבנייה הסתכמו בכ- 550 אלף לעומת צפי של 570 אלף אישורים.

בורסות אסיה נסגרו בעליות שערים על עד 2.06%, מדד הניקיי ביפן נסחר מעל 10,000 נק' לראשונה מאז יוני השנה. הבורסה היפנית קיבלה רוח גבית מהיחלשות הין היפני מול האירו ב-0.4%.

האירו רושם התחזקות קלה היום מול המטבעות העיקריים. אירופה פתחה את המסחר בטריטוריה חיובית על רקע התפוגגות קלה של החששות מפני משבר חוב בעקבות מו"מ עם אירלנד על הדרך הטובה ביותר בה ניתן יהיה לסייע למדינה ובמיוחד לסקטור הבנקאי בה.

[לאתר המט"ח]